adplus-dvertising
Ultima oră
LIVE TEXT | Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers, ACUM, în finala Europa League. Deschidere de scor după o gafă uriaşă LIVE TEXT | Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers, ACUM, în finala Europa League. Deschidere de scor după o gafă uriaşă
Raluca Olaru nu a trecut de sferturi la Strasbourg, în proba de dublu Raluca Olaru nu a trecut de sferturi la Strasbourg, în proba de dublu
Roger Schmidt este noul antrenor al celor de la Benfica Roger Schmidt este noul antrenor al celor de la Benfica
Nicuşor Bancu, suspendare drastică, după gestul nesportiv de la meciul cu Sepsi Nicuşor Bancu, suspendare drastică, după gestul nesportiv de la meciul cu Sepsi
Aşteptările lui Liviu Ciobotariu de la elevii săi pentru finala Cupei României cu Sepsi Aşteptările lui Liviu Ciobotariu de la elevii săi pentru finala Cupei României cu Sepsi
FCSB va disputa în Republica Moldova primul amical al verii FCSB va disputa în Republica Moldova primul amical al verii

Se pregăteşte construirea a încă unei arene de cinci stele în România. Finanţarea va fi de peste 65 de milioane de euro

Chindia Târgoviște Publicat de Daian Cutu pe 7 apr 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38240/20666228/1/sta.jpg

 

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui stadion în municipiul Târgovişte (jud. Dâmboviţa). Stadionul va beneficia de o finanţare de 323.732.000 lei (peste 65 milioane de euro), asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), obiectivul va fi construit pe o suprafaţă de 69.559 mp şi va avea o capacitate de 12.012 locuri în tribune acoperite, dintre care 254 locuri VIP, 92 locuri pentru mass-media şi 68 locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.
 
Primarul Muncipiului Târgovişte a explicat cât de important este noul stadion şi vede o oportunitate pentru a creşte interesul pentru sport nu doar local, ci şi judeţean.

 

„Chiar dacă noi, Primăria, renovăm acum vechea arenă, noul stadion care va fi construit în Târgovişte, în baza proiectului Consiliului Judeţean Dâmboviţa, nu este deloc o investiţie inutilă noul stadion  Gândiţi-vă că la nivel de judeţ, unde trăiesc în jur de 500.000 de oameni, nu mai avem astfel de baze sportive, de stadioane, la standardele din prezent.

Vechea arenă, care va fi finalizată, sper eu, până în august-septembrie, va fi casa Chindiei. Cealaltă, care va avea şi pistă de atletism, va găzdui şi alte competiţii, în afară de cele din fotbal.

Dacă proiectul Consiliului Judeţean era aprobat mai repede, din 2016 sau 2017, ar fi fost gata până acum. Dar noi tot trebuia să îmbunătăţim vechea arenă, pentru că nu puteam s-o lăsăm să se prăbuşească”
, a spus Cristian Stan, pentru Gazeta Sporturilor.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri