Ultima oră
Romario Benzar a făcut o dezvăluire uluitoare! ”Aşa mi-au zis colegii” Romario Benzar a făcut o dezvăluire uluitoare! ”Aşa mi-au zis colegii”
Carlos Tevez a fost internat Carlos Tevez a fost internat
Dan Petrescu a început revoluţia în Gruia! Cele două vedete care o vor părăsi pe CFR Cluj Dan Petrescu a început revoluţia în Gruia! Cele două vedete care o vor părăsi pe CFR Cluj
E gata! A venit verdictul în cazul accidentării lui Moruţan E gata! A venit verdictul în cazul accidentării lui Moruţan
Sebastian Colţescu, delegat la un meci din play-off Sebastian Colţescu, delegat la un meci din play-off
Imagini care vă pot afecta emoţional! Cum arată Romario Benzar după accidentarea suferită în meciul cu Dinamo Imagini care vă pot afecta emoţional! Cum arată Romario Benzar după accidentarea suferită în meciul cu Dinamo

Previziune sumbră pentru Dinamo. Administratorul judiciar a anunţat când poate ieşi clubul din insolvenţă

Dinamo Publicat de Andrei Ionascu pe 27 sep 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20408681/1/zavaleanu-dinamo.jpg

Dinamo a intrat în insolvenţă pe 28 iunie, apoi a primit interdicţie la transferuri din partea FIFA, din cauza restanţelor financiare către foşti jucători. Între timp, ‘roş-albii’ au reuşit să aducă jucători, dar clubul n-a găsit un investitor. Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar la Dinamo, a anunţat că problemele financiare ar putea fi rezolvate abia în 2024 sau 2025, dacă nu va apărea niciun investitor important.

Dinamo trece a doua oară prin insolvenţă. Prima dată când a apelat la o astfel de procedură a fost în 2014, insolvenţă din care a ieşit la doar un an şi trei luni.

Din 2020 încoace, s-au acumulat datorii de 7,5 milioane de euro la Dinamo, dintre care mai mult de jumătate au fost plătite din efortul DDB, din drepturile tv sau sponsori.

"Planul de reorganizare ar trebui să fie gata până în martie, ca să primim licenţa pentru sezonul viitor. acă vom avea un investitor capabil să preia tot ceea ce înseamnă Dinamo… Ce înseamnă să preia? O dată, să vină şi să plătească toate datoriile curente, ceea ce s-a acumulat înainte de deschiderea procedurii şi să garanteze cu o sumă de 20 de milioane de euro performanţa pentru următorii cinci ani.

Dacă vom avea un astfel de investitor, probabil că societatea ar putea ieşi din insolvenţă între trei şi şase luni. Dacă nu vom avea un astfel de investitor şi va trebui ca prin noi înşine să rezolvăm problemele financiare de la Dinamo, probabil că 2024, poate că 2025, sunt nişte repere temporale tangibile.

Dinamo atrage, este un nume foarte important, la nivel naţional şi european. Eu am discutat cu patru posibili investitori, cel puţin unul dintre ei este o persoană foarte potentă din punct de vedere financiar, aşteaptă toţi să vadă care sunt datoriile finale şi ce se întâmplă cu planul de reorganizare.

În momentul în care avem un plan de organizare aprobat de judecătorul sindic, care este titlu executoriu, se comportă ca legea în raport cu terţii. Atunci oamenii vor ştii cât avem de plătit, în ce perioadă, lucrurile vor fi mult mai clare, transparente, abordabile. Iar atunci probabil că investitorii vor fi interesaţi să preia Dinamo", a spus Răzvan Zăvăleanu pentru Fanatik.

Dinamo joacă în această seară în Bănie cu Universitatea Craiova, de la ora 21:00, în direct pe Look Sport+ şi www.primaplay.ro, în epilogul etapei a zecea din Casa Liga 1.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele