adplus-dvertising
Ultima oră
VIDEO ǀ FC Hermannstadt - FC Argeş, azi, ora 14:30, LIVE pe Prima Sport 2 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start VIDEO ǀ FC Hermannstadt - FC Argeş, azi, ora 14:30, LIVE pe Prima Sport 2 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start
Conor McGregor a donat un milion de euro fostei sale săli de box Conor McGregor a donat un milion de euro fostei sale săli de box
Două prietene ale tinerei care l-a acuzat pe Dani Alves de agresiune sexuală susţin versiunea acesteia Două prietene ale tinerei care l-a acuzat pe Dani Alves de agresiune sexuală susţin versiunea acesteia
Sebastian Colţescu va arbitra derby-ul de la Cluj, dintre CFR şi FCSB Sebastian Colţescu va arbitra derby-ul de la Cluj, dintre CFR şi FCSB
CFR Cluj a trimis lista UEFA! Jucătorii importanţi la care a renunţat Dan Petrescu şi noile nume CFR Cluj a trimis lista UEFA! Jucătorii importanţi la care a renunţat Dan Petrescu şi noile nume
VIDEO ǀ România trece cu mari emoţii de Thailanda şi accede în Grupa I Mondială a Cupei Davis VIDEO ǀ România trece cu mari emoţii de Thailanda şi accede în Grupa I Mondială a Cupei Davis

Răspunsul Universităţii Craiova după ce s-a aflat că Eugen Neagoe nu va putea sta pe bancă. ”Domnul Boc şi-a pus ambiţia în a-l pedepsi”

CS Universitatea Craiova Publicat pe 21 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38230/20990374/1/neagoe.jpg

Universitatea Craiova susţine, într-un comunicat publicat pe Facebook, că antrenorul Eugen Neagoe nu va putea sta pe banca tehnică la meciul cu FC Botoşani, din Superligă, deoarece primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, "şi-a pus ambiţia în a-l pedepsi”, după ce antrenorul a plecat de la Universitatea Cluj.

Potrivit sursei citate, Universitatea Craiova nu va fi niciodată de acord cu implicarea politicului în desfăşurarea activităţii echipelor de fotbal profesioniste, iar Eugen Neagoe nu poate sta pe bancă la meciul cu FC Botoşani din cauza "tertipurilor avocaţilor lui Boc".

Emil Boc l-a criticat pe Eugen Neagoe pentru că a plecat de la Universitatea Cluj şi a semnat cu Universitatea Craiova în plin sezon competiţional.

"Am primit vestea total neaşteptată a antrenorului Universităţii Cluj de a-şi încheia colaborarea cu clubul nostru şi de a pleca la un alt club din România. În termeni politicoşi, i-am spus acelaşi lucru şi domniei sale la telefon, că din această perspectivă, a relaţiilor instituţionale, este într-o stare de război cu Clujul, cu tot ce înseamnă starea de război a prevederilor legale, pentru că am considerat şi consider inacceptabil un asemenea gest", a spus Emil Boc în urmă cu două săptămâni.

”Nu vă îngrijoraţi de lipsa domnului Eugen Neagoe de pe banca echipei la meciul cu FC Botoşani pentru că ştiam acest lucru încă de acum câteva săptămâni, din momentul în care am aflat că domnul Boc şi-a pus ambiţia în „a-l pedepsi” pe actualul antrenor al Universităţii Craiova. Ca atare, ne-am luat toate măsurile de precauţie astfel încât această lipsă să nu ne afecteze.

Nu avem nimic a reproşa Universităţii Cluj! Ştim că aceasta a fost o decizie politică în care conducerea executivă a echipei fanion a Clujului nu a avut un cuvânt de spus.  Sigur că nu suntem de acord şi nu vom fi niciodată cu implicarea politicului în desfăşurarea activităţii echipelor de fotbal profesioniste, iar, în acest caz, cu atât mai mult cu cât această decizie a domnului Boc afectează propria sa echipă, pe care o finanţează din banii contribuabililor. În următoarele două etape întâlnim două formaţii, FC Botoşani şi AFC Hermannstadt, cu care Universitatea Cluj se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Prin lipsa antrenorului nostru principal, Eugen Neagoe, de pe bancă, domnul Boc nu face altceva decât să ofere un atu în plus acestor echipe în bătălia pentru rămânerea pe prima scenă fotbalistică din România.

Mai mult decât atât, decizia domnului Boc afectează inclusiv finanţele echipei pe care o păstoreşte, în sensul în care „U” Cluj va fi nevoită să plătească salariul domnului Neagoe până în momentul în care comisiile vor constata de drept rezilierea contractului. Am văzut că domnia sa este foarte supărat pe decizia fostului jucător emblematic al Universităţii Craiova, Eugen Neagoe , dar trebuie să reţină că această decizie a fost conformă contractelor semnate, iar, dacă domnia sa dorea să se protejeze, avea la îndemână instituirea unei clauze compensatorii în cazul în care una dintre părţi îşi dorea rezilierea unilaterală, acestea fiind regulamentele Federaţiei Române de Fotbal.

Suntem convinşi că oamenii mari de stat au cu totul şi cu totul alte preocupări decât să-şi conducă urbea într-un „război” cu antrenorul unei echipe adverse. Nu credem ca Brătienii sau Iuliu Maniu ar fi avut un astfel de comportament!

În ceea ce priveşte situaţia domnului Neagoe, dânsul este ţinut în tribună de tertipurile avocaţilor domnului Boc, dar suntem siguri că antrenorul nostru va putea să stea pe bancă la meciul cu AFC Hermannstadt sau, cel mai târziu, la meciul cu Farul Constanţa”, se arată în comunicatul de pe site-ul Universităţii Craiova. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri