Ultima oră
”A fost un joc complet, sunt mândru de cum l-am gestionat”. Reacţia lui Carlos Alcaraz, după al doilea titlu la Wimbledon ”A fost un joc complet, sunt mândru de cum l-am gestionat”. Reacţia lui Carlos Alcaraz, după al doilea titlu la Wimbledon
Gigi Becali nu renunţă la varianta Louis Munteanu! A trimis din nou ofertă celor de la Fiorentina Gigi Becali nu renunţă la varianta Louis Munteanu! A trimis din nou ofertă celor de la Fiorentina
VIDEO | CFR Cluj - Dinamo 2-2, în direct la Prima Sport 1. Dan Petrescu mută inspirat! Bîrligea egalează în startul reprizei secunde VIDEO | CFR Cluj - Dinamo 2-2, în direct la Prima Sport 1. Dan Petrescu mută inspirat! Bîrligea egalează în startul reprizei secunde
Dan Nistor, taxat după atacul la adresa lui Dan Şucu: „Trebuie să existe într-o societate o formă de respect faţă de nişte ierarhii!” | EXCLUSIV Dan Nistor, taxat după atacul la adresa lui Dan Şucu: „Trebuie să existe într-o societate o formă de respect faţă de nişte ierarhii!” | EXCLUSIV
VIDEO | Cătălin Cîrjan, gol superb în meciul de debut la Dinamo. A trecut elegant de Kresic şi l-a lobat pe portarul Sava VIDEO | Cătălin Cîrjan, gol superb în meciul de debut la Dinamo. A trecut elegant de Kresic şi l-a lobat pe portarul Sava
Gigi Becali a dezvăluit ce aşteptări are de la William Baeten. ”Am planuri cu el!” Gigi Becali a dezvăluit ce aşteptări are de la William Baeten. ”Am planuri cu el!”

Scandal în baschetul românesc! CSM Oradea susţine că jucătorul Karel Guzman a încercat să intre în sală cu o rangă

Baschet Publicat de Daian Cutu pe 20 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21067737/1/guzman.jpg

Gruparea masculină de baschet CSM Oradea a transmis un comunicat referitor la incidente în care a fost implicat jucătorul Karel Guzman de la U BT Cluj, la meciul de sâmbătă seară. Conform comunicatului, Guzman a încercat să intre în sală cu o rangă de fier, fiind cu greu oprti de un coechipier al său.

"Sportivul echipei U-BT Cluj-Napoca, Karel Guzman, apare pe filmările premergătoare finalei de Cupa României la baschet masculin – ediţia 2023, din data de 15 Februarie anul curent, având o incursiune provocatoare în dreptul băncii tehnice a echipei CSM CSU Oradea. În timpul aceluiaşi meci Guzman are o atitudine agresivă faţă de întreaga bancă a echipei noastre după un coş marcat de U-BT, gestul fiind consemnat chiar în faţa băncii echipei noastre. Acelaşi Guzman apare pe filmările premergătoare meciului de Liga Naţională de baschet masculin – ediţia 2022/23, din 18 Martie 2023 având o nouă incursiune în dreptul băncii tehnice a echipei CSM CSU Oradea. De această dată, Radovan Markovic, antrenorul secund al echipei noastre îi atrage atenţia sportivului că nu are ce să caute în acea zonă a terenului, echipa lui având obligaţia să se încălzească în faţa băncii lor tehnice. Mai mult, Radovan Markovic a atras atenţia arbitrilor şi comisarului cu privire la prezenţa lui Guzman în dreptul băncii tehnice a CSM Oradea", notează clubul bihorean.

De asemenea, conform sursei citate, în timpul jocului, premergător incidentului care îl are principal protagonist pe Karel Guzman de la U-BT Cluj-Napoca, pe filmarea meciului se identifică două momente în care Guzman loveşte jucătorii echipei CSM CSU Oradea. CSM Oradea menţionează că primul moment nu a fost sancţionat cu fault antisportiv ceea ce ar fi dus deja la eliminarea lui din joc pentru cumul de două greşeli antisportive.

"Mai apoi, în urma deciziei ulterioare de descalificare a jucătorului, acesta a exercitat un comportament violent şi periculos pentru integritatea participanţilor la eveniment (copil de mingi, majorete, spectatori). Ulterior acestui moment, Karel Guzman a încercat să revină în sală cu o rangă de fier fiind cu greu oprit de către un coechipier al său. Mulţumim lui Andrija Stipanovic pentru că prin acţiunile sale a prevenit o posibilă tragedie! Guzman a fost deposedat de acel obiect şi s-au întocmit acte de sesizare conform art. 371 din Noul Cod Penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.Toate aceste comportamente ale lui Guzman ne conduc la concluzia că staff-ul echipei U-BT Cluj-Napoca nu îl poate controla.

În timpul incidentului, precum şi la sfârşitul meciului, se identifică mai multe momente în care reprezentanţii staff-ului U-BT Cluj-Napoca îl bruschează pe antrenorul secund al CSM CSU Oradea, Radovan Markovic. Aceştia, potrivit spuselor componenţilor staff-ului echipei orădene, îi adresează lui Radovan Markovic injurii şi ameninţări referitor la ce anume urmează să i se întâmple acestuia la meciul de la Cluj-Napoca, începând cu antrenorul principal Mihai Silvăşan şi directorul sportiv Branko Cuic.

Acest gen de reacţie nu poate fi tolerat în condiţiile în care vorbim despre persoane cu funcţii oficiale în organigrama unui partener de întrecere. Mai mult, aceiaşi oficiali au adresat cuvinte injurioase şi jignitoare arbitrilor.

Subliniem faptul că incidentele s-au consemnat la banca echipei CSM Oradea. Comportamentul tuturor reprezentanţilor echipei noastre a fost impecabil, refuzând să răspundă provocărilor şi ameninţărilor exprimate de reprezentanţii U-BT Cluj-Napoca", susţine sursa citată.

mail-share icon Email
viewscnt

Baschet

Ultimele articole Toate articolele