Ultima oră
O nouă suspendare pentru Sandro Tonali, după ce a încălcat regulile privind pariurile O nouă suspendare pentru Sandro Tonali, după ce a încălcat regulile privind pariurile
Reeditare a finalei de anul trecut la Madrid Open! Sabalenka şi Swiatek se înfruntă în ultimul act Reeditare a finalei de anul trecut la Madrid Open! Sabalenka şi Swiatek se înfruntă în ultimul act
VIDEO | Farul - Sepsi, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Trupa lui Hagi poate urca pe podium VIDEO | Farul - Sepsi, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Trupa lui Hagi poate urca pe podium
VIDEO | Şelimbăr - Gloria Buzău, astăzi, de la ora 17:00, în direct la Prima Sport 1! Victoria aduce sărbătoarea în tabăra oaspeţilor VIDEO | Şelimbăr - Gloria Buzău, astăzi, de la ora 17:00, în direct la Prima Sport 1! Victoria aduce sărbătoarea în tabăra oaspeţilor
Bayer Leverkusen rămâne neînvinsă în acest sezon şi face încă un pas spre trofeul Europa League. Marseille - Atalanta s-a terminat indecis Bayer Leverkusen rămâne neînvinsă în acest sezon şi face încă un pas spre trofeul Europa League. Marseille - Atalanta s-a terminat indecis
Olympiakos produce o mare surpriză în semifinalele Conference League. Fiorentina s-a impus în celălalt meci Olympiakos produce o mare surpriză în semifinalele Conference League. Fiorentina s-a impus în celălalt meci

SPECIAL | Nepotismul există şi în afara României! Cum a reuşit fiul unui finanţator să distrugă o echipă

Special Publicat de Tudor Moisa pe 15 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21386204/1/profimedia-0699492038.jpg

Deşi specific românesc, nepotismul are loc şi la cel mai înalt nivel al sportului de peste ocean, iar rezultatul este unul catastrofal.

Atlanta Hawks a devenit, pentru o scurtă perioadă, una din cele mai bune echipe din NBA, datorită lui Travis Schlenk (foto stânga), preşedintele formaţiei în perioada 2019-2022. Schlenk, la momentul în care a fost promovat în funcţia de preşedinte, făcea parte din cadrul organizaţiei de doi ani şi era deja un factor important de decizie.

Schlenk a fost responsabil pentru alegerea unor jucători extraordinari în draft-urile din acei ani: Trae Young, John Collins, Kevin Huerter şi Deandre Hunter.

De asemenea, a reuşit unele trade-uri de excepţie, cum ar fi aducerea lui Gallinari sau Bogdan Bogdanovic, iar rezultatele s-au văzut imediat.

Schlenk a reconstruit o echipă aflată într-o pasă foarte proastă, terminând pe penultima poziţie în Est, în sezonul 2019-2020. Aducerea unor jucători tineri în care el a crezut a atins apogeul în sezonul 2020-2021, atunci când, contrar tuturor aşteptărilor, Atlanta a devenit o forţă în Est şi a ajuns până în finala Conferinţei!

În următorul sezon, Nick Ressler, fiul de 27 de ani a lui Tony Ressler (foto dreapta), conducătorul şi finanţatorul echipei, a devenit noul preşedinte al echipei, după demiterea lui Travis Schlenk.

Mai mult decât atât, înainte ca această mutare să aibă loc, Nick Ressler a avut un cuvânt important de zis în aducerea lui Dejounte Murray la Hawks, chiar dacă Schlenk a fost foarte vehement şi împotriva mutării.

Travis Schlenk a petrecut peste două decenii pentru a ajunge în acea poziţie. Acesta a îndeplinit diverse funcţii, de la scouter, la coordonator video şi manager asistent la diverse echipe.

Astfel, situaţia devine şi mai uluitoare, atunci când fiul finanţatorului, care are mai puţin de trei ani experienţă, ajunge să îl dea afară, iar după să îi ia locul.

De la această mutare, Atlanta nu a mai avut succesul din sezonul 2020-2021. În ultima stagiune, Hawks a fost eliminată în prima rundă din play-off de către Boston Celtics.

În actualul sezon, Atlanta are 6 victorii şi 4 înfrângeri, iar marea dilemă este unde ar fi putut să fie acum formaţia de NBA, dacă nu exista nepotism şi peste ocean.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele