Ultima oră
VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu
Nigeria a anunţat numele noului selecţioner Nigeria a anunţat numele noului selecţioner
”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV

”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV
Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A
VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi” VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi”
VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun

Simona Halep a rupt tăcerea în privinţa scandalului de dopaj! Acuzaţia româncei

Tenis Publicat pe 28 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21108737/1/profimedia-0718179739.jpg

Simona Halep (locul 26 WTA) şi-a prezentat punctul de vedere cu privire la suspendarea sa din cauza consumului de roxadustat.

Sportiva de 31 de ani a dat vina pe compania care i-a vândut produsul ce are în componenţa sa substanţa interzisă într-o cantitate foarte mică.

Compania, considerată vinovată de către Simona Halep

”O contaminare este când cineva ia un supliment autorizat, iar compania care vinde respectivul produs a făcut o greşeală şi acolo este o cantitate foarte mică a unei substanţe interzise, care nu ar trebui să fie!”, a declarat Simona Halep, în interviul acordat pentru Tennis Majors.

Fosta lideră WTA solicită să îi fie judecat cazul cât mai rapid pentru a putea reveni pe terenul de tenis: ”ITF a cerut ca audierea din 24 martie să fie anulată. Nu am fost de acord, deoarece regula spune că un jucător care este suspendat provizoriu are dreptul să fie audiat de urgenţă. Totul durează prea mult.Am cerut ITF să îmi fie ridicată suspendarea pentru a putea juca şi am fost refuzată.”.

Halep a menţionat, de asemenea, că a făcut 10 teste antidoping de când a fost depistată pozitiv şi toate au ieşit negativ.

”Nu am consumat niciodată, în mod conştient, cel mai mic produs interzis. (...) Nu am dorit să ies şi să vorbesc deoarece este un lucru foarte delicat. Nu i-am făcut faţă prea bine din cauza emoţiei. Dar simt nevoia să le vorbesc suporterilor, fanilor şi publicului larg, deoarece sunt sigură că vor să ştie de ce durează aşa de mult, simt acest lucru.

Nu cer tratament special. Vreau doar să fiu judecată: cât mai trebuie să aştept?”, a mai spus Simona Halep.

Câştigătoare a două titluri de Grand Slam, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), Simona Halep a fost suspendată provizoriu potrivit articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP) de către Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Halep riscă până la 4 ani de suspendare. 

Sursa foto: Profimedia

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele