Ultima oră
VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1. Dobrogenii fac recital în duelul fostelor campioane VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1. Dobrogenii fac recital în duelul fostelor campioane
CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin
Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart
Mesaj pentru Horia Tecău Mesaj pentru Horia Tecău
Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie Un arbitru de scaun bulgar a primit interdicţie pe viaţă pentru încălcări legate de corupţie
VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj VIDEO | Soluţie pentru naţională! Louis Munteanu, gol de mare fineţe în poarta celor de la CFR Cluj

Se vede play-off-ul! VIDEO | Dinamo bate Poli Iaşi, 4-1, şi ajunge la trei victorii la rând în Casa Liga 1. Gol fabulos Anton, meci mare pentru Sorescu

Dinamo Publicat pe 11 dec 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/19645000/5/b1.jpg

  • Dinamo a învins Poli Iaşi, scor 4-1, live pe Look Sport+, a ajuns la trei victorii consecutive în Casa Liga 1 şi patru în toate competiţiile şi s-a apropiat la doar două puncte de locul al şaselea, primul care duce în play-off, ocupat de UTA Arad (17 puncte, faţă de 15 ale bucureştenilor).
  • Platini a deschis scorul în Ştefan cel Mare cu o reuşită superbă de la distanţă, dar Sorescu, din penalty, Nemec, din centrarea aceluiaşi Sorescu, şi Anton au întors scorul.

Platini loveşte primul, dinamoviştii se distrează

Nu se formaseră prea bine perechile de marcaj, paltonul încă nu se aşezase pe Daniel Pancu în momentul în care Platini, în minutul 5, a prins un şut de excepţie şi l-a lăsat fără replică pe Mejias pentru 1-0. O situaţie la care gazdele nu se aşteptau, dar, imediat, Dinamo a făcut pasul în faţă, iar un penalty dictat de Feşnic la un duel Borcea-Frăsinescu i-a permis lui Sorescu să egaleze în minutul 16. Apoi ritmul a scăzut şi pauza a venit fără evenimente notabile.
 
Tot Platini, în minutul 55, a început festivalul şi în repriza a doua, doar că şutul său a lovit bara, apoi Andrei Cristea a alunecat în momentul în care trebuia să trimită balonul în poartă. Replica a venit de la Garcia (57), dar Bosz a fost atent, pentru ca un minut mai târziu Sorescu să-l găsească perfect pe Nemec şi vârful slovac să înscrie cu capul, specialitatea casei, pentru 2-1. A ratat Gueye (66) şansa lui 3-1, dar Dinamo şi-a văzut de drum şi a continuat să joace la superlativ: Anton (77), cu un gol de generic, şi Gueye (86), din pasa lui Sorescu, au făcut 4-1! La ultima fază, oaspeţii au primit un penalty, dar Mejias l-a ghicit pe Vanzo şi a reţinut.
 
Cu trei victorii la rând, câinii urcă pe un provizoriu loc opt, cu 15 puncte, iar etapa viitoare aşteaptă tot în Ştefan cel Mare liderul CFR Cluj. Ieşenii lui Pancu se afundă, au doar zece puncte în 13 meciuri şi cea mai slabă apărare, cu 35 de goluri primite, iar pe 15 decembrie vor întâlni Academica Clinceni, echipă cu pretenţii de play-off, în deplasare.

Dinamo - Poli Iaşi 4-1 (Sorescu pen. 16, Nemec 58, Anton 77, Gueye 86 / Platini 5), live pe Look Sport+

  • Dinamo: Mejias – Sorescu, Puljic, Bejan, R, Grigore – Răuţă, P. Anton – Aleix Garcia, Borcea (Gueye 46), Fabbrini - Nemec
  • Rezerve: Eşanu, Ba, Achim, Creţu, Şerban, Ah. Bani,  Măgureanu
  •  
  • Poli Iaşi: Bosz – Onea, Frăsinescu, Baxevanos, Buşu – I. Cristea, De Iriondon, Passaglia – Platini, An, Cristea, Calcan
  • Rezerve: Axinte, Talmaciu, Vanzo, Mensah, Popadiuc, Chacana, Angiulli, Breeveld, Stan

Minutul 90+3: Penalty ratat de Poli Iaşi! Feşnic arată al doilea penalty după un fault al lui Puljic la Calcan, dar Mejias ghiceşte colţul şi apără şutul lui Vanzo.


Minutul 86: GOL DINAMO! Sorescu pleacă pe contraatac, centrează perfect, iar Gueye doar împinge mingea în poarta goală.


Minutul 77: GOL DINAMO! Paul Anton înscrie unul dintre cele mai frumoase goluri ale campionatului!


Minutul 66: Ocazie a lui Dinamo. Garcia pasează superb la Sorescu, acesta aruncă mingea în faţa porţii, dar Gueye nu ajunge la ea.


Minutul 58: GOL DINAMO! Sorescu centrează perfect pentru Nemec, slovacul se desprinde din marcaj şi marchează superb cu capul!


Minutul 57: Replica dinamoviştilor. Garcia plasează frumos o minge la colţul lung, dar Bosz are un reflex bun şi respinge în corner.


Minutul 55: Mare ocazie a oaspeţilor. Platini trage de la 30 de metri superb, şutul său loveşte bara, apoi Cristea alunecă în momentul în care se pregătea să trimită balonul în poartă.


Minutul 46: Repriza a doua începe cu o schimbare la Dinamo. Iese tânărul Borcea, intră atacantul senegalez Magaye Gueye.


Minutul 16: GOL DINAMO! Feşnic arată penalty după un duel Borcea-Frăsinescu, iar Sorescu transformă sigur, cu un şut puternic în dreapta lui Bosz, trimis în stânga.




Minutul 5: GOL POLI IAŞI! Platini ia o acţiune superbă pe cont propriu, şutează de la mare distanţă, cu stângul, şi deschide scorul!


Cele două echipe se află în situaţii asemănătoare, după 12 runde din primul eşalon, din punctul de vedere al poziţionării în clasament. Dinamo (locul 12) are trei victorii, trei egaluri, şase înfrângeri şi un golaveraj de 13-14. În total, ”câinii roşii” au acumulat 12 puncte. Poli Iaşi (locul 14) are trei victorii, un egal şi opt înfrângeri. Moldovenii au o defensivă catastrofală până acum, cu 12 goluri marcate şi 31 primite, ceea ce le-a adus până acum doar 10 puncte.

Dacă situaţia în clasament este comparabilă, forma celor două echipe este destul de diferită. În ciuda problemelor financiare cu care se confruntă Dinamo, trupa din Ştefan cel Mare traversează cea mai bună perioadă a sezonului. Roş-albii au câştigat ultimele două partide din Casa Liga 1, iar în ultimele cinci jocuri şi-au mai trecut în cont un egal. Poli Iaşi nu se regăseşte însă. Elevii lui Daniel Pancu au pierdut ultimele patru dueluri din campionat şi au scos un singur egal. În precedentele cinci confruntări, moldovenii au încasat, în total, 15 goluri şi au punctat o singură dată, în remiza cu FC Argeş, 1-1.

În aceste condiţii, Dinamo porneşte ca principală favorită în acest meci, chiar şi în condiţiile haosului prin care trece formaţia din Ştefan cel Mare.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele