adplus-dvertising
Ultima oră
Angelica Muscalu s-a oprit în preliminarii la platformă, la Campionatul Mondial de nataţie Angelica Muscalu s-a oprit în preliminarii la platformă, la Campionatul Mondial de nataţie
Gabi Enache revine în Casa Liga 1. Cu ce formaţie s-a înţeles Gabi Enache revine în Casa Liga 1. Cu ce formaţie s-a înţeles
FCSB, fără câţiva ”grei” în primul amical al verii FCSB, fără câţiva ”grei” în primul amical al verii
Transfer interesant în Liga 2. CSC 1599 Şelimbăr a adus un fundaş cu multă experienţă de la Rapid Transfer interesant în Liga 2. CSC 1599 Şelimbăr a adus un fundaş cu multă experienţă de la Rapid
Universitatea Craiova a bifat primul transfer al verii. Oltenii îşi întăresc defensiva Universitatea Craiova a bifat primul transfer al verii. Oltenii îşi întăresc defensiva
Sepsi vrea să transfere un mijlocaş de la CFR Cluj. ”Putem să obţinem semnătura lui” Sepsi vrea să transfere un mijlocaş de la CFR Cluj. ”Putem să obţinem semnătura lui”

Preşedintele lui Liverpool cere ca ministrul francez al Sporturilor să le prezinte scuze fanilor ”cormoranilor”: "Comentariile dvs. au fost iresponsabile şi lipsite de respect"

Liverpool Publicat pe 31 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38271/20725074/1/fani-liverpool-1.jpg

Preşedintele clubului Liverpool, Tom Werner, i-a cerut, printr-o scrisoare, ministrului francez al Sporturilor, Amelie Oudea-Castera, să prezinte scuze după acuzaţii la adresa suporterilor echipei sale, lansate după incidentele dinaintea finalei Ligii Campionilor.

Potrivit liverpoolecho.co.uk, Werner i-a reproşat ministrului că a făcut afirmaţii neverificate înainte de o eventuală anchetă.

Evenimentele din zona Stade de France, de sâmbătă noapte, au fost nu numai incredibil de periculoase pentru cei care au participat, dar a şi creat numeroase semne de întrebare cu privire la organizare.

(...) Am primit numeroase email-uri de la suporteri ai Liverpool care erau speriaţi foarte tare şi erau hărţuiţi de poliţie, atacaţi cu gaze lacrimogene şi spray iritant. Mai mult, situaţia nu a fost mai bună la finalul serii, mulţi fani fiind jefuiţi şi atacaţi”, a notat oficialul.

El a precizat că suporteri au stat la cozi mai mult de două ore şi au fost trataţi “ca nişte vite”. “Toate vocile ar trebui să fie auzite şi ar trebui să fie luate în considerare în mod egal şi corect. Comentariile dumneavoastră au fost iresponsabile, neprofesioniste şi lipsite de respect faţă de mii de fani care au suferit fizic şi emoţional.

Finala Ligii Campionilor ar trebui să fie unul dintre cele mai frumoase spectacole din lume şi în schimb s-a transformat în una dintre cele mai grave probleme de securitate. În numele fanilor care au trăit acest coşmar vă cer să prezentaţi scuze şi vreau o o asigurare că autorităţile franceze şi UEFA permit desfăşurarea unei anchete independentă şi transparentă”, a adăugat Tom Werner.

Amelie Oudea-Castera a declarat, luni, că "30.000-40.000 de persoane" fără bilet sau cu bilete false au încercat să intre fraudulos pe Stade de France la finala Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Liverpool (1-0).

Ministrul a apărat măsurile autorităţilor luate în jurul Stade de France pentru finala Liverpool-Real Madrid din Liga Campionilor, în condiţiile în care incidentele au dus la amânarea startului meciului şi au înfuriat numeroşi fani şi observatori străini. În timpul incidentelor, suporteri ai echipei Liverpool, cu bilete valide, au fost ţinuţi mult timp la coadă sau agresaţi, în special cu gaze lacrimogene.

Chestionat pe acest subiect la RTL, ministrul a vorbit despre "un aflux de suporteri britanici ai clubului Liverpool, fără bilete sau cu bilete falsificate", estimat la circa "30.000-40.000 de persoane".

Oudéa-Castéra şi-a menţinut, astfel, poziţia apărată încă de sâmbătă seară de guvern, când a aruncat cea mai mare parte a responsabilităţii asupra suporterilor englezi.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liverpool

Ultimele articole Toate articolele