Ultima oră
VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor
Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!” Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!”
”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator ”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator
"Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic "Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic
S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open
Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A! Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A!

Republica Moldova - România 0-5. Tricolorii s-au distrat la Chişinău! Paraschiv, gol la debut

Echipa nationala Publicat de Daian Cutu pe 20 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20925327/1/rom-slo.jpg

România a terminat 2022 cu o victorie clară, 5-0 cu Republica Moldova, la Chişinău. Moruţan, Drăguş, Cicâldău, debutantul Paraschiv şi Rus au marcat golurile unui succes obţinut, practic, încă din primele minute de joc.
 
Trecuseră doar nouă minute în momentul în care Puşcaş l-a servit pe Moruţan, iar mijlocaşul dreapta a intrat în centru, şi-a aşezat mingea pe stângul şi a găsit colţul lung pentru 1-0. Apoi a venit rândul lui Drăguş să iasă în evidenţă: mai întâi cu o bară transversală lovită în minutul 21, apoi printr-o acţiune personală frumoasă finalizată cu gol în minutul 40.
 
În faţa unui adversar slab şi pe un stadion "Zimbru" mult mai gol decât se aştepta, România a continuat să câştige fără prea mare opoziţie lupta de la mijlocul terenului, iar următorul moment special a fost oferit de Alex Cicâldău, în minutul 61, când mijlocaşul a transformat superb o lovitură liberă de la 25 de metri. Iar penultimul cuvânt i-a aparţinut unui debutant. Trimis pe teren în minutul 70, Paraschiv a obţinut un penalty ca urmare a unui duel cu Armaş, apoi tot vârful lui Hermannstadt l-a si transformat, semnând cel mai rapid debut cu gol din istoria echipei naţionale.
 
Pe final, în minutul 89, Adrian Rus a înscris pentru 5-0, după un corner al lui Ştefănescu.
 
Rep. Moldova - România s-a terminat 0-4, după 90 de minute în care tricolorii au controlat autoritar jocul, iar Edward Iordănescu a putut urmări la lucru fotbalişti care, în mod normal, nu ar prinde 11-le de start.

Republica Moldova - România 0-5 (Moruţan 9, Drăguş 40, Cicâldău 61, D. Paraschiv pen. 71, Rus 89)

  • Moldova: 1. Celeadnic – 20. Platica, 17. Dumbravanu, 3. Bolohan, 4. Armaş, 2. Reabciuk – 22. Raţă, 8. Moţpan, 7. Ioniţă (cpt.) – 19. Postolachi, 11. Damaşcan.
  • Rezerve: 12. Avram, 23. Railean – 5. Ştefan, 6. Dros, 10. Plătică, 13. Caimacov, 14. Iovu, 15. I. Jardan, 16. Stînă, 18. Iosipoi, 21. Revenco, 24. Ţurcan, 25. Clescenco, 26. Cojocari
     
  • România: 12. Târnovanu – 4. Manea, 17. Rus, 15. Burcă-cpt (Drăguşin 70)., 2. Opruţ – 20. Olaru, 6. Băluţă, 10. Cicâldău (N. Păun 78) – 21. Moruţan (Sefer 62), 9. Puşcaş (D. Paraschiv 70), 7. Drăguş (Ştefănescu 62)
  • Rezerve: 1. Moldovan, 16. Popa – 3. Vătăjelu, 5. Nedelcearu, 11. Petrila, 13. Pantea, 14. M. Marin, 23. Cordea, 26. Boloca
Minutul 89: GOOOL ROMÂNIA! Rus se mişcă foarte bine în centrul careului şi finalizează din apropiere pentru 5-0.

Minutul 86: Ştefănescu trage bine la colţul scurt, dar Celeadnic e atent şi respinge. Apoi Drăguşin reia cu capul, dar acelaşi portar al gazdelor respinge.

Minutul 71: GOL ROMÂNIA! Introdus pe teren de doar câteva secunde, Daniel Paraschiv obţine un penalty după un duel cu Armaş, apoi îl transformă şi debutează cu gol la echipa naţională!

Minutul 61: GOL ROMÂNIA! Cicâldău bate senzaţional o lovitură liberă de la 25 de metri şi face 3-0 în seara reuşitelor superbe ale tricolorilor.

Minutul 51: Ocazie a tricolorilor. Cicâldău bate bine un corner din stânga, iar Postolachi deviază periculos, puţin peste propria poartă.

Minutul 46: Începe repriza a doua, fără ca Iordănescu să facă vreo schimbare.

Minutul 45+3: Pauză la Chişinău, după o repriză dominată clar de România.

Minutul 42: Mare şansă ratată de Drăguş! Scăpat singur cu portarul, atacantul stânga vrea un lob cu piciorul stâng, dar Celeadnic reţine.

Minutul 40: GOL ROMÂNIA! Drăguş ia o acţiune pe cont propriu, pătrunde în viteză şi îl învinge pe Celeadnic cu un şut cu dreptul, la colţul scurt.

Minutul 30: Postolachi e aproape să scape singur cu Târnovanu, dar Manea îl opreşte.

Minutul 21: BARĂ DRĂGUŞ! Moruţan îl lasă singur cu portarul pe atacantul lui Standard, dar şutul acestuia nimereşte doar bara transversală.

Minutul 15: Raţă cade în careu după un duel cu Cicâldău, dar jocul e lăsat liber.

Minutul 9: GOOOOL ROMÂNIA! Puşcaş creează o fază frumoasă şi pasează inspirat la Moruţan, iar mijlocaşul de la Pisa pprinde un şut excelent şi deschide scorul devreme.

20:30: Start joc!

19:10: Avem echipa de start aleasă de Edward Iordănescu.
Opruţ e surpriza din apărare, iar Drăguş primeşte încredere după jocul bun cu Slovenia.

Cele două ţări joacă din nou după mai bine de 7 ani. România a câştigat cu 2-1 ultimul duel, ce a avut loc pe 15 februarie 2015.

Partidă cu atmosferă specială

Edward Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale a României, a declarat sâmbătă că îşi doreşte ca meciul cu Moldova să fie o sărbătoare, iar România să revină acasă cu o victorie.

”E important ca tinerii noştri jucători care au dat semne bune să înţeleagă corect mesajele noastre şi să-şi însuşească în mod corect ceea ce s-a scris pozitiv despre ei. Dacă vor înţelege ce avem de făcut în continuare, înseamnă că la final, când vom trage linie o să fim pe plus. Pentru mine e important să reuşim să uniformizăm reprizele, să avem alt curaj la începuturile de joc, să nu ne mai clătinăm atât de uşor. Răzvan Marin nu mai este în lot, iar Burcă este unul dintre cei care au şanse mari să fie căpitan.
 
Despre meci, îmi doresc să producem spectacol şi să mergem acasă cu o victorie. Suporterii trebuie să aibă încredere. Faţă de momentul în care am venit la naţională, situaţia este îmbunătăţită. Eu stau aproape de jucători şi văd că echipa este cu o capacitate mai mare de a se concentra la antrenament, iar lucrurile astea îmi dau speranţe. Când vom reuşi să punem acest progres făcut în procesul de pregătire şi în joc, atunci vom avea o altă exprimare pe teren”, a declarat selecţionerul Edward Iordănescu, la Digi Sport.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri