Ultima oră
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers
VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie

Qinwen Zheng, posibilă adversară a Simonei Halep în turul al doilea al Roland-Garros. Meciul Anei Bogdan, întrerupt de ploaie

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 23 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/20715894/1/halep.jpg

Chinezoaica Qinwen Zheng, locul 74 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-3, 6-1, pe jucătoarea belgiană Maryna Zanevska, locul 62 WTA, şi s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, fază în care ar putea evolua cu Simona Halep, locul 19 WTA.

Zheng s-a impus după un meci care a durat 71 de minute. Halep trebuie să treacă de prima manşă pentru a juca împotriva sportivei din China, pe care a învins-o, la începutul anului, cu 6-3, 6-2, în semfinale la Melbourne Summer Set 1.

Până atunci, românca, favorita numărul 19, va trebui să o învingă, marţi, pe germana Nastasja Schunk, locul 167 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

Tot luni, Ana Bogdan, locul 93 WTA, a început meciul cu Victoria Azarenka din Belarus, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 15, dar jocul a fost întrerupt la scorul de 7-6 (7), 3-3, din cauza ploii, după aproximativ 90 de minute.

Ana Bogdan a făcut un prim de excepţie, deşi a fost condusă în permanenţă, cu 4-1, 5-2, cu două break-uri, 6-5, cu break. Românca a luptat extraordinar şi a reuşit să trimită setul în tie-break. Azarenka a condus iar, cu 6-3, dar nu putut să închidă jocul, parţial din cauza propriilor erori, dar şi în urma frumoasei evoluţii a adversarei ei. Bogdan a fost cea a care a câştigat setul, cu 7-6 (7), la a doua minge, după o oră şi zece minute de la start.

În setul secund, meciul a fost întrerupt la scorul de 3-3, din cauza ploii. Şi în acesta, sportiva din Berlaus a condus cu 3-1, dar din nou Bogdan a revenit şi a egalat.

Învingătoarea dintre Azarenka şi Bogdan va da piept în manşa a doua cu germana Andrea Petkovic, locul 65 WTA, care a eliminat-o, cu 6-4, 6-2, pe franţuzoaica Oceanie Dodin, locul 84 WTA.

În schimb, japoneza Naomi Osaka, locul 38 WTA, a fost învinsă, în prima manşă, cu 7-5, 6-4, de americanca Amanda Anisimova, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 27, după un meci de o oră şi jumătate.

Liderul WTA, Iga Swiatek, a trecut fără probleme de prima manşă, după ce a câştigat, cu scorul de 6-2, 6-0, în 54 de minute, partida cu ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 119 WTA, venită din calificări.

În manşa a doua, Swiatek, care a ajuns la 29 de meciuri consecutive fără înfrângere, va evolua cu americanca Alison Riske, locul 43 WTA, sau cu Daiana Iastremska din Ucraina, locul 82 WTA.

Calificarea în manşa a doua este recompensată cu un premiu de 86.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA. Învinsele în primul tur primesc câte 62.000 de euro şi 10 puncte fiecare.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele