Ultima oră
Şi l-au pus pe Florin Talpan în cap! Cum a fost numită FCSB de o cunoscută publicaţie Şi l-au pus pe Florin Talpan în cap! Cum a fost numită FCSB de o cunoscută publicaţie
Echipa ultimei etape din play-off. CFR Cluj a dat cei mai mulţi jucători Echipa ultimei etape din play-off. CFR Cluj a dat cei mai mulţi jucători
Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul
A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB
Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat” Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat”
Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă" Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă"

Simone Tempestini vrea să bată un nou record la Raliul Argeşului

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 9 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21585981/1/tempestini.jpg

Cel mai bine cotat pilot român de raliuri al momentului, Simone Tempestini, vrea să bată un nou record pentru motorsportul autohton şi să câştige Raliul Argeşului pentru a cincea oară.

De 8 ori campion naţional absolut şi campion mondial de juniori, Tempestini a ratat o singură dată victoria în etapa care va debuta vineri în Argeş şi va programa inclusiv şase probe speciale pe Transfăgărăşan. Una dintre probe, Piscul Negru de pe faimosul drum, are nu mai puţin de 27 de kilometri lungime şi e considerată una dintre cele mai dificile din întreg campionatul, având foarte multe viraje în urcare, dar şi coborâre pe un drum îngust.

Alături de copilotul Sergiu Itu, Tempestini a început excelent anul cu un loc doi într-o etapă din campionatul italian, iar apoi o victorie istorică în Ungaria la Europene. O problemă tehnică i-a luat şansa unui nou succes, în Harghita, acolo unde, deşi s-a impus pe 9 probe speciale, a terminat abia pe 42.

Pe un Porsche 997 RGT, campionul va avea parte şi în Argeş de o concurenţă puternică. Dintr-un total de 66 de echipaje care şi-au anunţat prezenţa la start, inclusiv din Italia şi Bulgaria, nu mai puţin de 13 vor concura pe modele cu configuraţie Rally2 de ultimă generaţie.

"Sunt bucuros să fiu la start şi chiar vreau să ne bucurăm de acest raliu, e unul dintre preferatele mele datorită probelor de pe Transfăgărăşan. Am câştigat de câteva ori aici şi de fiecare dată am fost mai fericit pentru că nivelul competiţiei a crescut în fiecare an. Vedem etapele din campionat ca pe o bună pregătire pentru European şi vrem să dăm tot ce e mai bun", a spus Tempestini, care se află şi în lupta pentru titlul continental.

Un alt pilot care reprezintă România în competiţiile majore internaţionale şi care va fi prezent la Piteşti este Norbert Maior, campionul european en-titre de la juniori şi acum concurent în WRC. Pe un Ford Fiesta Rally3, având-o copilot pe sora sa Francesca, Maior a terminat pe 3 în Harghita, şi e optimist că va reuşi un rezultat bun şi în Argeş.

"Orice kilometru cu acest model de maşină ne ajută mult să avem experienţă pentru Mondial, acolo unde ne dorim să reprezentăm România cu mândrie. Avem deja un podium acolo la Juniori, vrem să păstrăm trendul şi să urcăm. Raliul Argeşului e un test excelent pentru noi", a spus şi Maior.

Raliul Argeşului va debuta joi seară cu startul festiv în centrul municipiului Piteşti, iar vineri şi sâmbătă va programa un total de 9 probe speciale pe o lungime aproximativă de 122 de kilometri, dintre care mai bine de 70% vor fi parcurşi pe celebrul Transfăgărăşan.

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele