Ultima oră
VIDEO | Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-1. Trupa lui Diego Simeone se apropie de podium VIDEO | Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-1. Trupa lui Diego Simeone se apropie de podium
Fotbaliştii de la FCSB au primit o sarcină de la Gigi Becali! "Eu asta le-am cerut" | VIDEO EXCLUSIV Fotbaliştii de la FCSB au primit o sarcină de la Gigi Becali! "Eu asta le-am cerut" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Lazio - Verona 1-0. Romanii urcă pe locul 6 în Serie A VIDEO | Lazio - Verona 1-0. Romanii urcă pe locul 6 în Serie A
VIDEO | ”A scăpat şi fără cartonaş galben”. MM Stoica şi-a spart arcada la celebrarea titlului şi a oferit o explicaţie fabuloasă VIDEO | ”A scăpat şi fără cartonaş galben”. MM Stoica şi-a spart arcada la celebrarea titlului şi a oferit o explicaţie fabuloasă
VIDEO | Jucătorii au intrat peste Charalambous la conferinţa de presă. Antrenorul campioanei a fost udat cu apă VIDEO | Jucătorii au intrat peste Charalambous la conferinţa de presă. Antrenorul campioanei a fost udat cu apă
Se cunoaşte prima echipă retrogradată din Premier League Se cunoaşte prima echipă retrogradată din Premier League

Se cunoaşte prima semifinalistă în EuroCup! U BT Cluj joacă, miercuri, în sferturi

Baschet Publicat de Tudor Moisa pe 12 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21522268/1/gran-canaria-u-sala.jpg

Echipa franceză JL Bourg este prima semifinalistă a BKT EuroCup, după ce a învins marţi, pe teren propriu, formaţia Prometey Slobozhanske, scor 95-82 (45-44), în manşa unică din sferturile competiţiei. Campioana României, U Banca Transilvania Cluj, va juca miercuri, tot pentru semifinale, cu London Lions, în faţa a 10.000 de fani din BT Arena, în exclusiviate la Prima Sport şi PrimaPlay.ro.

JL Bourg a încheiat grupa B în calitate de lider şi, împreună cu U BT Cluj (locul 2), a ajuns direct în sferturile BKT EuroCup. Adversara sa a venit din optimi, Prometey Slobozhanske, care a dispus de Aris Salonic (95-67).

În aceeaşi situaţie se va afla miercuri, în BT Arena, campioana României. Calificată direct în sferturi, U BT Cluj va primi vizita titratei London Lions, care a dispus în optimi de Turk Telekom (100-77).

În Cluj-Napoca biletele pentru meciul cu London Lions s-au vândut săptămâna trecută în doar trei ore, astfel că vor fi prezenţi 10.000 de fani la cea mai importantă partidă din istoria favoriţilor.

”Nu trebuie să visăm, nu trebuie să fim super respectuoşi cu adversarul. Trebuie să ne concentrăm pe planul nostru, pe ce am făcut bine până acum în jocul nostru în acest sezon de EuroCup. Trebuie să avem o intensitate foarte bună, trebuie să încercăm să oprim punctele lor forte şi anume atacul, în primul rând. Au jucători extrem de talentaţi care pot să facă diferenţa. Trebuie să ne luptăm pentru a ne da şansa de a câştiga acest meci. Acesta este, evident, obiectivul nostru”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan, la conferinţa de presă de marţi, premergătoare duelului cu London Lions.

U BT Cluj a reuşit o performanţă în premieră pentru România, prin calificarea directă în sferturile competiţiei, după ce a încheiat pe locul 2 în grupa B.

În sferturi se mai joacă, tot miercuri, Hapoel Tel Aviv – Beşiktaş (la Vilnius), iar joi va avea loc confruntarea dintre Paris Basketball – Joventut Badalona.

Semifinalele şi finala se vor juca în sistemul ”cel mai bun din trei partide”, cu avantajul terenului propriu pentru echipa mai bine clasată în sezonul regulat.

Rezultatele complete în grupa B ale U BT Cluj sunt: 80-71 şi 84-95 cu Turk Telekom, 70-67 şi 80-76 cu Slask Wroclaw, 88-92 şi 89-98 cu JL Bourg, 89-74 şi 79-77 cu Buducnost Podgorica, 61-59 şi 90-74 cu Aris Salonic, 86-75 şi 85-81 cu ratiopharm Ulm, 98-60 şi 88-83 cu Energia Trento, 70-92 şi 113-111 cu Gran Canaria, 120-111 şi 87-92 cu Lietkabelis Panevezys.

În stagiunea trecută, U BT Cluj a fost debutantă în EuroCup şi a încheiat grupa A pe locul 9, ratând optimile. Cu un an înainte, campioana României a jucat sferturi de finală în Basketball Champions League, performanţă care i-a adus acceptarea în EuroCup, a doua competiţie continentală, după Euroligă.

Doar două echipe româneşti au mai participat în EuroCup, CSU Asesoft Ploieşti (în sezoanele 2007-2008, 2013-2015), respectiv Steaua Bucureşti (2015-2016), însă U BT Cluj este prima din România care trece de faza grupelor, calificându-se în sferturi.

În 2023, trofeul EuroCup a fost câştigat de Gran Canaria.

 

 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele