Ultima oră
VIDEO | Almeria - Atletico Madrid 2-2! "Dubla" lui Romero le aduce gazdelor un punct nesperat VIDEO | Almeria - Atletico Madrid 2-2! "Dubla" lui Romero le aduce gazdelor un punct nesperat
VIDEO | Arsenal - Newcastle 4-1. ”Tunarii” au jumulit ”coţofenele” VIDEO | Arsenal - Newcastle 4-1. ”Tunarii” au jumulit ”coţofenele”
”Nu sunt obişnuiţi cu aerul ăsta de sus”. Daniel Pancu nu a avut cuvinte pozitive pentru Rapid ”Nu sunt obişnuiţi cu aerul ăsta de sus”. Daniel Pancu nu a avut cuvinte pozitive pentru Rapid
EXCLUSIV | Ce ar fi făcut Franco Baresi dacă era în locul lui Săpunaru? Florin Răducioiu a dat verdictul EXCLUSIV | Ce ar fi făcut Franco Baresi dacă era în locul lui Săpunaru? Florin Răducioiu a dat verdictul
VIDEO | ”Fericirea e de scurtă durată”. Leo Grozavu nu savurează pe deplin succesul contra celei mai în formă echipă din Superliga VIDEO | ”Fericirea e de scurtă durată”. Leo Grozavu nu savurează pe deplin succesul contra celei mai în formă echipă din Superliga
VIDEO | Bergodi consideră că elevii săi s-au relaxat prematur. ”Prea multe laude şi felicitări” VIDEO | Bergodi consideră că elevii săi s-au relaxat prematur. ”Prea multe laude şi felicitări”

Santiago Sánchez Cogedor, care se ducea pe jos la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, a fost arestat în Iran

Special Publicat de Daian Cutu pe 10 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20915860/1/cog.png

Un al doilea cetăţean spaniol s-ar afla în detenţie în Iran, după arestarea în octombrie a unui suporter care se afla în drum către Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, anunţă surse diplomatice spaniole, relatează AFP.

”Ambasada Spaniei în iran are la cunoştinţă două cazuri. Ea le urmăreşte şi ne aflăm în contact direct cu familiile, cărora le transmitem punctual toate informaţiile”, a declarat aceeaşi sursă, fără să facă alte precizări.

Organizaţia nonguvernamentală (ONG) Human Rights Activists News Agency (HRANA), cu sediul în Statele Unite, a anunţat miercuri că acest al doilea cetăţean spaniol este o femeie în vârstă de 24 de ani, ”arestată în urmă cu câteva zile”.

Sursele diplomatice citate anterior au refiuzat să confiorme această informaţie.

În octombrie, mama unui suporter al ”Roja”
, echipa de fotbal a Spaniei, care a decis să se ducă pe jos în Qatar pentru a asista la viitorul Camionat Mondial de Fotbal, a anunţat că fiul său a fost reţinut în Iran.

Un fan al forbalului, Santiago Sánchez Cogedor a plecat la începutul lui ianuarie de la Alcalá de Henares, în apropiere de Madrid, către Qatar, unde Mondialul începe la 20 noiembrie.

Familia sa nu mai avea veşti de la el de la începutul lui octombrie.

NOUĂ STRĂINI ARESTAŢI ÎN IRAN ÎN SEPtEMBRIE

Iranul este zguduit de o contestare după moartea la 16 septembrie a lui Mahsa Amini, o iraniană kurdă, la vârsta de 22 de ani, la trei zile după ce a fost arestată la teheranm de Poliţia Moravurilor cu privire la o preuspusă încălcare a codului vestimentar foarte strict al republicii islamice, care obligă femeile să poarte vălul.

Autorităţile iraniene au anunţat la sfârşitul lui septembrie arestarea a nouă străini - originari din Polonia, Italia şi Franţa, în legătură, acuză ele, cu contestarea.

Roma a anunţat că o cetăţeană italiancă arestată la sfârşitul lui septembrie a fost eliberată joi, în urma unei ”activităţi diplomatice intense” şi că aceasta se pregătea să se întoarcă în ţară.

Familiile străinilor arestaţi în Iran aleg, cel mai adesea, să fie extrem de discrete, în speranţa facilitării eliberării.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele