adplus-dvertising
Ultima oră
”Meciul ăsta a fost un antrenament”. Marius Croitoru, ironic cu cei de la Petrolul ”Meciul ăsta a fost un antrenament”. Marius Croitoru, ironic cu cei de la Petrolul
Alin Firfirică, locul 7 în finala europeană la aruncarea discului Alin Firfirică, locul 7 în finala europeană la aruncarea discului
Gigi Becali trimite săgeţi către Nicolae Dică: ”Tu ce îi ceri, să piardă mingea?” Gigi Becali trimite săgeţi către Nicolae Dică: ”Tu ce îi ceri, să piardă mingea?”
VIDEO | FC ”U” Craiova - Petrolul 0-1. Golul superb al lui Jair din lovitură liberă a făcut diferenţa! Compagno a ţintit de două ori bara VIDEO | FC ”U” Craiova - Petrolul 0-1. Golul superb al lui Jair din lovitură liberă a făcut diferenţa! Compagno a ţintit de două ori bara
Lovitură pe piaţa de mercato! Manchester United l-a adus pe Casemiro de la Real Madrid Lovitură pe piaţa de mercato! Manchester United l-a adus pe Casemiro de la Real Madrid
Dumitru Dragomir a ”explodat” la adresa lui Mihai Stoica: ”La Galaţi a fost atârnător, la Steaua a fost o slugă!” Dumitru Dragomir a ”explodat” la adresa lui Mihai Stoica: ”La Galaţi a fost atârnător, la Steaua a fost o slugă!”

Soţul fostei atlete kenyene Agnes Tirop, inculpat pentru omor

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 16 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/20469691/1/tir.jpg

Soţul lui Agnes Tirop, o sportivă din Kenya în vârstă de 25 de ani ucisă la jumătatea lunii octombrie, a fost acuzat marţi de omor de către un tribunal din oraşul Eldoret, în vestul ţării. Ibrahim Rotich, cunoscut în mod obişnuit sub numele de Emmanuel, a negat acuzaţiile aduse împotriva lui.

Agnes Tirop, dublă medaliată mondială la 10.000 m şi a 4-a la Jocurile Olimpice de la Tokyo peste 5.000 m, a fost găsită înjunghiată pe 13 octombrie la casa ei din oraşul Iten, un renumit centru de antrenament pentru alergătorii de fond. Potrivit rechizitoriului consultat de AFP, Rotich ar fi ucis-o pe tânără cu o zi înainte de descoperirea cadavrului ei.

El a fost arestat pe 14 octombrie la Mombasa. Rotich, în vârstă de 40 de ani, a fost declarat apt să se prezinte luni. Instanţa se va pronunţa pe 1 decembrie asupra unei cereri de eliberare pe cauţiune.

Uciderea lui Agnes Tirop a emoţionat Kenya şi a dezvăluit presiunile cu care se confruntă atletele pentru succesul lor într-o societate dominată de bărbaţi. Născută într-o familie de fermieri din Valea Riftului, Agnes Tirop şi-a început cariera sportivă cu mai puţin de zece ani în urmă.

Ea a apărut în 2015 prin câştigarea la doar 19 ani a titlului de campioană mondială la cros. De două ori medaliată cu bronz la 10.000 de metri la Mondiale în 2017 şi 2019, apoi pe locul 4 la peste 5.000 de metri la ultimele Jocuri Olimpice de la Tokyo, a fost considerată o stea în devenire în atletismul din Kenya. Cu o lună înainte de moartea ei, ea doborâse recordul mondial pentru proba de 10 km într-o cursă exclusiv feminină, la Herzogenaurach (Germania).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Atletism

Ultimele articole Toate articolele