Ultima oră
Cosmin Contra, amical cu o echipă din România! S-au marcat cinci goluri Cosmin Contra, amical cu o echipă din România! S-au marcat cinci goluri
Denis Drăguş, prezentat oficial de turcii de la Trabzonspor! Denis Drăguş, prezentat oficial de turcii de la Trabzonspor!
Bascehtbalistul Dennis Schroder, primul sportiv de culoare care va fi portdrapel pentru Germania la JO Bascehtbalistul Dennis Schroder, primul sportiv de culoare care va fi portdrapel pentru Germania la JO
O echipă din liga secundă şi-a schimbat forma de organizare şi va avea drept de promovare O echipă din liga secundă şi-a schimbat forma de organizare şi va avea drept de promovare
Unde va ajunge Alexandru Işfan, după despărţirea de Petrolul Unde va ajunge Alexandru Işfan, după despărţirea de Petrolul
Ballkani s-a făcut din nou de râs în cupele europene Ballkani s-a făcut din nou de râs în cupele europene

Probleme pentru Neil Lennon? "Cluburile trebuie să se asigure că toţi antrenorii care vin în România respectă legea"

Rapid Publicat de Tudor Moisa pe 5 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/21618386/1/neil-lennon-antrenor-principal-rapid-1923-bucuresti-21-05-2024.jpg

După parcursul dezastruos din play-off, Dan Şucu s-a hotărât să îl aducă pe Neil Lennon la cârma Rapidului.

Tehnicianul a fost deja prezentat oficial şi a început revoluţia în Giuleşti, dar ar putea avea aceleaşi probleme pe care le-au întâmpinat şi alţi antrenori.

Lucian Burchel, inamicul public numărul 1 al lui Gigi Becali, a declarat că Lennon trebuie să dovedească că are studii în antrenorat pentru a putea să obţină un contract de muncă legal înregistrat de Rapid la Federaţie.

”Poţi semna un contract individual de muncă sau un contract de activitate sportivă doar dacă eşti antrenor calificat. Te califici în sistemul românesc sau în alte sisteme şi apoi îţi sunt echivalate studiile la Bucureşti.

Nu ştiu dacă Lennon are carnet de antrenor, dar e datoria clubului Rapid să-i obţină dreptul de muncă. Iar dreptul de muncă poate fi obţinut doar după ce face la CNFPA dovada studiilor pe care le are. Ca urmare a recunoaşterii studiilor sale sau a echivalării lor dobândeşte dreptul să antreneze în România şi poate fi angajat şi plătit ca antrenor.

Noi chiar avem un caz de antrenor care a studiat în Spania la un program de lungă durată. A adus toate documentele de acolo la CNFPA, i-au fost echivalate şi recunoscute şi a primit carnetul de antrenor. Cluburile trebuie să se asigure că toţi antrenorii care vin în România respectă legea, aşa cum şi noi respectăm legile naţionale atunci când mergem să lucrăm în străinătate!”, a declarat Lucian Burchel, conform Fanatik.

În vârstă de 52 de ani, Neil Lennon le-a antrenat de-a lungul carierei pe Celtic, Bolton, Hibernian şi Omonia. Cinci campionate ale Scoţiei, patru Cupe ale Scoţiei şi o Cupă a Ciprului sunt trofeele câştigate de antrenor de-a lungul carierei.

mail-share icon Email
viewscnt

Rapid

Ultimele articole Toate articolele