Ultima oră
NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni
Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las” Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las”
VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat
S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid
Răsturnare de situaţie! Florinel Coman ar putea să nu mai plece în Qatar la finalul campionatului Răsturnare de situaţie! Florinel Coman ar putea să nu mai plece în Qatar la finalul campionatului
Bogdan Lobonţ nu ar fi antrenorul Rapidului | VIDEO EXCLUSIV Bogdan Lobonţ nu ar fi antrenorul Rapidului | VIDEO EXCLUSIV

”Stoparea acestei practici”. Rapid cere măsuri după derby-ul cu FCSB

Rapid Publicat de Daian Cutu pe 7 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/20912479/1/rap.jpg

FCSB a învins Rapid, scor 3-1, în derby-ul etapei a 17-a din Superligă, transmis în direct de către Prima Sport 1. Rezultatul reprezintă o surpriză destul de mare, ţinând cont de forma celor două echipe şi de poziţia din clasament.

  • FCSB este pe locul 7 în clasament, cu 23 de puncte şi cu două meciuri mai puţin disputate. Rapid rămâne pe locul 2, la 32 de puncte.

 

Giuleştenii au fost susţinuţi de peste 2.500 de fani. Clubul a emis un comunicat prin care cere stoparea modului în care jandarmii fac controale. Duminică seara, forţele de ordine au decis să fotografieze cu buletinele lângă chip pe cei care au dorit să asiste la derby în galeria lui Rapid.

”Am primit cu indignare vestea privind modul în care forţele de ordine au înţeles să trateze suporterii noştri înainte de intrarea în Arena Naţională, pentru partida din 6 noiembrie. Tratementul la care aceştia au fost supuşi din partea jandarmilor, care i-au separat după criterii doar de ei ştiute, dezbrăcat, fotografiat şi inventariat ca pe nişte obiecte, este unul nu doar abuziv, ci unul care încalcă unul dintre cele mai elementare drepturi ale omului: dreptul la demnitate.

Acesta este un drept fundamental, recâştigat de români la Revoluţie, şi nu vom accepta ca el să fie terfelit din niciun motiv, cu atât mai puţin pentru simpla “crimă” de a fi membru al unei galerii. Am luat asupra noastră munca de a umple stadioanele cu spectatori ca odinioară, pentru că am ales să conducem prin puterea exemplului şi să nu aşteptăm nimic de la alţii.

Asemenea lui Don Quijote, pare că ne luptăm, însă, cu morile de vânt: cu cât facem mai multe ca să atragem suporterii pe stadioane, cu atât mai multe statul face ca să îi gonească. Astfel de acţiuni desprinse din vremuri de tristă amintire nu fac decât să slăbească încrederea nu doar a suporterilor rapidişti, ci a tuturor iubitorilor de sport, în tot ceea ce înseamnă poliţişti şi jandarmi.

Cerem în mod public d-lui Ministru Bode să ia măsuri urgente pentru stoparea acestei practici a Jandarmeriei Române, pentru stabilirea împrejurărilor în care aceste ordine, vădit nelegale, au fost date şi executate şi pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

Le mulţumim suporterilor noştri pentru că au pus pe primul loc prezenţa alături de echipă şi le transmitem că nu sunt singuri în faţa acestor abuzuri. Hai, Rapid!”
este comunicatul giuleştenilor.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rapid

Ultimele articole Toate articolele