Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

Rapid continuă asediul pe piaţa transferurilor. ”O să mai vină minimum doi jucători”

Rapid Publicat de Daian Cutu pe 12 iul 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/20772503/1/fcr.jpg

Victor Angelescu a anunţat că Rapid nu a stopat perioada de transferuri. Conducătorul giuleştenilor a anunţat că vor mai fi aduşi cel puţin doi jucători, iar unul este aproape acontat.

Angelescu nu a dat numele fotbalistului, dar a dezvăluit că e străin. Rapid l-a dorit în această fereastră de transferuri pe Kevin Luckassen. Atacantul aparţine de Kayserispor, dar turcii l-au cedat stagiunea trecută sub formă de împrumut la Sepsi, unde a bifat 26 de partide şi 5 goluri. Fotbalistul olandez are şansa să rămână în SuperLiga şi să lupte pentru play-off.

”O să mai vină minimum doi jucători. Suntem aproape de a încheia o negociere cu un jucător străin care a mai jucat în campionatul României şi pentru celălalt nu avem încă negocieri atât de avansate”, a spus Angelescu, pentru cei de la Fanatik.

  • Paul Iacob, Andrei Ciobanu, Valentin Costache şi Florin Ştefan au fost aduşi de Rapid în această vară.

Rapid a făcut plata către Julio Cesar, pentru a nu risca nimic pe plan sportiv. Precizările lui Victor Angelescu

 

Omul de afaceri Victor Angelescu, acţionar al Rapidului, a declarat că gruparea giuleşteană a făcut plata pentru Julio Cesar, dar consideră că decizia este una nedreaptă. El a mai spus că Rapid nu a dorit să rişte nimic din punct de vedere sportiv.

Am făcut plata către Julio Cesar, pentru că nu voiam să riscăm nimic din punct de vedere sportiv. Considerăm în continuare că decizia este una nedreaptă, deoarece noi am luat totul de la zero, am plătit deja pentru a duce mai departe numele Rapid, şi astfel vom continua acţiunea în instanţă, însă am preferat să plătim pentru ca suporterii noştri să fie siguri că binele clubului este întotdeauna pe primul loc.

În astfel de momente, clubul are nevoie ca acţionarii să îi fie alături şi să ofere siguranţă! Uniţi, suntem de neclintit!”, a spus Angelescu.

 

Rapid a anunţat, luni, că demersurile pentru anularea deciziei TAS în cazul Julio Cesar continuă, dar gruparea a achitat banii către jucător.

Demersurile clubului nostru din faţa Tribunalului Federal Elveţian, având ca scop anularea deciziei TAS din cauza Julio Cesar, continuă.

Însă, deoarece soluţionarea acestei căi de atac nu se mai poate face până la începerea campionatului, conducerea împreună cu acţionarii au decis să nu mai lase activitatea sportivă din cadrul clubului să fie afectată de această problemă exclusiv juridică.

Astfel, în cursul zilei de vineri au fost achitate datoriile fostului club Rapid către Julio Cesar, FIFA acordând un termen scurt pentru confirmarea plăţilor, urmând a ridica interdicţia de a legitima jucători în cursul acestei săptămâni.

Odată cu definitivarea legitimării noilor jucători, clubul nostru nu va mai face alte comentarii pe această temă, decât după soluţionarea definitivă a cauzei”, a precizat FC Rapid.

Clubul a prezentat în urmă cu o săptămână cronologia elevimentelor legate de cazul Julio Cesar.

Ne simţim obligaţi să lămurim cronologia evenimentelor, urmând ca, după soluţionarea în mod irevocabil a cauzei, să revenim cu toate detaliile.

Astfel, în decembrie 2012, FIFA a obligat vechea societate Rapid, în prezent în faliment, să îl despăgubească pe Júlio César cu suma de 400.000 EUR.

În luna octombrie 2020, la cererea jucătorului, FIFA a pus în executare hotărârea din 2012 şi faţă de noua societate Rapid, obligându-ne la plata sumei de 400.000 EUR către jucător, în caz contrar urmând a fi sancţionaţi cu interzicerea dreptului de a legitima noi jucători.

În luna noiembrie 2020, clubul Rapid a formulat apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne împotriva deciziei FIFA din octombrie 2020. Acest apel a fost judecat în aprilie 2021, dar hotărârea nu a fost pronunţată şi comunicată decât un an mai târziu, în luna aprilie 2022.

Decizia Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a fost atacată la Tribunalul Federal Elveţian (instanţa supremă din Elveţia), conform procedurii de drept comun din Elveţia. Deoarece acest dosar este încă pe rolul instanţei, nu vom face precizări vizavi de motivele de recurs.

Întrucât exista posibilitatea ca, instanţa din Elveţia să se pronunţe după începerea campionatului, clubul a întreprins şi un demers în România, cu scopul de a crea posibilitatea suspendării sancţiunii, până la soluţionarea dosarului din Elveţia. Acest demers a fost menit doar să ne protejeze de situaţia în care am achita datoria către jucător, iar ulterior plăţii decizia TAS ar fi anulată de instanţa civilă din Elveţia (situaţia în care clubul ar trebui să se adreseze unei instanţe braziliene pentru recuperarea banilor)”, a notat FC Rapid.

Dorim să subliniem faptul că, deşi nedreaptă, această situaţie este cunoscută clubului de aproape 2 ani, nu reprezintă un eveniment neprevăzut, iar noii jucători vor fi prezenţi în alb-vişiniu şi în meciurile oficiale”, a conchis gruparea giuleşteană.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rapid

Ultimele articole Toate articolele