Ultima oră
Calificări dramatice pentru Fiorentina şi Aston Villa în semifinalele Conference League Calificări dramatice pentru Fiorentina şi Aston Villa în semifinalele Conference League
VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj 2-1. Moldovenii dau lovitura şi se califică după două decenii în finala Cupei VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj 2-1. Moldovenii dau lovitura şi se califică după două decenii în finala Cupei
O supravieţuitoare a cancerului la sân va alerga topless la maratonul de la Londra pentru a contribui la eliminarea stigmatului mastectomiei O supravieţuitoare a cancerului la sân va alerga topless la maratonul de la Londra pentru a contribui la eliminarea stigmatului mastectomiei
Englezii l-au distrus pe Haaland după eliminarea din sferturi: „A căzut îngrozitor! Nu a arătat nimic” Englezii l-au distrus pe Haaland după eliminarea din sferturi: „A căzut îngrozitor! Nu a arătat nimic”
Fraţii Maior, la start în a doua etapă din Campionatul Mondial de Raliuri
Fraţii Maior, la start în a doua etapă din Campionatul Mondial de Raliuri
CFR Cluj are de dat bani către un fost jucător. Acesta a avut câştig de cauză la comisii CFR Cluj are de dat bani către un fost jucător. Acesta a avut câştig de cauză la comisii

Proprietarul Phoenix Suns a fost suspendat un an şi amendat cu 10 milioane de dolari, după ce a fost acuzat de rasism şi misoginie

Baschet Publicat de Ovidiu Neacşu pe 14 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/20858526/1/nba-1.jpg

NBA a anunţat, marţi, că l-a suspendat un an şi l-a amendat cu 10 milioane de dolari pe proprietarul Phienix Suns, Robert Sarver, care a fost acuzat de comportament rasist şi misoginie.

NBA a comandat o anchetă independentă după ce, la 4 noiembrie 2021, a apărut pe ESPN un articol cu privire la declaraţiile şi comportamentul lui Sarver.

Raportul celor care au făcut ancheta s-a bazat pe informaţii obţinute din discuţii cu 320 de persoane, inclusiv foşti şi actuali angajaţi care au lucrat cu Robert Sarver în cei 18 ani de când acesta este la Phoenix Suns. S-au evaluat peste 80.000 de documente şi alte materiale, inclusiv email-uri, mesaje şi video-uri.

Sarver şi Phoenix Suns au cooperat cu anchetatorii independenţi.

Rezultatele anchetei arată, între altele, că Sarver a folosit cel puţin de cinci ori un cuvânt rasist când menţiona declaraţiile altor persoane, a avut în mai multe rânduri comportament incorect faţă de angajate, a făcut comentarii cu referiri sexuale la locul de muncă, a făcut comentarii nepotrivite cu privire la aspectul fizic al angajatelor şi al altor femei şi de câteva ori a avut comportament nepotrivit faţă de bărbaţi angajaţi.

În plus, Sarver a avut un comportament dur şi umilitor faţă de angajaţi, el ţipând la ei şi înjurându-i.

Raportul arată că Robert Sarver i-a informat pe anchetatori cu privire la eforturile sale de a promova diversitatea, echitatea şi incluziunea. Anchetatorii nu au găsit dovezi că Sarver ar fi fost motivat de ură rasială sau ură legată de gen în comportamentul său greşit de la locul de muncă.

Ca urmare a concluziilor anchetei, NBA a decis suspendarea pe un an a lui Sarver, ceea ce înseamnă că în perioada respectivă el nu va fi prezent la nicio facilitate a echipelor din NBA sau WNBA şi la nicio arenă, nu va participa la niciun eveniment NBA sau WNBA, inclusiv antrenamente sau activităţi ale partenerilor de afaceri, nu va avea nicio implicare în operaţiunile echipelor Suns şi Mercury şi nu va avea nicio implicare în activităţile NBA şi WNBA.

În ceea ce priveşte amenda de 10 milioane de dolari, pedeapsa maximă permisă de regulamentele NBA, banii vor fi donaţi unor organizaţii care luptă împotriva rasismului şi misoginiei.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Baschet

Ultimele articole Toate articolele