Ultima oră
Formula 1 | Hülkenberg va părăsi Haas şi va deveni primul recrut al Audi

Formula 1 | Hülkenberg va părăsi Haas şi va deveni primul recrut al Audi
Ultimă oră! Transferul lui Coman în Qatar, prăbuşit? Becali a făcut anunţul: ”Poate să îmi aducă 50 de milioane şi să îl dau cu 5 milioane?”

Ultimă oră! Transferul lui Coman în Qatar, prăbuşit? Becali a făcut anunţul: ”Poate să îmi aducă 50 de milioane şi să îl dau cu 5 milioane?”
Cine ar trebui să apare la EURO? Verdict clar dat: ”El are o mare problemă la centrări!” | VIDEO EXCLUSIV

Cine ar trebui să apare la EURO? Verdict clar dat: ”El are o mare problemă la centrări!” | VIDEO EXCLUSIV
E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul

E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul
Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"

Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu

Sferturi de finală Cupa României ǀ Programul meciurilor şi când joacă favorita principală CFR Cluj. Toate duelurile, LIVE pe Prima Sport 1

Cupa României Publicat pe 3 apr 2023
mail-share icon Email

În această săptămână, marţi, miercuri şi joi, la Arad, Sibiu, Sfântu Gheorghe şi Cluj-Napoca, vor avea loc meciurile care vor stabili semifinalistele Cupei României ediţia 2022/23. Toate confruntările vor fi în direct pe Prima Sport 1 şi pe aplicaţia www.primplay.ro!

UTA – FC U Craiova (4 aprilie, ora 19:00, LIVE la Prima Sport 1).

Colege în play-out-ul din SuperLiga României, despărţite de şase puncte în clasamentul la zi, cu oltenii în avans, cele două formaţii vin după experienţe diferite, UTA câştigând acasă cu U. Cluj, 2-0, în vreme ce FC U Craiova a pierdut pe teren propriu, 0-1 cu Petrolul.

În ultima confruntare directă, în ianuarie, pe terenul oltenilor, a fost 1-1, în vreme ce în turul campionatului, la Arad, s-a înregistrat un 2-1 pentru UTA în august 2022.

Gazdele au de şters impresia dezamăgitoare din ultima ediţie a Cupei României, când au fost eliminate încă din 16-imi de ACSO Filiaşi, formaţie din Liga 3, 0-1 în Oltenia. FC U Craiova a părăsit atunci competiţia în optimi, după 0-1 pe teren propriu cu Sepsi Sf. Gheorghe.

FC Hermannstadt – Universitatea Cluj (5 aprilie, ora 19:00, LIVE la Prima Sport 1)

Alte două rivale în play-out-ul din SuperLiga României, de data aceasta despărţite de numai două puncte, avantaj pentru clujeni. În ultimele lor partide, Universitatea a pierdut 0-2 în deplasare cu UTA Arad, în vreme ce sibienii au remizat 1-1 pe teren propriu cu FC Botoşani.

Confruntările precedente au adus victorii la limită şi cu acelaşi scor, 1-0, pentru U. Cluj, atât în tur, cât şi în retur din sezonul regular al primului eşalon. Statistica ne spune aşadar că vom vedea puţine goluri, mai ales că miza calificării este acum mai mare decât presiunea unei runde de campionat.

Hermannstadt a pierdut la penalty-uri în optimile ediţiei precedente de Cupă, în faţa aceleiaşi revelaţii ACSO Filiaşi din Liga3 care a eliminat şi pe UTA Arad, după cum ne-am reamintit. Clujenii au ieşit chiar mai devreme din cursa pentru trofeu, din Turul 4 mai exact, pierzând 1-2 la CAO Oradea (Liga 3).

Sepsi – CS Mioveni (6 aprilie, ora 18:00, LIVE la Prima Sport 1)

Gazdele din play-off-ul SuperLigii României par teoretic favorite, dar să nu uităm că Mioveni poate fi considerată pe bună dreptate revelaţia ultimilor ani, mai mereu, în Cupa României! După meciuri acasă cu FCSB, respectiv, Chindia, duelul din Cupă rămâne imprevizibil. Argeşenii sunt concentraţi pe o misiune grea de evitare a retrogradării din SuperLigă, totuşi.

Orice se poate întâmpla joi şi pentru că, în ultimele două meciuri directe, Mioveni a scos patru puncte! Mai precis, a fost 1-1 pe teren propriu şi victorie-surpriză cu 1-0 în deplasare pentru Mioveni în sezonul regular din campionat!

Sepsi este deţinătoarea trofeului şi are un blazon de apărat, după finala câştigată cu 2-1 în faţa celor de la FC Voluntari prin dubla lui Marius Ştefănescu. De partea cealaltă, ediţia anterioară, Mioveni a părăsit competiţia în 16-imi, pierzând greu, la penalty-uri, pe teren propriu cu Rapid Bucureşti după 0-0 în timp regulamentar.

CFR Cluj – FC Argeş (6 aprilie, ora 21:00, LIVE la Prima Sport 1)

Două formaţii în situaţii diametral opuse în campionat, cu campioana en-titre luptând să îşi conserve supremaţia asupra primului eşalon, în vreme ce “violeţii” par dispuşi să facă absolut orice posibil ca să evite retrogradarea, după un sezon mult sub aşteptări.

Băieţii lui Dan Petrescu s-au impus în ultimele meciuri directe, 3-1 în Gruia la jumătatea lunii februarie, şi 1-0 în deplasare, în septembrie anul trecut. De altfel, din 2008 până azi, în ultimele 10 confruntări, de fiecare dată a câştigat CFR!

Ardelenii au ieşit din Cupa României 2021/22 încă din 16-imi, la finalul unui 0-1 în deplasare cu Universitatea Craiova. Argeşul însă a fost aproape de o mare performanţă, despărţindu-se de visul trofeului abia în semifinale, după 0-2 şi 0-1 acasă cu FC Voluntari!

TABLOUL ŞI CALENDARUL CUPEI ROMÂNIEI 2022/23

  • Faza semifinalelor – 26 aprilie 2023
  • Câştigătoare Sfert 1 vs Câştigătoare Sfert 2
  • Câştigătoare Sfert 3 vs Câştigătoare Sfert 4
  • Finala Cupei României Betano ediţia 2022/23 e programată pe 24 mai 2023.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele