Ultima oră
VIDEO | Lazio - AC Milan 0-1. Gazdele au avut trei jucători eliminaţi VIDEO | Lazio - AC Milan 0-1. Gazdele au avut trei jucători eliminaţi
VIDEO | Freiburg - Bayern 2-2. Titlul se îndepărtează de bavarezi VIDEO | Freiburg - Bayern 2-2. Titlul se îndepărtează de bavarezi
Ionuţ Ailenei, prestaţie magistrală cu Dinamo. ”Se cunoaşte oboseala” Ionuţ Ailenei, prestaţie magistrală cu Dinamo. ”Se cunoaşte oboseala”
Fostul jucător din Superliga consideră că fotbalul românesc este în creştere: "Uşor, uşor, ajungem iar acolo" | EXCLUSIV Fostul jucător din Superliga consideră că fotbalul românesc este în creştere: "Uşor, uşor, ajungem iar acolo" | EXCLUSIV
Daniela Stanciu, locul 10 în finală la săritura în înălţime din cadrul Campionatul Mondial Indoor Daniela Stanciu, locul 10 în finală la săritura în înălţime din cadrul Campionatul Mondial Indoor
VIDEO EXCLUSIV | Formaţia din Superliga care ar avea probleme mari în play-out. ”Eu cred că ar putea fi una dintre retrogradate” VIDEO EXCLUSIV | Formaţia din Superliga care ar avea probleme mari în play-out. ”Eu cred că ar putea fi una dintre retrogradate”

Real Madrid şi Barcelona se scufundă în mocirlă. VIDEO | Acuze de cluburi conduse de amatori, care îi intrigă pe fani

Real Madrid Publicat pe 18 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38288/21098680/1/laporta.jpg

Real Madrid a postat pe Twitter un filmuleţ de patru minute care arată, potrivit acestuia, legăturile grupării Barcelona cu regimul lui Francisco Franco, dictator şi şef de stat spaniol între 1936 şi 1975. Filmuleţul este un răspuns la declaraţiile făcute de preşedintele Barça, Joan Laporta, privind cazul Negreira şi suspiciunile de corupţie în arbitraj.

Acest club, care se simte vătămat din punct de vedere sportiv, Real Madrid, este un club care a fost favorizat din punct de vedere istoric de deciziile arbitrale şi aşa este şi astăzi. Un club considerat al regimului", a spus Laporta.

Real Madrid începe filmuleţul prin a pune întrebarea: "Care a fost clubul regimului?" Înainte de a-şi enumera argumentele. „Camp Nou a fost inaugurat de ministrul general al lui Franco, José Solis Ruiz”, scrie instituţia merengue, pe baza videoclipului din acel moment, 24 septembrie 1957.

Barça i-a oferit lui Franco insigna, l-a numit membru de onoare în 1965, l-a decorat de trei ori şi a fost clubul salvat de la faliment de trei ori prin deciziile sale. Barca a câştigat La Liga de opt ori şi Cupa de nouă ori sub Franco", continuă videoclipul, bazat pe fotografii care arată în special saluturile fasciste făcute de jucătorii FC Barcelona.

Iar clubul merengue se compară cu propria sa situaţie. „Real Madrid a avut nevoie de cincisprezece ani pentru a câştiga un campionat. Realul a fost distrus în timpul războiului civil, jucătorii au fost ucişi, reţinuţi sau forţaţi să plece în exil. În 1939, Real Madrid se afla într-o situaţie critică. Sediul social dispare într-un bombardament, trofeele sunt furate. Mai avem doar cinci jucători. Restul sunt exilaţi sau deţinuţi".

Documentul se încheie cu o declaraţie a lui Santiago Bernabeu, fostul preşedinte al clubului: „Când aud că Real Madrid a fost clubul regimului, îmi vine să-mi fac nevoile pe tatăl celui care spune asta". Şi cu această întrebare: „Care este clubul regimului?

 

 

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Real Madrid

Ultimele articole Toate articolele