Ultima oră
VIDEO | Ploaia a creat mari probleme la Sibiu! Organizatorii au făcut eforturi mari pentru ca Hermannstadt - Petrolul să se joace VIDEO | Ploaia a creat mari probleme la Sibiu! Organizatorii au făcut eforturi mari pentru ca Hermannstadt - Petrolul să se joace
VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad
Guvernul spaniol va superviza federaţia de fotbal până la noi alegeri Guvernul spaniol va superviza federaţia de fotbal până la noi alegeri
Jucătorul cerut cu insistenţă la Campionatul European: „Nu există atacant român peste el” Jucătorul cerut cu insistenţă la Campionatul European: „Nu există atacant român peste el”
Franţa anunţă un bilanţ de 31 de persoane grav rănite pe şantierele Jocurilor Olimpice Franţa anunţă un bilanţ de 31 de persoane grav rănite pe şantierele Jocurilor Olimpice
Florin Răducioiu a dat verdictul despre Dinamo: ”Sunt sigur de asta. Au pierdut nişte puncte incredibile!”

Florin Răducioiu a dat verdictul despre Dinamo: ”Sunt sigur de asta. Au pierdut nişte puncte incredibile!”

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă promite măsuri după incidentul de la Ljubljana. "Eu nu am fost acolo, dar am urmărit meciurile şi ştiu ce s-a întâmplat”

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 10 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20701729/1/hochei.jpg

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, a declarat că incidentul de la Campionatul Mondial de la Ljubljana, în care jucători din naţionala României au cântat imnul secuiesc împreună cu fanii, va fi analizat, joi, în cadrul Biroului Executiv al forului.

Hălăucă a declarat, pentru GSP.ro, că numai jucătorii de etnie maghiară au participat la acel moment, nu şi cei de etnie română şi cei naturalizaţi.

"Eu nu am fost acolo, dar am urmărit meciurile şi ştiu ce s-a întâmplat. Am convocat de urgenţă Biroul Federal, pentru joi, şi urmează să luăm măsuri. Nu trebuia să se întâmple aşa ceva! Jucătorii trebuiau să iasă de pe gheaţă când a început să se cânte imnul secuiesc. Iniţial, la staţia de amplificare s-a pus imnul Ungariei şi s-a ridicat drapelul Ungariei. Aşa se procedează, se cântă imnul echipei câştigătoare.

Nu ştiu dacă jucătorii au cântat şi imnul Ungariei, dar ştiu că mulţi au rămas pe gheaţă şi au cântat imnul Ţinutului Secuiesc. Nu e o noutate, s-a mai întâmplat acest lucru şi pe vremea când era preşedintele federaţiei domnul Barna (n.r. - Tanczos Barna, în prezent ministru al mediului, propus de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, UDMR. Acesta a fost prezent în tribună, la meciul cu Ungaria). Trei jucători, Bedilă, Gliga şi Mircea Constantin s-au dus direct la vestiar. Unii, precum Trancă, Toke şi alţii de alte etnii, au rămas pe gheaţă, în partea opusă galeriei Ungariei. Biroul Federal va lua măsurile care se impun. Cazul va ajunge şi la Comisia de Disciplină a federaţiei. În Biroul Federal sunt 13 membri, dintre care doar unul este de etnie maghiară, Laszlo Hodoş, de la SC Miercurea Ciuc”, a spus Alexandru Hălăucă pentru GSP.ro.

El consideră incidentul drept o încercare de destabilizare a aechipei naţionale: "În 2014, când am preluat funcţia de preşedinte, echipa naţională era complet destrămată. Timp de 2-3 ani m-am rugat de jucătorii maghiari şi români să vină la echipa naţională. Pur şi simplu refuzau. M-am chinuit să-i facă să vină şi să refacem naţionala. Dar acum, din partea celor din aşa-zisul Ţinut Secuiesc se încearcă destabilizarea echipei naţionale. În august vom avea alegeri şi probabil că vor să pună pe cineva din acea zonă”.

România a pierdut toate meciurile disputate în Grupa A a Diviziei I (liga a II-a) a Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă, scoruri 1-9, cu Slovenia, 1-4, cu Coreea de Sud, 4-5, cu Lituania, şi 2-4 cu Ungaria, retrogradând în al treilea eşalon valoric.

mail-share icon Email
viewscnt

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele