adplus-dvertising
Ultima oră
VIDEO | Spectacol în partidele jucate marţi în play-off-ul UCL! Goluri multe în Rangers - PSV, victorii pentru Glimt şi Copenhaga. Programul meciurilor de miercuri VIDEO | Spectacol în partidele jucate marţi în play-off-ul UCL! Goluri multe în Rangers - PSV, victorii pentru Glimt şi Copenhaga. Programul meciurilor de miercuri
Pierdere pentru Inter. Mkhitaryan, out două săptămâni! Pierdere pentru Inter. Mkhitaryan, out două săptămâni!
"Trebuie să se controleze!". Van Dijk, sfat pentru un coechipier de la Liverpool "Trebuie să se controleze!". Van Dijk, sfat pentru un coechipier de la Liverpool
Sorana Cîrstea a învins-o pe Belinda Bencic în primul tur, la Cincinnati
Sorana Cîrstea a învins-o pe Belinda Bencic în primul tur, la Cincinnati
U. Cluj a transferat un fundaş polonez! Ardelenii au anunţat aducerea lui Krystian Nowak
U. Cluj a transferat un fundaş polonez! Ardelenii au anunţat aducerea lui Krystian Nowak
Idrissa Gueye a ajuns la un acord cu Everton
Idrissa Gueye a ajuns la un acord cu Everton

Răzvan Burleanu, mulţumit de VAR: ”Încep să se vadă beneficiile!”

Superliga Publicat pe 5 aug 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20805955/1/frfro-8.jpg

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, că au existat unele probleme la primele meciuri din România cu VAR, însă a precizat că încep să se vadă beneficiile implementării sistemului.

“Au fost câteva probleme, nu este uşor să implementezi un astfel de sistem. În toate ţările au fost probleme în prima fază. Cred că este cel mai important că tehnologia este una acreditată de FIFA şi am observat că toate discuţiile în ceea ce priveşte erorile de arbitraj au cam dispărut, ceea ce înseamnă implicit că încep să se vadă beneficiile implementării sistemului VAR, iar acest lucru nu poate decât să contribuie la creşterea integrităţii competiţiei. Dacă este să facem o analiză a primelor 14 meciuri în care s-a folosit VAR, arbitrajul video a reuşit să  corecteze nouă decizii extrem de importante. Alte două decizii nu au putut să beneficieze de asistenţa video ca urmare a problemelor tehnice. Când ne referim la probleme tehnice trebuie să luăm în considerare şi că nu a funcţionat fibra optică de la stadioane în parametri optimi. Au fost probleme generate şi de lipsa de experienţă. Dar cel mai important este că învăţăm, că arbitrajul VAR a contribuit şi va contribui la creşterea integrităţii competiţiei”, a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu a mai declarat că Federaţia îşi doreşte introducerea unei baterii de teste pentru jucătorii care fac obiectul selecţiei la loturile de juniori: “Pregătirea fizică a jucătorilor români este o mare problemă. Suferim destul de mult. Ce ne dorim? O să vedem un departament nou de pregătire fizică la nivelul FRF. Ne dorim şi să întărim colaborarea cu cluburile, ca să introducem o baterie de teste pentru jucătorii care fac obiectul selecţiei la loturile de juniori”.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele