Ultima oră
VIDEO ǀ Juventus - Napoli 1-0. Walter Mazzarri are un bilanţ slab la campioana Italiei VIDEO ǀ Juventus - Napoli 1-0. Walter Mazzarri are un bilanţ slab la campioana Italiei
Ce se întâmplă cu dreptul de promovare al Stelei? Răspunsul evaziv primit de suporteri de la MApN Ce se întâmplă cu dreptul de promovare al Stelei? Răspunsul evaziv primit de suporteri de la MApN
Nu s-au pregătit de Champions League! Dinamoviştii s-au zgârcit când au fost la un pas să cumpere un atacant de top din campionatul României! "Aveam 12.000 de euro şi m-a chemat Borcea să îmi dea 3.000 de dolari" | VIDEO EXCLUSIV Nu s-au pregătit de Champions League! Dinamoviştii s-au zgârcit când au fost la un pas să cumpere un atacant de top din campionatul României! "Aveam 12.000 de euro şi m-a chemat Borcea să îmi dea 3.000 de dolari" | VIDEO EXCLUSIV
Lewis Hamilton cere schimbări la FIA după scandalul Wolff Lewis Hamilton cere schimbări la FIA după scandalul Wolff
Deşi suma de transfer nu e mare, Poli Iaşi poate da o adevărată lovitură cu Luis Phelipe Deşi suma de transfer nu e mare, Poli Iaşi poate da o adevărată lovitură cu Luis Phelipe
VIDEO | Al Nassr - Al Riyadh 4-1! Gol şi pasă de gol pentru Cristiano Ronaldo VIDEO | Al Nassr - Al Riyadh 4-1! Gol şi pasă de gol pentru Cristiano Ronaldo

SPECIAL | Nepotismul există şi în afara României! Cum a reuşit fiul unui finanţator să distrugă o echipă

Special Publicat de Tudor Moisa pe 15 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21386204/1/profimedia-0699492038.jpg

Deşi specific românesc, nepotismul are loc şi la cel mai înalt nivel al sportului de peste ocean, iar rezultatul este unul catastrofal.

Atlanta Hawks a devenit, pentru o scurtă perioadă, una din cele mai bune echipe din NBA, datorită lui Travis Schlenk (foto stânga), preşedintele formaţiei în perioada 2019-2022. Schlenk, la momentul în care a fost promovat în funcţia de preşedinte, făcea parte din cadrul organizaţiei de doi ani şi era deja un factor important de decizie.

Schlenk a fost responsabil pentru alegerea unor jucători extraordinari în draft-urile din acei ani: Trae Young, John Collins, Kevin Huerter şi Deandre Hunter.

De asemenea, a reuşit unele trade-uri de excepţie, cum ar fi aducerea lui Gallinari sau Bogdan Bogdanovic, iar rezultatele s-au văzut imediat.

Schlenk a reconstruit o echipă aflată într-o pasă foarte proastă, terminând pe penultima poziţie în Est, în sezonul 2019-2020. Aducerea unor jucători tineri în care el a crezut a atins apogeul în sezonul 2020-2021, atunci când, contrar tuturor aşteptărilor, Atlanta a devenit o forţă în Est şi a ajuns până în finala Conferinţei!

În următorul sezon, Nick Ressler, fiul de 27 de ani a lui Tony Ressler (foto dreapta), conducătorul şi finanţatorul echipei, a devenit noul preşedinte al echipei, după demiterea lui Travis Schlenk.

Mai mult decât atât, înainte ca această mutare să aibă loc, Nick Ressler a avut un cuvânt important de zis în aducerea lui Dejounte Murray la Hawks, chiar dacă Schlenk a fost foarte vehement şi împotriva mutării.

Travis Schlenk a petrecut peste două decenii pentru a ajunge în acea poziţie. Acesta a îndeplinit diverse funcţii, de la scouter, la coordonator video şi manager asistent la diverse echipe.

Astfel, situaţia devine şi mai uluitoare, atunci când fiul finanţatorului, care are mai puţin de trei ani experienţă, ajunge să îl dea afară, iar după să îi ia locul.

De la această mutare, Atlanta nu a mai avut succesul din sezonul 2020-2021. În ultima stagiune, Hawks a fost eliminată în prima rundă din play-off de către Boston Celtics.

În actualul sezon, Atlanta are 6 victorii şi 4 înfrângeri, iar marea dilemă este unde ar fi putut să fie acum formaţia de NBA, dacă nu exista nepotism şi peste ocean.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele