Ultima oră
VIDEO ǀ Sepsi – Dinamo, luni, de la 20:00, în direct la Prima Sport 2. Echipele de start VIDEO ǀ Sepsi – Dinamo, luni, de la 20:00, în direct la Prima Sport 2. Echipele de start
Încă un antrenor din Liga 2 a fost demis! Încă un antrenor din Liga 2 a fost demis!
Enes Sali, transferat de Farul la FC Dallas, în MLS Enes Sali, transferat de Farul la FC Dallas, în MLS
După criza de nervi de la finalul meciului cu Tottenham, lui Haaland i-a revenit zâmbetul pe buze. Ce l-a distrat pe atacantul norvegian După criza de nervi de la finalul meciului cu Tottenham, lui Haaland i-a revenit zâmbetul pe buze. Ce l-a distrat pe atacantul norvegian
Final de sezon pentru Dan Petrescu în Coreea de Sud. ”E dezamăgitor că nu am putut reveni” Final de sezon pentru Dan Petrescu în Coreea de Sud. ”E dezamăgitor că nu am putut reveni”
Gigi Becali s-a săturat şi a distrus doi titulari de la FCSB, după eşecul cu Oţelul: ”Ăla, săracul, mort!”
Gigi Becali s-a săturat şi a distrus doi titulari de la FCSB, după eşecul cu Oţelul: ”Ăla, săracul, mort!”

Probleme la sistemul VAR la meciul FCU Craiova – FC Voluntari. Reacţia FRF

Cupa României Publicat de Daian Cutu pe 10 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/20916139/1/var.jpg

Echipa de implementare VAR a făcut precizări, joi, pe site-ul FRF, după ce sistemul VAR nu a funcţionat la paramentri normali la Târgu-Jiu, la meciul U Craiova 1948 – FC Voluntari, din Cupa României Betano.

La meciul respectiv maşina VAR a suferit o avarie electrică, lucru ce a provocat grave disfuncţionalităţi, se arată în comunicatul de pe site-ul federaţiei.

Din cauza unor faze inversate la circuitul de alimentare electrică dintre stadion şi maşină, conectare ce s-a făcut în prezenţa electricianului autorizat, un vârf de tensiune a determinat scurt-circuitarea mai multor aparate care au fost iremediabil avariate. Sistemele de protecţie electrică, software, audio şi video, s-au blocat şi a fost nevoie de restartarea individuală a acestora. Unele echipamente au putut fi operate individual, altele nu au putut fi conectate la întregul sistem.

Astfel, dispozitivul care acţionează sistemul central de reluări nu a putut fi reparat şi s-a încercat înlocuirea acestuia cu o alternativă, dar care a dus la încetinirea operării sistemului, dar a fost singura soluţie pentru a se putea asigura operarea VAR.

În plus, sistemul de comunicaţie al arbitrilor din maşina VAR a fost afectat şi imposibil de înlocuit la faţa locului şi astfel s-a apelat la o soluţie de back-up, care a permis comunicarea cu brigada de arbitri şi desfăşurarea jocului.

Maşina care a suferit aceste defecţiuni va intra imediat într-un proces rapid de verificare şi înlocuire a echipamentelor defecte, iar activitatea VAR se va desfăşura conform protocolului şi programului Superligii.

Referitor la faza din minutul 59, s-a analizat un posibil penalti, dar nu s-a putut folosi camera care putea oferi cea mai bună reluare, deoarece jucătorii implicaţi în duelul respectiv au apărut în cadru după terminarea eventualei abateri. Analiza a durat ceva mai mult din lipsa cadrelor, situaţie cauzată şi de problema electrică a maşinii VAR.

Formaţia U Craiova 1948 a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa FC Voluntari, într-un meci din etapa a doua a Grupei A a Cupei României Betano.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele