Ultima oră
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină
NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania NEWS ALERT | Revenire de senzaţie la Barcelona? Anunţul presei din Spania
I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman I-a enervat pe rapidişti, iar acum a fost delegat din nou! Partida pe care o va arbitra George Găman
Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele Cristi Balaj a spus lucrurilor pe nume! Prima reacţie oficială despre plecarea lui Otele
Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami

Slavia Praga - CFR Cluj 0-1. Masterclass al lui Petrescu în Cehia: campioana câştigă trei puncte de aur şi are şanse reale la primăvara europeană

Conference League Publicat pe 6 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39126/20877272/4/wincfr.jpg

CFR a dat lovitura la Praga! Campioana României a învins Slavia, scor 1-0, graţie unui gol marcat de Rangelo Janga, şi are şanse reale de a se califica în primăvara europeană.
 
Într-o primă repriză în care gazdele au lovit de două ori bara, iar Scuffet a fost nevoit să intervină în mai multe rânduri, Janga a înscris în minutul 45, după o centrare din stânga a lui Roger. A fost momentul perfect, clujenii intrând la pauză cu scenariul preferat al lui Dan Petrescu.
 
În partea a doua, fosta echipă a lui Nicolae Stanciu a rămas vioara întâi, a pus pericol constant la poarta lui Scuffet, dar fostul goalkeeper al lui Udinese, ajutat de Yuri şi Kolinger, a reuşit să păstreze tabela intactă. Slavia - CFR s-a terminat 0-1, un masterclass al lui Dan Petrescu, cel care aduce 360.000 de euro în conturile clubului, dar şi mari speranţe la calificare.
 
Cum Ballkani a învins cu 4-3 pe Slavia Praga, toate echipele din Grupa G a Conference League au câte patru puncte după primele trei etape. Runda viitoare se joacă CFR - Slavia şi Ballkani - Slavia Praga.

LIVE TEXT | Slavia Praga - CFR Cluj 0-1 (Janga 45)

  • Slavia: Kolar - Doudera, Kacharaba, Ousou, Jurasek - Sevcik, Tiehi - Usor, Provod, Olayinka - Tecl
  • Rezerve: Siratnik - Darley, Sor, Ewerton, Traore, Jurasek, Kricfalusi, Biegan, Subert, Labik
  •  
  • CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Yuri, Kolinger, Camora - C. Deac, Boateng, Muhar, Roger - Yeboah, Janga
  • Rezerve: Gal, Bălgrădean - Brucic, Malele, Petrila, Mistrati, Hoban, Cvek, Braun, Sg. Buş

Minutul 86: Ewerton trage pe jos, iar reţeta e simplă: Scuffet se poziţionează ireproşabil şi reţine.

Minutul 76: Dan Petrescu face prima schimbare, cu Malele în locul lui Janga.

Minutul 70: Dan Petrescu face prima schimbare, cu Malele în locul lui Janga.

Minutul 62: Abia intrat pe teren, brazilianul Ewerton bate bine o lovitură liberă, dar Scuffet respinge. Imediat, Usor are culoar de şut de la marginea careului de 16 metri, însă şi el trimite pe direcţia goalkeeper-ului italian.

Minutul 60: CFR, la jumătate de oră de un rezultat mare. Scenariul din prima repriză se repetă, Slavia are posesia şi începe să pună pericol, dar Scuffet e în zi mare şi, până acum, a reparat tot ce era de reparat.

Minutul 49: Olayinka are un nou şut periculos, de la 13 metri, dar Scuffet plonjează spectaculos şi arată de ce a fost legitimat la Udinese.

Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45+4: Pauză la Praga. CFR intră în avantaj la cabine, după o repriză dominată de gazde. În acest moment, toate echipele din grupă au câte patru puncte.

Minutul 45: GOOOOOL CFR CLUJ! Roger se descurcă bine în tuşă, pasează pe jos în careu, iar Rangelo Janga îi ia faţa lui Kacharaba şi deschide scorul cu un şut foarte bun!

Minutul 41: A DOUA BARĂ A SLAVIEI ŞI O OCAZIE IMENSĂ! Provod nimereşte bara din dreaptă cu un şut de la 25 de metri, Deac greşeşte apoi, iar Olayinka are şansa unui şut din câţiva metri şi trimite mult peste, în ciuda poziţiei optime.

Minutul 34: Presiunea gazdelor creşte, iar CFR-ul iese rar pe contraatac. Yuri primeşte cartonaşul galben pentru un fault la Tecl, Doudera şutează în diagonală, dar ratează colţul lung.

Minutul 24: BARĂ SLAVIA! Kolinger greşeşte nepermis în apropierea careului, Olayinka nu stă pe gânduri şi şutează, Tecl deviază, dar campioana are noroc şi mingea întâlneşte doar stâlpun din stânga lui Scuffet.

Minutul 19: Doudera trage la colţul scurt, dar Scuffet reţine.

Minutul 11: Mare ocazie a gazdelor. Yuri îl scapă din marcaj pe Olayinka la un corner, acesta reia cu capul din centrul careului, dar Scuffet are un reflex foarte bun şi respinge, apoi Yeboah trimite mingea peste bară.

Minutul 2: Începutul e lansat. Janga e aproape să intercepteze o pasă greşită a lui Kolar, apoi Manea intervine foarte bine la şutul lui Jursaek.

22:00: Start joc la Praga.


Partida Slavia Praga - CFR Cluj se dispută joi, de la ora 22.00,  şi contează pentru turul 3 al Grupei G, Conference League. Campioana României e ultima în grupăEchipa lui Dan Petrescu se întoarce în Cehia cu sete de revanşă, dar şi obligată de situaţia ingrată. În grupă, „vişiniii” sunt ultimii după două etape şi au un singur punct. Un eşec la Praga ar echivala în bună măsură cu eliminarea, chiar dacă clujenii ar mai păstra şanse teoretice.

Misiunea ardelenilor e îngreunată şi de faptul că Dan Petrescu nu se va putea pe serviciile lui Burcă, accident la ultima acţiune a echipei naţionale a României. Din acest motiv, dar nu numai, CFR Cluj porneşte cu şansa a doua în dubla cu Slavia Praga. În celălalt meci al serii, de la aceeaşi oră, în Kosovo se vor întâlni FC Balkani şi Sivasspor.

Echipele probabile:

  • Slavia Praga: Mandous - Doudera, Ousou, Kaşaraba, Jurasek - Tlehi, Provod - Masopust, Lingr, Usor - Olayinka 
  • Rezerve: Kolář, Sirotník, Tecl, Santos, Dorley, Ewerton, I. Traoré, Kričfaluši, Biegon, Kopáček, Beran 
  • Absent: Schranz (accidentat) 
  • Antrenor: Jindřich Trpišovský
  •  
  • CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Kolinger, Yuri, Camora - C. Deac, Boateng, Cvek - Yeboah, Malele, Petrila 
  • Rezerve: Bălgrădean, Brucici, Billong, Roger, Mistrati, Hoban, Janga, Braun, Muhar, S. Buş 
  • Absenţi: Debeljuh, Burcă, Bordeianu (accidentaţi)
  • Antrenor: Dan Petrescu
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri