Ultima oră
VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu
Nigeria a anunţat numele noului selecţioner Nigeria a anunţat numele noului selecţioner
”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV

”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV
Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A
VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi” VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi”
VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun

Randers - CFR Cluj 2-1, Campioana e OUT din Europa după un nou meci dezamăgitor!

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 25 nov 2021
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20479563/1/cfr-rand.jpg

 

CFR Cluj e OUT din Europa! Campioana ultimelor patru sezoane a pierdut în Danemarca, 1-2, şi a rămas fără şanse de calificare în fazele eliminatorii din Conference League, la capătul unui nou meci modest în care a fost dominată autoritar de locul al şaselea din Danemarca.
 
Plecată în Nordul Europei cu obiectivul de a obţine trei puncte care să-i revitalizeze şansele de calificare, CFR a început cu o eroare în defensivă, dar Bălgrădean (2) l-a blocat pe Ankersen. Imediat, centrarea lui Camora a fost deviată de un adversar şi a căzut pe bara transversală (3), apoi gazdele au confiscat iniţiativa. Burcă (18) l-a blocat pe Egho într-o poziţie bună, apoi Graovac (27) a făcut acelaşi lucru contra lui Bundgaard. Gazdele au cerut penalty după un presupus fault al lui Omrani (29), însă scoţianul Robertson nici nu a vrut să audă, apoi Bălgrădean (35) a fost nevoit să-l blocheze din nou pe Ankersen. 0-0 la pauză şi 1-1 în Cehia, la Jablonec - AZ Alkmaar, erau rezultatele care menţineau vii speranţele de calificare ale clujenilor.

Opt goluri în trei minute şi CFR e OUT

Partea a doua a început cu Sigurjonsson în locul lui Bordeianu, în încercarea lui Petrescu de a dinamiza mijlocul terenului, dar şi cu o mare ocazie a gazdelor: servit de Egho, Tibbing (52) a nimerit doar plasa laterală din postura de 1 vs. 1 cu Bălgrădean. A urmat o paradă a lui Calgren (56) la o lovitură liberă a lui Deac, apoi a început perioada decisivă a meciului. Kamara (68), abia intrat pe teren de câteva zeci de secunde, a apărut la o pasă a unui coechipier aflat în spatele lui Camora, brigada scoţiană nu a sesizat poziţia de ofsaid, iar CFR era aruncată în afara Europei. Petrescu a mutat imediat, cu Alibec şi Susic pentru Debeljuh şi Manea, iar fundaşul dreapta croat a pus mingea pe capul lui Deac (72) pentru 1-1. Doar că speranţele au "ars" după doar patru minute: şut Priesinger de la 30 de metri, plonjon târziu al lui Bălgrădean şi danezii au revenit în avantaj!
 
Incapabilă să pună presiune pe finalul meciului şi cu o singură ocazie, ratată de Costache în minutul 89, CFR a plecat învinsă (şi) din Danemarca, iar sezonul european ia sfârşit într-un mod ruşinos, încă din etapa a cincea a grupelor Conference League. Campioana are un punct şi golaveraj 2-7, iar în ultimul meci va înfrunta Jablonec, în Gruia, într-o partidă în care va juca rolul de arbitru în ecuaţia calificării. Cu 11 puncte, Alkmaar va merge direct în fazele eliminatorii, în timp ce Randers (7 puncte) şi Jablonec (6 puncte) îşi vor disputa de la distanţă locul al doilea.

Randers - CFR Cluj 2-1 (Kamara 68, Priesinger 76 / Deac 71) / Jablonec - AZ Alkmaar 1-1 (Kratochvil 7 / Evjen 44)

  • Randers: Carlgren - Kallesoe, Presinger, Marxen, Kopplin (Ol. Bundgaard 53) - Tibbling, Lauenborg (Hammershoy-Mistrati 67), Johnsen, Ankersen - Bundgaard (Kehinde 46), Egho (Kamara 67(
  • CFR: Bălgrădean - Cr. Manea (Susic 71), Graovac, Burcă, Camora - Deac, Boateng (J. Rodriguez 84), Bordeianu (Sigurjonsson 46) - Omrani, Debeljuh (Alibec 71), Al. Păun (Costache 84)

Minutul 89: Costache ajunge în poziţie bună, trage tare cu stângul, dar nimereşte plasa laterală.

Minutul 84: Ultimele încercări ale lui Petrescu: intră Costache şi Jonathan Rodriguez, ies Păun şi Boateng.

Minutul 78: Şansă imensă a danezilor! Kehinde e servit perfect, dar finalizează modest, din câţiva metri, şi Bălgrădean se opune golului de 3-1.

Minutul 76: GOL RANDERS! Priesenger trage puternic de la 30 de metri, Bălgrădean plonjează prea târziu, nu mai ajunge lângă bară şi danezii revin în avantaj!

Minutul 72: GOL CFR! Omrani pasează la Susic, croatul centrează perfect, iar Deac se desprinde din marcaj, reia cu capul şi îl învinge pe Calgren!

Minutul 71: Dublă schimbare a lui Petrescu: Alibec şi Susic îi înlocuiesc pe Debeljuh şi Manea.

Minutul 68: GOL RANDERS! Camora nu e atent la o centrare din stânga, un adversar vine din spate şi trimite mingea la Kamara, iar marcatorul din tur, abia intrat pe teren, înscrie din câţiva metri. Reluările arată o poziţie suspectă de ofsaid!

Minutul 67: În lipsa ocaziilor, Randers schimbă din nou. Ies Egho şi Lauenborg, intră Kamara şi Hammershoy-Mistrati.

Minutul 56: Deac bate inteligent o lovitură liberă, mingea cade în faţa lui Calgren, care respinge în ultimul moment din faţa lui Graovac.

Minutul 52: Mare ocazie a gazdelor! Egho îl lasă singur cu portarul pe Tibbing, dar mijlocaşul finalizează modest, la colţul scurt, în plasa laterală.

Minutul 46: Începe repriza a doua. Petrescu îl schimbă pe Bordeianu cu Sigurjonsson, gazdele mută cu Kehinde în locul lui Bundgaard.

Minutul 45+1: Pauză în Danemarca, după o repriză în care iniţiativa le-a aparţinut gazdelor.

Minutul 45: Bundgaard e aproape să scape din nou singur cu Bălgrădean, dar Graovac are o nouă intervenţie decisivă într-un moment critic.

Minutul 44: Jocul CFR-ului nu merge, însă vestea bună pentru Dan Petrescu vine din Cehia, acolo unde Evjen egalează pentru AZ Alkmaar în meciul cu Jablonec.

Minutul 35: Ankersen încearcă din nou, de această dată prinde poarta din vole, iar Bălgrădean respinge în corner.

Minutul 33: Ankersen îl întoarce pe toate părţile pe Graovac, apoi trage în plasa laterală.

Minutul 29: Omrani are o intervenţie neglijentă în propriul careu asupra lui Ankersen, dar scoţianul Robertson consideră că nu e nevoie să acorde penalty.

Minutul 27: Danezii sunt din nou periculoşi. E rândul lui Bundgaard să ajungă în poziţie de finalizare şi al lui Graovac să-l blocheze în ultimul moment.

Minutul 18: Egho e aproape să scape singur cu Bălgrădean, însă Burcă are o intervenţie bună şi îl opreşte.

Minutul 7: Veşti proaste din Cehia! În timp ce Omrani trage pe lângă poartă din poziţie bună, Jablonec deschide scorul cu AZ Alkmaar, prin Kratochvil. La acest scor, CFR e eliminată din Europa.

Minutul 3: BARĂ CFR! O fază prelungită de atac a clujenilor duce mingea la Camora, a cărui centrare e deviată de un adversar şi cade pe bara transversală. Ce start de meci!

Minutul 2: Bundgaard apare nemarcat la centrarea lui Ankersen, reia din vole la colţul scurt, dar Bălgrădean e atent şi reţine de lângă bară.

22:00: Start joc în Danemarca!


Ardelenii au o miză dublă. Victoria este imperios necesară pentru a mai spera la calificarea în faza eliminatorie, pe lângă asta, cele trei puncte înseamnă un bonus financiar de 500.000 de euro, suma reprezintă o gură de aer pentru club, care are probleme mari cu banii, fiind pe punctul de a intra din nou în insolvenţă

Din nou probleme de lot

Dan Petrescu a punctat despre importanţa partidei şi este convins că echipa sa poate obţine victoria. ”Bursucul” a punctat faptul că există probleme de lot, cea mai importantă absenţă este a lui Claudiu Petrila.

"Jucăm împotriva unei echipe foarte puternice, locul 3 în Danemarca, au o echipă extraordinară. Randers are nevoie de victorie mâine, nu-i ajută egalul. Noi avem o şansă la victorie, dacă Jablonec nu va câştiga mâine. Noi suntem într-o perioadă bună acum, mai bună decât înainte. Avem mici probleme de lot, dar dacă toţi jucătorii vor fi bine din punct de vedere fizic vom avea o şansă.

Noi avem 2-3 jucători importanţi cu probleme, să vedem dacă vor trece peste antrenamentul de azi. Petrila este cel mai mare absent, ar fi fost important să-l avem aici. Meritam să avem patru egaluri în grupă, cum a reuşit Randers. Cu puţin noroc nu am fi pierdut niciun joc. Ar fi important şi pentru bugetul clubului să câştigăm mâine. În ţări precum Danemarca, Norvegia şi Suedia trebuie să fii puternic pentru a câştiga.

Au fost voci care spuneau că mie nu îmi place de Sigurjonsson. Păi dacă era aşa nu-l mai băgam în lot. El a fost mereu accidentat, acum are două-trei săptămâni la rând de când joacă. L-am văzut la antrenament, e foarte bun pe faza de atac. Culio ar putea să lipsească mâine, să vedem dacă va trece peste antrenamentul de azi. Aş vrea să avem doi jucători mai defensivi la mijloc şi unul mai ofensivi, să existe o balanţă.

Cestor s-a accidentat şi a pierdut echipa, iar Graovac a intrat foarte bine. E un jucător foarte bun, chiar dacă nu l-am adus eu la echipă. L-am dorit şi eu în trecut, îl cunosc foarte bine, e un jucător în care am mare încredere şi sper să o ţină tot aşa",
a spus Petrescu, la conferinţa de presă premergătoare partidei.

Echipele probabile:

Randers: Carlgren – Kopplin, Piesinger, Graves , Bundgaard – Ankersen, Johnsen, Hammershoy-Mistrati, Kehinde – Kamara, Brock-Madsen
CFR Cluj: Hindrich – Manea, Graovac, Burcă, Camora – Bordeianu, Boateng, Deac – Omrani, Debeljuh, Păun
 

Clasamentul grupei: 1. AZ Alkmaar – 10 puncte, 2. Jablonec – 5 puncte, 3. Randers – 4 puncte, 4. CFR Cluj – un punct.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri