Ultima oră
VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo VIDEO | ”Rezultatul nu cred că mulţumeşte pe cineva”. Florin Pîrvu, dezamăgit de remiza cu Dinamo
”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo ”E foarte greu. Zici că suntem blestemaţi”. Amzăr nu îşi explică situaţia de la Dinamo
 EXCLUSIV | Pleşca a taxat-o imediat pe Dinamo, după egalul cu Voluntari. „E inacceptabil! Dacă retrogradează e pe mâna lor” EXCLUSIV | Pleşca a taxat-o imediat pe Dinamo, după egalul cu Voluntari. „E inacceptabil! Dacă retrogradează e pe mâna lor”
Voluntariul e tare la volei! Echipa de fete e campioană în premieră Voluntariul e tare la volei! Echipa de fete e campioană în premieră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf”
Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo

Reputatul David Ellis va fi antrenorul de apărare al ”Stejarilor”

Rugby Publicat pe 29 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38220/20903102/1/fb-romanian-rugby-federation-1.jpg

Naţionala de rugby a României va lucra din această toamnă şi cu un antrenor de apărare, care va ajuta echipa în pregătirea pentru Cupa Mondială din Franţa din 2023. Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de apărare din lume, britanicul David Ellis (65 ani) se alătură staffului ”Stejarilor”, informează rugbyromania.ro.

Cu peste 25 de ani de experienţă de antrenorat la nivel înalt, Ellis a fost antrenor de apărare al Franţei 11 ani, perioadă în care a cucerit de cinci ori Turneul celor 6 Naţiuni, de trei ori reuşind Grand Slam-ul, ajutând echipa în memorabila victorie în faţa Noii Zeelande, în sferturile Cupei Mondiale din 2007, ca apoi să dispute finala Cupei Mondiale, în 2011, pierdută cu All Blacks, 8-7. A mai colaborat, tot la nivel internaţional cu All Blacks şi echipa de rugby 7s a Statelor Unite ale Americii în 2005 şi Tonga (2012-2014). La nivel de cluburi a lucrat în Franţa cu Racing Club, Bordeaux, Castres, Brive şi Lyon şi în Premiership cu Gloucester şi London Irish.

“După meciurile din acest an colegii din stafful tehnic au ajuns la concluzia că echipa României are nevoie de un antrenor de apărare. Mă bucur că am reuşit să îl cooptăm pe Dave Ellis, care are o experienţă vastă în acest domeniu şi sunt convins că va reprezenta un plus pentru Stejari”, a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR.

“Sunt încântat că Dave a acceptat să ni se alăture ca antrenor de apărare. Are cunoştinţe extraordinare ca antrenor şi a avut rezultate foarte bune cu toate echipele cu care a lucrat. Am fost adversari de foarte multe ori cu echipele care pe care le-am antrenat fiecare astfel că va fi foarte bine ca măcar o dată să fim de aceeaşi parte.”, a declarat Andy Robinson, antrenorul principal al ”Stejarilor”.

Stafful tehnic al echipei naţionale este format din Andy Robinson, antrenor principal, Stevie Scott – antrenor înaintare şi Sosene Anesi – antrenor treisferturi.

România va disputa în luna noiembrie trei meciuri test World Rugby, cu Chile pe 5 noiembrie (ora 13:00), cu Uruguay pe 13 noiembrie (ora 13:30) şi cu Samoa pe 19 noiembrie (ora 16:45). Toate partidele au loc pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rugby

Ultimele articole Toate articolele