Ultima oră
Grecul Stefanos Tsitsipas şi norvegianul Casper Ruud vor face parte din echipa Europei pentru Laver Cup Grecul Stefanos Tsitsipas şi norvegianul Casper Ruud vor face parte din echipa Europei pentru Laver Cup
Ar fi incredibil! Pep Guardiola, dorit de finalista EURO 2024 Ar fi incredibil! Pep Guardiola, dorit de finalista EURO 2024
S-a stabilit programul competiţional al Ligii a II-a! Meci tare încă din prima etapă S-a stabilit programul competiţional al Ligii a II-a! Meci tare încă din prima etapă
Atanas Trică nu a stat mult timp fără echipă! Nepotul lui Ilie Balaci a semnat cu o nouă echipă Atanas Trică nu a stat mult timp fără echipă! Nepotul lui Ilie Balaci a semnat cu o nouă echipă
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier. Ce s-a întâmplat Gigi Becali, implicat într-un accident rutier. Ce s-a întâmplat
Un fotbalist din naţionala Japoniei a fost arestat pentru agresiune sexuală Un fotbalist din naţionala Japoniei a fost arestat pentru agresiune sexuală

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat

JO 2024 Publicat de Daian Cutu pe 5 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21656590/1/senna.jpg

Proba de înot maraton (înot în ape deschise) de la Jocurile Olimpice de la Paris ar putea avea loc în afara capitalei franceze dacă Sena nu va fi curată pentru scăldat, au anunţat vineri organizatorii.

"Regulile Federaţiei Internaţionale de Triatlon permit ca evenimentul să fie trecut la un format de duatlon în ultimă instanţă. În schimb, pentru a garanta că probele de înot maraton pot avea loc după ce ne-am epuizat opţiunile de amânare, am instruit, prin urmare, un site de rezervă la Vaires-sur-Marne", a declarat un purtător de cuvânt al Paris 2024 pentru Reuters.

"Site-ul de competiţie, deja utilizat pentru evenimente de canotaj şi kaiac-canoe, are toate caracteristicile necesare pentru a găzdui aceste evenimente dacă este necesar", a precizat el.

Calitatea apei din Sena s-a îmbunătăţit, potrivit datelor publicate joi, cu trei săptămâni înainte de Jocurile Olimpice.

Datele publicate de municipalitate şi de prefectura regiunii Île-de-France arată că concentraţiile de bacterii enterococi şi E.coli au fost sub pragurile legale în şase din cele nouă zile cuprinse între 24 iunie şi 2 iulie.

Nivelurile depind în special de precipitaţii şi de temperatura apei. Având în vedere că la Paris vremea este frumoasă în această săptămână, calitatea apei ar trebui să rămână bună.

Capitala franceză depune eforturi susţinute pentru a curăţa Sena, astfel încât oamenii să se poată scălda din nou în ea, aşa cum au făcut în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris din 1900. Vara trecută, o problemă de canalizare a dus la anularea unei probe de înot.

Probele de triatlon şi maraton de înot de la Jocurile Olimpice, care vor avea loc între 26 iulie şi 11 august, sunt programate să se desfăşoare în Sena.

Luna trecută, primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi-a amânat intenţia de a înota în râu.

La momentul respectiv, ea a declarat că probabil va face acest lucru după alegerile legislative, al căror al doilea tur are loc duminică, şi după sărbătorile anuale din 14 iulie.

"Avem toată încrederea în munca întreprinsă de stat, de oraşul Paris şi de toate părţile implicate pentru a face Sena înotabilă, astfel încât evenimentele să poată avea loc acolo aşa cum a fost planificat", a adăugat purtătorul de cuvânt.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2024

Ultimele articole Toate articolele