Ultima oră
Comisia de Disciplină a anunţat sancţiunile după eliminările de la meciul Dinamo – UTA Arad Comisia de Disciplină a anunţat sancţiunile după eliminările de la meciul Dinamo – UTA Arad
Viorel Hizo a prefaţat finala Cupei României. "Sibiul merită" Viorel Hizo a prefaţat finala Cupei României. "Sibiul merită"
Surprinzător! Cine a plătit pentru petrecerea de titlu a celor de la FCSB. Gigi Becali nu s-a implicat Surprinzător! Cine a plătit pentru petrecerea de titlu a celor de la FCSB. Gigi Becali nu s-a implicat
Denis Ciobotariu ar putea pleca de la Sepsi. E dorit de altă formaţie din Superliga Denis Ciobotariu ar putea pleca de la Sepsi. E dorit de altă formaţie din Superliga
“În 4-5 luni sper să fiu bun de joc”. Accidentare gravă suferită de Iustin Răducan “În 4-5 luni sper să fiu bun de joc”. Accidentare gravă suferită de Iustin Răducan
Universitatea Cluj a câştigat Cupa de Tineret Universitatea Cluj a câştigat Cupa de Tineret

Reacţia atletei belaruse Krisţina Ţimanuskaia, după ce a ajuns în Polonia

JO 2020 Publicat pe 5 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/20342593/1/kristina-timanuskaia-tw3.png

Alergătoarea de sprint belarusă Krisţina Ţimanuskaia, care a refuzat să se întoarcă în ţară de teamă faţă de viitorul său, s-a declarat joi, în faţa presei de la Varşovia, ”fericită să fie în siguranţă” în Polonia, relatează AFP.

Ameninţată cu repatrierea cu forţa în Belarus, după ce a criticat instanţele sportive din ţara sa, în urma unui diferend, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, tânăra atletă, în vârstă de 24 de ani, a sosit miercuri, prin Viena, în Polonia, ţara care i-a acordat o viză umanitară.

Atleta s-a declarat ”surprinsă că situaţia a devenit un asemenea scandal politic”, având în vedere faptul că, la început, era vorba despre o problemă sportivă.

”Habar nu aveam unde avea să ajungă situaţia”, a dezvăluit ea.

”Vreau doar să-mi continui cariera sportivă”, a mai declarat ea.

Soţul său, Arseni Jdanevici, care s-a aflat în Ucraina şi a obţinut, la rândul său, o viză umanitară în Polonia, se afla ”deja în drum” pentru a i se alătura joi, a anunţat ea.

Krisţina Ţimanuskaia a anunţat duminică că a scăpat unei repatrieri cu forţa în Belarus, la câteva zile după ce a criticat în mod deschis Federaţia Belarusă de Atletism.

De teama de a nu ajunge la închisoare, în cazul în care s-ar fi întors în Belarus, Krisţina Ţimanuskaia a obţinut ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi o protecţie a poliţiei în timp ce s-a aflat pe Aeroportul Tokyo-Haneda.

Ea s-a refugat, apoi, timp de două nopţi, la Ambasada Poloniei din capitala Japoniei.

mail-share icon Email
viewscnt

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele