Ultima oră
Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!” Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!”
VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie
VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ambele echipe au creat pericol în prima repriză VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ambele echipe au creat pericol în prima repriză
Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off"  | EXCLUSIV Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off" | EXCLUSIV
Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul” Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul”
David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5 David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5

România, prima victorie în precalificările Campionatului European din 2025

Baschet Publicat de Daian Cutu pe 10 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/20916142/1/rom-bas.jpg

Naţionala de baschet masculin a României a învins în deplasare, reprezentativa Ciprului, scor 69-65 (40-35), în al treilea meci din grupa F, care contează pentru faza a doua a precalificărilor Campionatului European din 2025.

Principalii marcatori tricolori au fost Nicolescu 18 puncte, Richard 12, Olah 11, Căţe 10, iar pentru gazde s-a remarcat Simitzis 19.

În cealaltă partidă a etapei se duelează Portugalia şi Bulgaria, tot miercuri seară.

În primele două partide din grupa F, România a pierdut cu Portugalia, cu 59-75, şi cu Bulgaria, cu 72-84, iar după trei etape au 4 puncte în clasamentul grupei F.

În următorul meci, tricolorii vor juca tot în deplasare, duminică, returul cu Portugalia.

Ultimele două confruntări pentru România vor avea loc în 23 şi 26 februarie 2023, cu Bulgaria, respectiv cu Cipru.

Tricolorii s-au calificat în faza secundă a precalificărilor în competiţie după ce au câştigat grupa B din prima fază, în care au fost angrenate 10 echipe naţionale.

În faza secundă participă 12 echipe, împărţite în trei grupe, iar în calificările CE2025 se va califica doar prima clasată din fiecare, după meciurile tur-retur.

Totodată, FIBA a mai anunţat că echipele care nu vor câştiga una din cele trei grupe, vor avea o ultimă şansă de calificare în faza următoare, urmând să se alăture echipelor rămase din prima faza a precalificărilor. Acestea vor juca într-un al treilea tur de precalificări, pentru a obţine ultima şansă de a continua cursa spre FIBA Eurobasket 2025.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele