Ultima oră
Sezon de vis pentru Andrei Rublev! Rusul a câştigat Mastersul de la Madrid Sezon de vis pentru Andrei Rublev! Rusul a câştigat Mastersul de la Madrid
A murit fostul selecţioner de legendă al Argentinei, Cesar Luis Menotti A murit fostul selecţioner de legendă al Argentinei, Cesar Luis Menotti
Mesaj clar transmis de Marius Şumudică, după ce Dan Şucu a anunţat că îl vrea pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „O lovitură” | EXCLUSIV Mesaj clar transmis de Marius Şumudică, după ce Dan Şucu a anunţat că îl vrea pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „O lovitură” | EXCLUSIV
VIDEO | Valencia - Alaves 0-1. Ianis Hagi a fost lăsat pe bancă VIDEO | Valencia - Alaves 0-1. Ianis Hagi a fost lăsat pe bancă
VIDEO | CFR Cluj - Rapid 3-2, în direct la Prima Sport 1! Burmaz, gol fabulos din lovitură liberă VIDEO | CFR Cluj - Rapid 3-2, în direct la Prima Sport 1! Burmaz, gol fabulos din lovitură liberă
Paula Badosa şi Stefanos Tsitsipas nu mai sunt un cuplu: “Ne dorim în continuare reciproc numai bine” Paula Badosa şi Stefanos Tsitsipas nu mai sunt un cuplu: “Ne dorim în continuare reciproc numai bine”

Rodin Cars anunţă că nu i s-a acceptat solicitarea de a participa în Formula 1 cu o echipă cu un pilot femeie

Formula 1 Publicat de Daian Cutu pe 28 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/21330018/1/rod.jpg

Constructorul neo-zeelandez Rodin Cars a anunţat, joi, că solicitarea sa de a participa în Formula 1 cu a 11-a echipă din circuit, care să aibă o femeie pilot, a fost respinsă şi că se aşteaptă ca Andretti Global să fie singura echipă nouă acceptată, relatează Reuters.

Fondatorul australian al Rodin, David Dicker, a declarat într-un comunicat că firma a propus să construiască maşinile în Noua Zeelandă, o mişcare care ar fi făcut-o singurul producător din emisfera sudică.

De asemenea, s-a angajat să rezerve un loc pentru o femeie pilot.

Britanica Jamie Chadwick, triplă câştigătoare a W Series, care în prezent este formată numai din femei, a făcut probe pentru Rodin şi, dacă ar fi fost cazul, ar fi fost disponibilă pentru acest rol.

Formula 1 nu a mai avut o femeie pilot de curse din 1976, iar Chadwick, care a concurat în seria IndyCar Indy NXT, cu sediul în SUA, nu are o super-licenţă.

Rodin Cars a participat la recentul proces FIA care vizează intrarea în prestigiosul Campionat Mondial de Formula 1", a declarat Dicker. "Din păcate, candidatura noastră nu a fost acceptată. Informaţiile recente sugerează, aşa cum am anticipat încă de la începutul acestui proces, că singurul candidat câştigător va fi Andretti Global."

Dicker a declarat că Rodin a avut, de asemenea, "oportunitatea unor discuţii pentru o colaborare cu Ferrari pentru maşina Rodin F1", iar compania a fost " dotată din punct de vedere financiar pentru a finanţa integral programul de Formula 1 din averea personală a fondatorului nostru".

Rodin este acţionarul majoritar la Carlin, un operator consacrat al seriei feeder, care are echipe în Formula 4, Formula 3 şi Formula 2.

Andretti Global este condusă de fostul pilot american de Formula 1 Michael Andretti, fiul campionului mondial din 1978, Mario Andretti, şi intenţionează să intre în Formula 1 în parteneriat cu marca Cadillac a General Motors şi cu cel puţin un pilot american.

FIA a demarat în februarie un proces oficial de înscriere, încercând să identifice una sau mai multe echipe noi interesate să se alăture circuitului din 2025, 2026 sau 2027. Forul încă nu a confirmat care dintre aplicanţi au fost acceptaţi, dacă au fost acceptaţi.

mail-share icon Email
viewscnt

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele