Ultima oră
VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor
Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!” Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!”
”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator ”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator
"Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic "Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic
S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open
Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A! Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A!

PSG - Olympique de Marseille 0-1. Ce n-a văzut Parisul: OM câştigă „Le Classique” pe Parc des Princes după 10 ani

Ligue 1 Publicat pe 13 sep 2020
mail-share icon Email

Olympique de Marseille s-a impus în această seară pe „Parc des Princes”, 1-0 cu PSG, în Le Classique. Este şi o victorie istorică pentru echipa pregătită de André Villas-Boas, prima după o pauză de 10 ani obţinută pe celebra arenă pariziană..

Cu Neymar şi Di Maria recuperaţi după coşmarul Covid, Parisul pornea totuşi cu prima şansă în faţa Marsiliei. Însă realitatea din teren a fost cu totul alta, iar finalista UEFA Champions League nu a reuşit prea multe, deşi a dominat steril. Mai mult, în prima repriză, parizienii puteau să rămână în 10, când Neymar a intrat fără minge asupra lui Payet, numai că arbitrul Jérôme Brisard nu i-a arătat cartonaşul roşu starului brazilian, ci a preferat să încerce să-i calmeze pe cei doi, arătându-le câte un „galben”.

Cuminte, la cutie timp de o jumătate de oră, marseillezii au lovit în minutul 31. Payet a executat excepţionat o lovitură liberă, iar Florian Thauvin l-a învins de la doar câţiva metri pe înlocuitorul lui Navas, Rico.

În repriza secundă, Parisul s-a aruncat în atac, iar după câteva ocazii Di Maria a trimis în plasă, dar din ofsaid. Replica lui OM nu s-a lăsat aşteptată, iar Payet a trimis în plasă, la capătul unei faze de toată frumuseţea, însă acelaşi Brisard a anulat reuşita pentru un ofsaid semnalizat la Thauvin. Pe reluare s-a văzut însă că arbitrul a greşit, cu largul concurs al colegilor săi de la VAR.

La final, acelaşi central a scăpat total situaţie de sub control, iar jucătorii celor două echipe s-au încăierat în prelungirile partidei. Drept urmare, Neymar, Kurzawa şi Paredes au văzut „roşul” de la PSG, iar Amawi şi Benedetto, ultimul pentru al doilea galben, au fost eliminaţii Marsiliei. A fost ultimul eveniment notabil într-o partidă încheiată cu victoria istorică a trupei din sudul Franţei. 

OM ajunge astfel la două victorii din tot atâtea posibile în acest debut de campionat, iar Parisul este la al doilea eşec din tot atâtea meciuri. Chiar şi cu o partidă mai puţin jucată, echipa lui André Villas-Boas urcă pe locul 5 în Ligue 1, în timp ce PSG cade pe un neverosimil loc 18, poziţie care duce la baraj la finalul sezonului. În acest moment, după 3 etape, primele trei locuri în clasament sunt ocupate de Rennes, Monaco şi Lille, toate cu câte 7 puncte, departajate doar de golaveraj.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Ligue 1

Ultimele articole Toate articolele