Ultima oră
VIDEO | Metz - Lyon 1-2. Ladislau Boloni are o situaţie tot mai dificilă în clasament VIDEO | Metz - Lyon 1-2. Ladislau Boloni are o situaţie tot mai dificilă în clasament
VIDEO | Bologna - Verona 2-0. Gazdele urcă pe 4 în Serie A! VIDEO | Bologna - Verona 2-0. Gazdele urcă pe 4 în Serie A!
VIDEO | Leverkusen - Mainz 2-1. Liderul din Bundesliga trece cu bine peste un meci complicat VIDEO | Leverkusen - Mainz 2-1. Liderul din Bundesliga trece cu bine peste un meci complicat
EXCLUSIV | Vasile Miriuţă nu este impresionat de baza celor de la FCSB! "Eu le-am văzut astea în '98" EXCLUSIV | Vasile Miriuţă nu este impresionat de baza celor de la FCSB! "Eu le-am văzut astea în '98"
VIDEO | Sub bagheta lui Adi Mutu, CFR arată excelent. ”La statistică stăm bine, dar să dăm continuitate”
VIDEO | Sub bagheta lui Adi Mutu, CFR arată excelent. ”La statistică stăm bine, dar să dăm continuitate”
VIDEO | ”Am avut 30 de minute bune”. Zeljko Kopic vede partea bună din eşecul cu CFR VIDEO | ”Am avut 30 de minute bune”. Zeljko Kopic vede partea bună din eşecul cu CFR

Senzaţional! Decizia de mare antrenor luată de Edi Iordănescu imediat după tragerea la sorţi

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa pe 4 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21409573/1/israel-romania-preliminariile-c-e-2024-18-11-2023-1.jpg

România şi-a aflat, sâmbătă, adversarele de la EURO. Naţionala condusă de Edi Iordănescu a fost repartizată în grupa E şi va întâlni Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B.

Conform Prosport, imediat după tragerea la sorţi, selecţionerul a recurs la un gest impresionant. O persoană din cadrul delegaţiei a dezvăluit că Iordănescu s-a dus direct la Roberto Martinez în momentul în care s-a finalizat ceremonia.

Roberto Martinez este selecţionerul Portugaliei, adversara Slovaciei din preliminarii. Mai mult decât atât, acesta a fost selecţionerul Belgiei între 2016 şi 2022!

După ce au avut un scurt dialog, cei doi tehnicieni s-au reîntâlnit câteva ore mai târziu şi au discutat timp de o oră.

”Ne-am gândit, iniţial, că poate au apărut mai multe solicitări de interviuri şi de aceea întârzie Edi la activităţile de presă. L-am aşteptat, apoi delegaţia noastră s-a dus spre zona de protocol sperând că ne vom reîntâlni pentru a merge împreună la cină. La telefon, zero reacţie! Finalmente, câţiva am încercat să îl căutăm cumva, deja începuse cina. L-am găsit pe Edi Iordănescu într-un hol, înainte de UEFA Dining Area, discuta de zor, la o masă retrasă, cu…. Roberto Martinez! Selecţionerul Portugaliei!

Adevărul e că Edi, imediat cum s-a încheiat tragerea la sorţi, s-a ridicat brusc de pe scaun, în sală, şi a fugit câteva secunde spre zona delegaţiei Portugaliei. Dar nimeni nu şi-a pus problema de ce, câţiva l-am zărit şi ne-am gândit sigur că poate se cunoaşte cu spaniolul Roberto Martinez, care le e antrenor. Edi a schimbat doar câteva vorbe cu el şi apoi a revenit. Ei bine, ne-am dat seama la final! Edi, cum a văzut grupa noastră, cu Belgia şi Slovacia, s-a gândit că Martinez, selecţionerul Portugaliei care a pregătit Belgia vreo şase ani şi care a avut adversar Slovacia în aceste preliminarii, e o sursă de aur de la care poate afla informaţii esenţiale!

Edi i-a solicitat o discuţie de câteva minute lui Martinez, imediat după tragere. Spaniolul a fost impresionat de faptul că selecţionerul nostru s-a gândit la acest context aşa rapid şi a acţionat înainte de orice alte evenimente din protocol care erau programate. Până la urmă, cei mai mulţi erau acolo ca la o sărbătoare, dar Edi era deja în modul de lucru. Bine, pentru noi nu e nimic nou… că şi restul nopţii, când ne-am regăsit, tot despre cum joacă slovacii, despre cum am putea bloca Belgia, a vorbit…

Martinez a fost de acord din prima la solicitarea lui Edi. Au fixat discuţia şi locul de întâlnire, fără să ştie cineva. Văzând că de preocupat e românul de adversari şi de pregătirea meciurilor, discuţia de câteva minute s-a transformat în una de aproape o oră. Martinez a fost de-a dreptul cucerit, i-a oferit un feedback foarte aplicat despre Belgia şi Slovacia, dar mai mult decât au rămas în contact şi urmează să colaborăm şi mai în profunzime în perioada următoare” este declaraţia persoanei din anturajul naţionalei, conform Prosport.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri