Ultima oră
”Aleargă, face, drege”. Gigi Becali a pus ochii pe un fotbalist al rivalei CFR Cluj ”Aleargă, face, drege”. Gigi Becali a pus ochii pe un fotbalist al rivalei CFR Cluj
Creşterea numărului de acte antisemite reprezintă o provocare de securitate pentru sportivii israelieni, afirmă Comitetul Olimpic Creşterea numărului de acte antisemite reprezintă o provocare de securitate pentru sportivii israelieni, afirmă Comitetul Olimpic
Încă o echipă de tradiţie e în pericol! Cere ajutorul fanilor pentru a supravieţui Încă o echipă de tradiţie e în pericol! Cere ajutorul fanilor pentru a supravieţui
VIDEO | Concordia Chiajna - Unirea Slobozia 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | Concordia Chiajna - Unirea Slobozia 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Manuel Neuer şi-a prelungit contractul cu Bayern Munchen Manuel Neuer şi-a prelungit contractul cu Bayern Munchen
Cine este cotat cu prima şansă să îi ia locul lui Ovidiu Burcă pe banca lui Dinamo Cine este cotat cu prima şansă să îi ia locul lui Ovidiu Burcă pe banca lui Dinamo

Presa din Elveţia surprinde! Înlocuitorul selecţionerului Yakin ar putea să fie un antrenor din liga a doua. "Omul perfect"

Fotbal Publicat de Tudor Moisa pe 20 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21391892/1/profimedia-0822053847.jpg

Murat Yakin este în pericol şă îşi piardă postul la naţionala Elveţiei. Rezultatele slabe din preliminarii i-au făcut scaunul să se clatine, iar presa din Elveţia surprinde când vine vorba de posibilul înlocuitor.

Obiectivul Elveţiei, după aflarea grupei, nu a fost doar clasarea pe primul loc. Conform jurnaliştiilor elveţieni, la prima vedere grupa părea atât de uşoară încât trupa condusă de Yakin dorea să fie în prima urnă la tragerea la sorţi pentru EURO.

Acest lucru s-ar fi întâmplat dacă Elveţia era printre cele mai bune cinci câştigătoare de grupă.

Având în vedere aşteptările pe care le avea adversara noastră din grupă, faptul că după meciul cu România ar putea să cadă până în a patra urnă valorică reprezintă un adevărat dezastru.

Presa din Elveţia a numit trei posibili înlocuitori pentru Yakin la naţională. Lucien Favre şi Alain Geiger au fost primii menţionaţi, dar omul considerat potrivit de aceştia este Mauro Lustrinelli, antrenor la FC Thun în liga a doua elveţiană.

“Performanţa sportivă este dezamăgitoare, chiar dacă victoria grupului a fost asigurată înainte de ultima etapă. În această grupă, obiectivul ar fi trebuit să fie accederea în prima urnă, terminând ca una dintre cele mai bune 5 câştigătoare ale grupelor.

Un lucru este cert: dacă echipa naţională a Elveţiei nu câştigă grupa marţi, ea va fi atins doar jumătate din obiectivul ei, în ciuda calificării la Campionatul European, iar scaunul antrenorului naţional s-ar clătina şi mai mult.

Lucien Favre şi Alain Geiger, doi antrenori elveţieni foarte experimentaţi, sunt în prezent fără echipă. Un angajament faţă de echipa naţională ar fi cu siguranţă un pas interesant în carieră pentru amândoi.

Favre, ca perfecţionist, ar putea determina echipa naţională să facă exact ceea ce se aştepta de mult să facă. Geiger, la rândul său, a fost convingător de ani de zile cu stilul său de joc la Servette FC. Cu 112 apariţii în echipa naţională ca jucător, acesta este deja o personalitate extrem de meritorie.

Omul perfect pentru schimbarea în echipa naţională de seniori ar fi Mauro Lustrinelli, care a avut multe succese cu echipa naţională U21. În prezent, antrenorul lui FC Thun Berner Oberland în liga a doua din Elveţia, Lustrinelli ar trebui să ia în considerare o ofertă din partea asociaţiei” au scris jurnaliştii de la sport.ch.

Pe lângă FC Thun, unde e la al treilea mandat, Lustrinelli a fost selecţionerul Elveţiei U21 între 2018 şi 2022. Acesta a condus naţionala de tineret la Campionatul European din 2021 şi nu a reuşit să iasă cu echipa din grupă.

Ca jucător, Lustrinelli a prins 12 selecţii la naţionala Elveţiei pentru care nu a marcat niciun gol, deşi a fost atacant.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal

Ultimele articole Toate articolele