adplus-dvertising
Ultima oră
EXCLUSIV | Situaţia de la Universitatea Craiova, analizată la Fotbal Show: "Nu au înţeles cine e şeful. O echipă cu caracter arată altfel" EXCLUSIV | Situaţia de la Universitatea Craiova, analizată la Fotbal Show: "Nu au înţeles cine e şeful. O echipă cu caracter arată altfel"
Tenis | Căpitanul nejucător şi antrenorul echipei SUA, amendaţi pentru încălcarea regulilor privind pariurile sportive
Tenis | Căpitanul nejucător şi antrenorul echipei SUA, amendaţi pentru încălcarea regulilor privind pariurile sportive
Dan Petrescu se apără în cazul unei greşeli de strategie: "Nu eu l-am dat afară!" Dan Petrescu se apără în cazul unei greşeli de strategie: "Nu eu l-am dat afară!"
Columbia: Mijlocaşul defensiv Andres Balanta a murit la doar 22 de ani Columbia: Mijlocaşul defensiv Andres Balanta a murit la doar 22 de ani
Punct final în negocierile pentru transferul lui Adrian Şut! Punct final în negocierile pentru transferul lui Adrian Şut!
Ruben Amorim şi-a prelungit contractul cu Sporting Lisabona Ruben Amorim şi-a prelungit contractul cu Sporting Lisabona

Rapid cere să nu mai fie condusă la centru de un arbitru! Scrisoarea deschisă a preşedintelui clubului către Vassaras

Rapid Publicat de Daian Cutu pe 5 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/20879356/2/rap.jpg

FC Rapid a anunţat, miercuri, că i-a transmis o scrisoare deschisă lui Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, în care îi cere acestuia ca Lucian Rusandu să nu mai fie delegat la meciurile rapidiştilor.

În plus, clubul cere explicaţii cu privire la prestaţiile lui Rusandu.

"Domnule Vassaras,

din poziţia de Preşedinte al FC Rapid Bucureşti ţin să trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care este tratată echipa noastră de către arbitri, pe parcursul meciurilor de fotbal.

În dorinţa de a păstra o relaţie corectă cu judecătorii de pe "'dreptunghiul verde'' ne-am ferit de polemici, considerând că şi arbitrii sunt oameni, iar omul este supus greşelii.

Mai mult, odată cu intrarea în fotbalul modern, după introducerea sistemului VAR, aveam convingerea că judecăţile din arbitraj vor deveni o simplă formalitate. Cu toate acestea, am constatat cu surprindere că, deşi n-ar trebui, arbitrii “reuşesc” să iasă în evidenţă.

Întâmplător sau nu, în ultimele trei meciuri din campionat, Rapid a beneficiat de un arbitraj extrem de slab, iar ultimele două (cu CS Mioveni şi AFC Chindia Târgovişte) au avut acelaşi numitor comun, în persoana domnului Lucian Rusandu. Prin deciziile sale total eronate, concluzie trasă de foşti mari arbitri şi de analişti sportivi, respectivul arbitru a anulat două goluri cât se poate de clare, atât de pe teren, cât şi din camera VAR, goluri care la un moment dat pot conta în configurarea clasamentului.

Fără să scuzăm evoluţia neconvingătoare a echipei noastre din ultimul meci, considerăm că rezultatul final nu ar fi trebuit să fie “alterat” de către deciziile cel puţin bizare luate de arbitrul Rusandu, toate împotriva Rapidului. Toate acestea ne fac să ne temem că este posibil să nu mai fie vorba doar de lipsă de valoare, ci chiar de rea intenţie.

În actualul context, în numele clubului nostru vă adresez rugămintea ca, în viitor, drumurile Rapidului şi ale arbitrului Lucian Rusandu să nu se mai intersecteze în peisajul fotbalistic românesc. Totodată, aşteptăm nişte explicaţii vizavi de prestaţia respectivului arbitru.

Să nu uităm că fotbalul este pentru suporteri, iar rezultatele trebuie să fie stabilite doar de către cele două echipe prezente pe teren în postura de adversare în competiţia sportivă.

În speranţa primirii unui răspuns cât mai rapid din partea dumneavoastră, vă asigurăm de toată stima şi preţuirea noastră.

Daniel Niculae

Preşedinte FC Rapid Bucureşti'',
este scrisoarea FC Rapid.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rapid

Ultimele articole Toate articolele