Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

Start pentru un nou sezon de Poezie şi delicateţuri cu Mircea Dinescu la PrimaTV!

Emisiuni Publicat pe 9 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/21050085/1/mircea-dinescu-si-cosmin-dragomir-4.jpg

Primăvara aduce în dar telespectatorilor Prima TV un sezon nou-nouţ de ”Poezie şi delicateţuri”. Acesta  începe duminică, 12 martie, cu o ediţie unică. Nu doar că maestrul Dinescu, în stilul cu care ne-a obişnuit deja, găteşte o reţetă despre care spune că este “cea mai scumpă mâncare din România”, asezonată cu poeziile sale cântate alături de prof. Nelu Greblă la acordeon, dar aduce şi un ingredient unic: pe Cosmin Dragomir, omul care a adunat între copertele unei cărţi poveşti în premieră despre gastronomia românească. ”Acest tânăr curajos – e curajos că vine la mine la emisiune şi o să îi dau nişte lecţii - a scos o carte extraordinar de interesantă: "Curatorul de Zacuscă şi alte povestiri culinare româneşti". E un personaj ciudat, pentru că s-a apucat să meargă prin sate, coclauri şi diferite ţări, să vadă originile mâncărurilor noastre româneşti, tradiţionale”, spune Mircea Dinescu despre Cosmin Dragomir, jurnalist culinar, care studiază istoria şi antropologia culinară românească. ”Nu sunt pionier, sunt unul dintre cei care a căutat prin sate, bibioteci, memorii, bibilografii indirecte. Cărţi despre bucate nu am prea avut. Am avut câteva cărţi de bucate, vechi, foarte importante”, explică invitatul maestrului Dinescu.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/21050085/2/mircea-dinescu-si-cosmin-dragomir-5.jpg

Prima ediţie din noul sezon al emisiunii Poezie şi delicateţuri aduce multe informaţii interesante pentru telespectatorii Prima TV, pornind de la publicarea primei cărţi de bucate scrisă de o femeie, până la relaţia dintre sarmaua românească, cea turcească, cea ungurească şi cea bulgărească.

Mircea Dinescu va găti alături de invitatul său, pe care îl provoacă la un dialog delicios de interesant pe tot parcursul emisiunii. Cosmin Dragomir a reuşit să traducă o carte extrem de rară şi importantă pentru gastronomia clujeană: «O carte de la 1695, atribuită tiporafului, din păcate. E scrisă în maghiară. Am reuşit să strâng bani şi să o traduc în 2019 pentru prima dată în limba română. Avem acolo şi cea mai veche reţeta de Varză à la Cluj», după cum spune autorul.

Duminică, 12 martie, din prima ediţie a noului sezon Poezie şi delicateţuri  nu vor lipsi tehnici inedite de gătit, predate de însuşi Mircea Dinescu. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele