Ultima oră
Dinamo, sub radiografia lui Vasile Miriuţă: ”Trebuie să vină oameni care se pricep la fotbal!” | VIDEO EXCLUSIV

Dinamo, sub radiografia lui Vasile Miriuţă: ”Trebuie să vină oameni care se pricep la fotbal!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Bologna - Juventus 3-3. Remontada fabuloasă a ”Bătrânei Doamne” VIDEO | Bologna - Juventus 3-3. Remontada fabuloasă a ”Bătrânei Doamne”
VIDEO | Espanyol - Ovideo 2-1. Catalanii speră la revenirea în La Liga VIDEO | Espanyol - Ovideo 2-1. Catalanii speră la revenirea în La Liga
Zeljko Kopic a făcut anunţul despre viitorul său chiar după partida cu Csikszereda: ”Vreau asta!”

Zeljko Kopic a făcut anunţul despre viitorul său chiar după partida cu Csikszereda: ”Vreau asta!”
Selecţionerul Lionel Scaloni a anunţat lotul lărgit al Argentinei pentru Copa America Selecţionerul Lionel Scaloni a anunţat lotul lărgit al Argentinei pentru Copa America
VIDEO | Denis Politic a vorbit despre plecarea de la Dinamo. ”Mă oftic că nu am dat mai mult” VIDEO | Denis Politic a vorbit despre plecarea de la Dinamo. ”Mă oftic că nu am dat mai mult”

Studiu: Organizarea în timpul iernii a Cupei Mondiale din 2022 din Qatar a crescut gravitatea accidentărilor

Fotbal Internațional Publicat de Tudor Moisa pe 20 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21392042/1/qatar-2022.jpg

Organizarea în timpul iernii a Cupei Mondiale din 2022 din Qatar a crescut gravitatea accidentărilor, potrivit unui studiu realizat de grupul de asigurări Howden. Leziunile cele mai grave au fost la glezne, gambe şi tendon, scrie rmcsport.fr.

Luni se împlineşte un an de când a fost lansată oficial cea de-a 22-a ediţie a Cupei Mondiale, odată cu meciul de deschidere dintre Qatar şi Ecuador. Douăsprezece luni mai târziu, grupul de asigurări Howden a publicat un studiu privind leziunile din fotbal pentru sezonul 2022-2023, care este unic prin faptul că Cupa Mondială se desfăşoară în plină iarnă.

După ce a analizat efectele calendarului asupra bunăstării jucătorilor, studiul a arătat că jucătorii din primele cinci ligi din Europa au petrecut în medie opt zile în plus din cauza accidentărilor în lunile care au urmat turneului.

În octombrie 2022, înainte de turneu, 88 de accidentări înregistrate au dus la o indisponibilitate medie de 11,35 zile. Dar această medie a crescut la 19,41 zile în ianuarie 2023. Leziunile la gleznă (170%), la gambă/tibie (200%) şi la tendon (130%) au înregistrat cea mai mare creştere a gravităţii. În sezonul 2022-2023, studiul arată că au existat 3.985 de accidentări în principalele cinci ligi europene.

"Sperăm că toate cercetările şi analizele noastre vor oferi cluburilor de top din Europa informaţii suplimentare în timp ce continuă să discute cu organismele de conducere ale fotbalului o mai bună ajustare a listelor de meciuri interne şi internaţionale şi problema generală a aglomeraţiei meciurilor", a declarat James Burrows, şeful departamentului de sport al Howden.

În ciuda pauzei prelungite de după Cupa Mondială, Bundesliga este unul dintre campionatele cele mai afectate, cu 46 de accidentări în cele două luni de după turneu, dar tot în urma Premier League (49). Cele două ligi au avut 14,8% şi, respectiv, 23,6% dintre jucători care au participat la Cupa Mondială din Qatar.

Succesiunea de meciuri înainte, în timpul şi după competiţie este de mult timp o sursă de dezbateri cu privire la oboseala fizică şi psihică a jucătorilor.

Potrivit studiului Howden, aproximativ 44% dintre aceştia s-au simţit mai obosiţi fizic, 23% mai obosiţi mental şi 53% s-au simţit mai predispuşi la accidentări în luna ianuarie decât în alte sezoane.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri