Ultima oră
VIDEO | Alaves - Athletic Bilbao 0-2. Eşec pentru Ianis Hagi, la primul meci ca titular în La Liga VIDEO | Alaves - Athletic Bilbao 0-2. Eşec pentru Ianis Hagi, la primul meci ca titular în La Liga
VIDEO | Lecce câştigă derby-ul românilor din Serie A VIDEO | Lecce câştigă derby-ul românilor din Serie A
VIDEO EXCLUSIV ǀ Lui Hagi nu o să îi placă deloc! Adrian Mazilu, contestat de George Galamaz: ”Trebuie să fim conştienţi şi realişti!” VIDEO EXCLUSIV ǀ Lui Hagi nu o să îi placă deloc! Adrian Mazilu, contestat de George Galamaz: ”Trebuie să fim conştienţi şi realişti!”
Lider surpriză în Bundesliga! Bayern Munchen şi Bayer Leverkusen au fost detronate Lider surpriză în Bundesliga! Bayern Munchen şi Bayer Leverkusen au fost detronate
VIDEO | Ovidiu Burcă a explodat la adresa lui Politic! Imagini spumoase cu antrenorul dinamovist VIDEO | Ovidiu Burcă a explodat la adresa lui Politic! Imagini spumoase cu antrenorul dinamovist
Naţionala de fotbal feminin, eşec la debutul în Liga Naţiunilor Naţionala de fotbal feminin, eşec la debutul în Liga Naţiunilor

Semnalul de alarmă tras de administratorul lui Dinamo după ce echipa nu are stadion pentru meciul cu Farul: ”Vorbim de arene construite din bani publici!”

Dinamo Publicat pe marți, 18:50
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/21320272/1/dinamo-bucuresti-fc-u-craiova-superliga-superbet-15-09-2023.jpg

Dinamo întâlneşte Farul, peste o săptămână, în etapa a 10-a din Superligă. Partida este programată pe data de 22 septembrie.

"Arena Naţională" este din nou indisponibilă pentru fotbal, urmând ca în perioada 22-24 septembrie să aibă loc Asia Fest 2023.

Nici "Arcul de Triumf" nu este disponibil, arena având gazonul făcut vraişte, iar Gheorghe Zamfir urmează să susţină acolo un concert.

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a dezvăluit că purtat discuţii cu foarte mulţi administratori de stadioane, dar niciunul nu şi-a dat acordul. 

”Vorbim de arene construite din bani publici!”

”Fairplay, zero din zece! De zece zile, Dinamo caută un stadion pentru a disputa meciul cu Farul. Am vorbit, direct sau indirect, cu cei care administrează zece stadioane. Din Bucureşti şi nu numai. Nu dau exemple, ma refer la fenomen, nu la cazuri punctuale.

Am ales, evident, doar stadioane disponibile în ziua respectivă. Nu s-a putut să jucăm pe niciunul dintre cele zece. În unele cazuri, din motive temeinice, în altele… din alte motive. Dar, repet, nu s-a putut pe niciunul din zece.

Vorbim de arene construite din bani publici, care ar fi încasat o chirie semnificativă şi care ar fi oferit o bucurie binemeritată câtorva zeci de mii de suporteri. Într-un asemenea context, un răspuns favorabil părea un reflex firesc şi raţional din punct de vedere financiar, administrativ, sportiv. Şi, totuşi, răspunsul favorabil a întârziat să apară.

Nu acuz pe nimeni. Inerţia ostilităţii din societatea noastră nu a fost inventată în fotbal. Trăim într-un colţ de lume în care capra vecinului trebuie să moară cu orice preţ, inclusiv cu preţul propriei capre. De regulă, privirile aruncate peste gard sunt încărcate cu frică, ură, invidie sau dispreţ. Succesul celuilalt deprimă, în loc să motiveze.

Obsedaţi să ne demolăm reciproc, în loc să construim împreună, n-ar trebui sa ne mirăm că am devenit irelevanţi în competiţie cu cei pentru care fairplay-ul nu e doar o lozincă sau un drept discreţionar, ci o obligaţie, un mod de viaţă.

Sunt convins că vom găsi o solutie pentru meciul cu Farul. Trebuie să găsim. Mereu găsim. Şi, în ciuda acestui «zero din zece», cred că, împreună cu celelalte cluburi, putem reuşi să construim solidar un campionat intern puternic şi relevant la nivel internaţional. 

Acţionând raţional şi cu fairplay. «Unu din zece» i-ar putea «contamina» şi pe ceilalţi nouă”, a transmis Nicolescu, prin intermediul Facebook. 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele