Ultima oră
Bănel Nicoliţă e foarte optimist cu privire la sezonul celor de la FCSB. ”Cea mai puternică echipă şi nu cred că vă mai pierde campionatul timp de 5 ani” Bănel Nicoliţă e foarte optimist cu privire la sezonul celor de la FCSB. ”Cea mai puternică echipă şi nu cred că vă mai pierde campionatul timp de 5 ani”
Louis Munteanu, "măcelărit" de Ionel Ganea! "Nu ştiu dacă e nici la unghia mică a lui Petrescu de la deget" Louis Munteanu, "măcelărit" de Ionel Ganea! "Nu ştiu dacă e nici la unghia mică a lui Petrescu de la deget"
CS Rapid, precizări în contextul percheziţiilor făcute de DNA: ”Investigaţiile vizează aspecte legate de activităţi desfăşurate în trecut” CS Rapid, precizări în contextul percheziţiilor făcute de DNA: ”Investigaţiile vizează aspecte legate de activităţi desfăşurate în trecut”
Patrick Richard, căpitanul UBT Cluj, va fi operat în urma unei duble fracturi în meciul cu Hapoel Ierusalim Patrick Richard, căpitanul UBT Cluj, va fi operat în urma unei duble fracturi în meciul cu Hapoel Ierusalim
Jugurtha Hamroun, dezvăluire incendiară despre plecarea de la FCSB. "Am minţit" Jugurtha Hamroun, dezvăluire incendiară despre plecarea de la FCSB. "Am minţit"
VIDEO | Guima s-a întors la şcoală VIDEO | Guima s-a întors la şcoală

Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol

EURO 2024 Publicat de Daian Cutu pe 20 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21635240/2/spa-ita.jpg

Echipa naţională a Spaniei a învins joi seara, la Gelsenkirchen, scor 1-0, reprezentativa Italiei, deţinătoarea trofeului, într-un meci contând pentru grupa B a turneului final Euro 2024. Spaniolii s-au calificat în optimile de finală.

La Gelsenkirchen, prima ocazie a aparţinut Spaniei: cap Pedri respins de Donnarumma, chiar în minutul al doilea. Spania a controlat jocul şi Nico Williams nu a prins poarta, în  minutul 10, pentru ca Donnarumma să respingă şi şutul lui Fabian Ruiz, din minutul 23. Ibericii au dominat prima parte, dar la pauză s-a intrat cu scor alb. Scorul a fost deschis de spanioli, în minutul 50, când Ricardo Calafiori a înscris în propria poartă. Spania a mai ratat o ocazie mare în minutul 70, atunci când Nico Williams a lovit bara, cu un şut superb.

Italia nu a reuşit să pună în pericol poarta lui Unai Simon, ba mai mult, Donnarumma a intervenit de două ori în faţa lui Ayoze Perez, în prelungiri, şi meciul s-a încheiat cu victoria Spaniei, care va ataca ultimul meci din grupă, cu Albania, fără Rodri, suspendat după primirea a două cartonaşe galbene.

În clasamentul grupei B, Spania este prima, cu 6 puncte, urmată de Italia, cu 3 puncte, Albania şi Croaţia cu câte un punct.

LIVE TEXT | Spania - Italia 1-0 (Calafiori 55-autogol). Echipele de start:

  • Spania: 23. Unai Simón – 2. Carvajal, 3. Le Normand, 14. Laporte, 24. Cucurella – 20. Pedri, 16. Rodri, 8. Fabián Ruiz – 19. Yamal, 7. Morata, 17. Williams.
  • Italia: 1. Donnarumma – 2. Di Lorenzo, 23. Bastoni, 5. Calafiori, 3. Dimarco – 18. Barella, 8. Jorginho – 7. Frattesi, 10. Pellegrini, 14. Chiesa – 9. Scamacca.

Minutul 90+6: Final de meci! Spania câştigă cu 1-0.

Minutul 74: Pellegrini a dat replica. Însă nu a prins poarta din lovitură liberă.

Minutul 70: Williams zguduie transversala cu un şut din afara careului.

Minutul 57: Donnarumma boxează spectaculos la execuţia lui Morata.

Minutul 55: GOL Spania! Calafiori încearcă să respingă un balon din flancul stâng, dar trimite în proprie poartă.

Minutul 45+3: Pauză! Scorul este 0-0.

Minutul 40: Ruiz nu îl poate învinge pe portarul italian nici de această dată de la distanţă.

Minutul 23: Donnarumma a scos acrobatic mingea trimisă din afara careului de Ruiz.

Minutul 10: Şansă mare pentru iberici! Nico Williams nu a prins cadrul porţii din câţiva metri.

Minutul 2: Donnarumma a scos în corner la lovitura de cap a lui Pedri.

Minutul 1: A început partida!

---------------------------------------------

Cele două combatante au început cu dreptul turneul final. Spania a câştigat în faţa Croaţiei, scor 3-0, în vreme ce Italia s-a impus cu Albania, scor 2-1.

Ultima dată, cele două echipe s-au întâlnit în semifinalele Nations League, în 2023. Atunci, Spania s-a impus, scor 2-1.

Spania şi Italia s-au mai duelat în trei dintre precedentele patru Campionate Europene.

În 2008 şi 2012, Spania s-a impus, iar la ultimul EURO a ieşit învingătoare Italia.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele