Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Senatul francez i-a exonerat pe fanii echipei Liverpool după incidentele de la finala Ligii Campionilor. Suporterii vor scuze

Champions League Publicat de Daian Cutu pe 13 iul 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20774014/1/cl.jpg

Raportul Senatului Franţei cu privire la incidentele de la finala Ligii Campionilor de pe ”Stade de France” i-a exonerat pe suporterii echipei Liverpool şi a evidenţiat disfuncţionalităţi de organizare.

Senatorul Laurent Lafon a evocat "o serie de disfuncţionalităţi” pentru a explica incidentele observate şi a vorbit de eşecuri atât în ​​"execuţie”, cât şi în "pregătirea” evenimentului.

Raportul Senatului evidenţiază un "eşec”, o "slăbire a sistemelor puse în aplicare” şi "pierderea temporară a controlului asupra situaţiei înainte de meci, apoi după acesta”. De asemenea, subliniază "eşecuri semnificative de informaţii” care au împiedicat anticiparea prezenţei unui număr mare de delicvenţi şi "cu privire la rutele de transport ale fanilor”.

În concluzie, comisia din Senat afirmă că "analiza făcută de ministrul de Interne (Gérald Darmanin) nu a fost cea corectă” şi că incidentele de pe Stade de France "nu sunt legate de prezenţa suporterilor echipei Liverpool”.

Una dintre principalele asociaţii de suporteri ale lui Liverpool a salutat raportul senatorilor francezi, cerând în acelaşi timp "scuze" Guvernului francez. .

"Vrem să mulţumim senatorilor pentru că au luat în considerare mărturiile susţinătorilor şi că i-au exonerat de orice responsabilitate, dar mereu se pune problema minciunilor care se repetă în mod constant. Vrem ca guvernul francez să îşi ceară scuze şi să retragă pe deplin minciunile care au fost răspândite începând cu 28 mai 2022 şi vom continua să facem presiuni pentru acest lucru”, anunţă asociaţia Spirit of Shankly într-un comunicat.

Real Madrid a câştigat, la 28 mai, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0). Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 59.

Lovitura de începere a meciului de pe Stade de France a fost întârziată cu 36 de minute, UEFA invocând iniţial "sosirea târzie" a fanilor la stadion.

Însă mulţi suporteri ai lui Liverpool au vorbit despre cozile lungi din orele premergătoare meciului şi despre un răspuns dur al poliţiei la numărul mare de fani care a aglomerat porţile.

Poliţia franceză a fost criticată pentru că a folosit gaze lacrimogene şi spray-uri cu piper împotriva unor fani ai lui Liverpool care aşteptau să intre pe stadionul din Paris.

Ulterior, UEFA a pus întârzierea pe seama unor "motive de securitate" şi a declarat că turnicheţii din sectoarele rezervate suporterilor echipei Liverpool au fost "blocaţi de mii de fani care au cumpărat bilete false care nu funcţionau".

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a dat vina pe suporterii britanici, declarând că mii de persoane nu aveau bilete corespunzătoare şi au forţat intrarea, iar unii au agresat stewarzii.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri