Ultima oră
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”

Rapid cere să nu mai fie condusă la centru de un arbitru! Scrisoarea deschisă a preşedintelui clubului către Vassaras

Rapid Publicat de Daian Cutu pe 5 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/20879356/2/rap.jpg

FC Rapid a anunţat, miercuri, că i-a transmis o scrisoare deschisă lui Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, în care îi cere acestuia ca Lucian Rusandu să nu mai fie delegat la meciurile rapidiştilor.

În plus, clubul cere explicaţii cu privire la prestaţiile lui Rusandu.

"Domnule Vassaras,

din poziţia de Preşedinte al FC Rapid Bucureşti ţin să trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care este tratată echipa noastră de către arbitri, pe parcursul meciurilor de fotbal.

În dorinţa de a păstra o relaţie corectă cu judecătorii de pe "'dreptunghiul verde'' ne-am ferit de polemici, considerând că şi arbitrii sunt oameni, iar omul este supus greşelii.

Mai mult, odată cu intrarea în fotbalul modern, după introducerea sistemului VAR, aveam convingerea că judecăţile din arbitraj vor deveni o simplă formalitate. Cu toate acestea, am constatat cu surprindere că, deşi n-ar trebui, arbitrii “reuşesc” să iasă în evidenţă.

Întâmplător sau nu, în ultimele trei meciuri din campionat, Rapid a beneficiat de un arbitraj extrem de slab, iar ultimele două (cu CS Mioveni şi AFC Chindia Târgovişte) au avut acelaşi numitor comun, în persoana domnului Lucian Rusandu. Prin deciziile sale total eronate, concluzie trasă de foşti mari arbitri şi de analişti sportivi, respectivul arbitru a anulat două goluri cât se poate de clare, atât de pe teren, cât şi din camera VAR, goluri care la un moment dat pot conta în configurarea clasamentului.

Fără să scuzăm evoluţia neconvingătoare a echipei noastre din ultimul meci, considerăm că rezultatul final nu ar fi trebuit să fie “alterat” de către deciziile cel puţin bizare luate de arbitrul Rusandu, toate împotriva Rapidului. Toate acestea ne fac să ne temem că este posibil să nu mai fie vorba doar de lipsă de valoare, ci chiar de rea intenţie.

În actualul context, în numele clubului nostru vă adresez rugămintea ca, în viitor, drumurile Rapidului şi ale arbitrului Lucian Rusandu să nu se mai intersecteze în peisajul fotbalistic românesc. Totodată, aşteptăm nişte explicaţii vizavi de prestaţia respectivului arbitru.

Să nu uităm că fotbalul este pentru suporteri, iar rezultatele trebuie să fie stabilite doar de către cele două echipe prezente pe teren în postura de adversare în competiţia sportivă.

În speranţa primirii unui răspuns cât mai rapid din partea dumneavoastră, vă asigurăm de toată stima şi preţuirea noastră.

Daniel Niculae

Preşedinte FC Rapid Bucureşti'',
este scrisoarea FC Rapid.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rapid

Ultimele articole Toate articolele