adplus-dvertising
Ultima oră
FC Argeş e fără victorie de 15 partide! ”Jucătorii sunt uniţi şi îşi doresc foarte mult să iasă din această situaţie” FC Argeş e fără victorie de 15 partide! ”Jucătorii sunt uniţi şi îşi doresc foarte mult să iasă din această situaţie”
Încă o lovitură pentru naţională! Mario Camora, out pentru ”dubla” cu Andorra şi Belarus Încă o lovitură pentru naţională! Mario Camora, out pentru ”dubla” cu Andorra şi Belarus
VIDEO | ”U” Cluj - FC Argeş 2-0. Piteştenii sunt fără victorie de aproape 5 luni! VIDEO | ”U” Cluj - FC Argeş 2-0. Piteştenii sunt fără victorie de aproape 5 luni!
Messi a sosit la Buenos Aires pentru primul meci al Argentina după ce a câştigat titlul mondial. Festivităţi programate pe stadionul ”Monumental” Messi a sosit la Buenos Aires pentru primul meci al Argentina după ce a câştigat titlul mondial. Festivităţi programate pe stadionul ”Monumental”
VIDEO ǀ Ziua şi controversa privind arbitrajul. VAR a intervenit dar nu a dat penalty pentru un potenţial henţ VIDEO ǀ Ziua şi controversa privind arbitrajul. VAR a intervenit dar nu a dat penalty pentru un potenţial henţ
Cine e favorit să poarte banderola de căpitan în ”dubla” cu Andorra şi Belarus Cine e favorit să poarte banderola de căpitan în ”dubla” cu Andorra şi Belarus

Real Madrid cere ca UEFA să ofere compensaţii mai mari suporterilor, după problemele de la finala UCL din 2022

Real Madrid Publicat pe 9 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38288/21050266/1/fpc37y9xeaamtxo.jpg

Real Madrid cere ca UEFA să le ofere compensaţii mai bune suporterilor după incidentele care au afectat finala din 2022 a Ligii Campionilor.

Un raport al unei echipe de experţi, comandat de UEFA, a fost publicat la 13 februarie 2023. După ce a examinat o cantitate substanţială de documente şi a luat probele pe care le-a considerat adecvate, această echipă de experţi a concluzionat că, alături de alte instituţii, UEFA însăşi este direct responsabilă pentru evenimentele care au avut loc în vecinătatea stadionului.

Raportul arată că UEFA este responsabilă pentru alegerea arbitrară a locaţiei şi pentru organizarea finalei. Lacunele sale grave au pus în pericol siguranţa şi integritatea fizică a suporterilor care au asistat la meci. Mulţi dintre ei au fost victime ale furtului de bilete şi ale furtului de bunuri personale precum genţi, telefoane şi portofele.

Şi mai grav, unii dintre aceşti fani au fost supuşi unor agresiuni fizice care au necesitat îngrijiri medicale şi internare la spital”, se arată pe site-ul clubului Real Madrid.

Având în vedere caracterul concludent al constatărilor experţilor şi gravitatea evenimentelor descrise, Real Madrid a discutat cu UEFA cu scopul de a evalua compensaţiile care vor fi oferite suporterilor. Clubul nostru a fost pe deplin încrezător că aceste soluţii vor fi în concordanţă cu gravitatea evenimentelor, amploarea pagubelor cauzate şi responsabilitatea UEFA pentru acestea.

Din păcate, clubul nostru consideră că propunerea UEFA, anunţată oficial marţi, este insuficientă. Acesta constă doar în rambursarea preţului biletului, care este, de asemenea, condiţionată de îndeplinirea unei serii de cerinţe, inclusiv de furnizarea dovezii privind timpul de acces la stadion”, adaugă gruparea spaniolă.

Conţinutul raportului, care a fost comandat chiar de UEFA, subliniază că toţi fanii care au participat la finală au fost victimele organizării inadecvate a acesteia, iar siguranţa şi securitatea lor au fost compromise.

Prin urmare, indiferent dacă au putut sau nu să intre pe stadion, sau dacă au făcut-o la ora aşteptată, ceea ce s-a datorat, în orice caz, comportamentului excepţional de bun al suporterilor celor două cluburi, adevărul este că toţi suporterii au avut parte de o întârziere inacceptabilă la începutul meciului. În plus, a existat o nesiguranţă inacceptabilă atât la acces, cât şi la părăsirea stadionului, precum şi prejudicii suplimentare precum furturi, agresiuni şi ameninţări.

Din acest motiv, Real Madrid a decis să nu coopereze în procedura de compensare propusă de UEFA, căreia îi cerem să remedieze situaţia şi să-şi asume întreaga responsabilitate.

În aceste circumstanţe, un serviciu de asistenţă online va fi pus la dispoziţie în următoarele zile, pentru a permite tuturor membrilor şi fanilor Real Madrid care au suferit orice fel de prejudiciu la finala Ligii Campionilor din 2022 de la Paris să facă cererile corespunzătoare împotriva UEFA. Clubul va anunţa detaliile acestui serviciu de asistenţă în zilele următoare”, a conchis Real Madrid.

Real Madrid a câştigat, la 28 mai 2022, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0). Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 59.

Lovitura de începere a meciului de pe Stade de France a fost întârziată cu 36 de minute, UEFA invocând iniţial "sosirea târzie" a fanilor la stadion.

Însă mulţi suporteri au vorbit despre cozile lungi din orele premergătoare meciului şi despre un răspuns dur al poliţiei la numărul mare de fani care a aglomerat porţile. Poliţia franceză a fost criticată pentru că a folosit gaze lacrimogene şi spray-uri cu piper împotriva unor fani ai lui Liverpool care aşteptau să intre pe stadionul din Paris.

Ulterior, UEFA a pus întârzierea pe seama unor "motive de securitate" şi a declarat că turnicheţii din sectoarele rezervate suporterilor echipei Liverpool au fost "blocaţi de mii de fani care au cumpărat bilete false care nu funcţionau".

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Real Madrid

Ultimele articole Toate articolele