Ultima oră
Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul
A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB
Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat” Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat”
Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă" Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă"
Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV
Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică” Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică”

Previziune. Câte medalii ar urma să câştige România la Jocurile Olimpice

JO 2024 Publicat de Tudor Moisa pe 17 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21561497/1/jo.jpg

Statele Unite şi China sunt aşteptate să termine pe locurile 1 şi 2 în clasamentul pe naţiuni la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor începe peste 100 de zile, relatează AP.

Se estimează că Statele Unite vor câştiga 123 de medalii în total, dintre care 39 de aur. În ceea ce priveşte China, se preconizează că aceasta va câştiga 35 de aur şi 89 de medalii la general. Cele două naţiuni au terminat pe locurile 1-2 la medalii de aur şi la general în urmă cu trei ani, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate de pandemie.

România se estmează că ar urma să ocupe locul 25, cu zece medalii: două de aur, trei de argint şi cinci de bronz.

Aceste previziuni sunt facute de către Nielsen's Gracenote Sports, care furnizează analize statistice pentru ligile sportive din întreaga lume. De asemenea, aceasta urmăreşte principalele competiţii care implică sporturi olimpice înainte de Jocurile Olimpice.

Ar fi a opta oară consecutiv când Statele Unite câştigă cele mai multe medalii la JO de vară. În 1992, la Barcelona, aşa-numita echipă unificată a fost cea care a obţinut cel mai mare număr de medalii. Acei sportivi proveneau din fosta Uniune Sovietică, care tocmai se destrămase ca stat suveran.

Ultima dată când Statele Unite nu au fost în fruntea numărului clasamentului pe medalii de aur la Jocurile Olimpice de vară a fost la JO din 2008 de la Beijing, unde China a investit masiv şi a obţinut rezultate impresionante.

mail-share icon Email
viewscnt

JO 2024

Ultimele articole Toate articolele