Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

SuperLiga a fost "roz" în etapa 12. Augusta Dragic, Fundaţia Superbet: “Ceea ce facem an de an în ‘luna roz’ trebuie să devină un comportament de rutină”

Noutăți Publicat pe 4 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20877925/1/superliga-roz.jpg

La iniţiativa Fundaţiei Superbet, toate cele 16 echipe ale SuperLigii au schimbat în roz culorile echipamentului de joc în etapa a XII-a, care a debutat pe 30 septembrie, în ajunul Zilei Naţionale de Lupta Împotriva Cancerului de Sân şi s-a încheiat ieri, 2 octombrie. Iniţiativa vine să susţină programele Fundaţiei Renaşterea pentru prevenirea şi depistarea precoce a cancerului la femeile din România.

 “Dincolo de ajutorul dat, cel mai puternic mesaj pe care vrem să-l transmitem implicându-ne în fiecare an în luna octombrie în lupta împotriva cancerului este acela de a conştientiza importanţa prevenţiei. Toţi cei implicaţi în acţiunile noastre pot deveni mesageri în comunitatea lor. Ca medic ştiu cât de important să ajungem regulat să ne facem analize de rutină. Dacă sunt în categoria vulnerabilă, femeile trebuie să ştie că pot apela la ajutor”, a declarat Preşedinta Fundaţiei Superbet, Augusta Dragic.

Cele 16 echipe care evoluează în SuperLiga de fotbal au intrat pe teren purtând tricouri roz un banner cu fundiţă roz – simbolul luptei împotriva cancerului de sân. Toţi cei 240 de jucători ai SuperLigii au dorit astfel să transmită un mesaj vizual puternic tuturor bărbaţilor din tribune sau de acasă - sănătatea femeilor din viaţa lor trebuie protejată şi acestea trebuie susţinute să-şi facă regulat controale pentru a depista din timp orice neregulă. Mai mult, statisticile arată că, în România, sunt numeroase cazurile în care femeile diagnosticate cu cancer nu au alături de ele partenerul de viaţă în lupta cu această boală.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20877925/2/superliga-roz-2.jpg

Iniţiativa în jurul etapei SuperLigii a inclus şi o componentă caritabilă după ce cei 240 de jucători au alergat aproape 2.000 de km. O parte a donaţiei a venit din suma strânsă din donarea unui euro pentru fiecare km parcurs de echipe pe terenul de fotbal în cele trei zile de competiţie.

Demersul de la început de octombrie este dublat şi de cursa caritabilă Race for the Cure România 2022, care continuă în format digital până la finalul lunii şi unde Fundaţia Superbet are şi în acest an, cea mai numeroasă echipă - 75 de angajaţi ai grupului şi Fundaţiei Superbet. Taxele de înscriere colectate sunt apoi donate.

“În cei trei ani de la înfiinţare, Fundaţia Superbet a susţinut an de an proiecte în jurul prevenţiei cancerului la femei. Ne-am implicat în Race for Cure şi suntem alături de campaniile vizibile din spaţiul românesc dedicate sănătăţii femeii. Sunt femeie, sunt mamă, sunt la bază şi medic, iar ca preşedintă a unei Fundaţii îmi doresc să schimbăm realitatea tristă a cifrelor - peste 50% din pacientele cu cancer din România sunt diagnosticate abia în stadiile III şi IV. Împreună putem ajuta femeile vulnerabile”, a mai spus Augusta Dragic.

De peste două decenii, Fundaţia Renaşterea se implică în promovarea sănătăţii femeii, iar din 2019 are un partener solid, Fundaţia Superbet, care are deja în portofoliu mai multe proiecte în zona de sănătate.

“Cancerul de sân şi cel de col uterin pot fi vindecate, în procent de 98% dacă sunt depistate în fază incipientă. Ar fi minunat ca, măcar o dată pe an, toţi bărbaţii să tragă un semnal de alarmă roz: să-şi încurajeze mamele, soţiile, surorile, prietenele să facă controalele medicale periodice, ce le pot salva viaţa”, a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Fundaţiei Renaşterea.

Potrivit ultimelor studii, în România sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel naţional, numărul deceselor se ridică la 3.209 şi peste jumătate din pacientele cu cancer din România (58,4%) sunt diagnosticate abia în stadiile III şi IV, comparativ cu statele europene, unde 70-80% din cazurile noi de cancer sunt depistate în stadiile incipiente ale bolii (0, I şi II).

Anual, peste 1.800 de femei mor în România ca urmare a cancerului de col uterin şi aproape 3.400 sunt diagnosticate cu această boală. Incidenţa este de 2,5 ori mai mare decât media UE-27, iar rata mortalităţii este de peste 4 ori mai mare. Cifrele pot fi ameliorate cu până la 80% prin  programe de screening, însă în România atât depistarea timpurie, cât şi prevenţia rȃmȃn la un nivel foarte redus, în special în rândul grupurilor vulnerabile.

DESPRE FUNDAŢIA SUPERBET

  • Promovează educaţia, valorile culturale - susţine realizarea unor acţiuni şi materiale care contribuie la educaţie, informare corectă (revista culturala Dilema Veche, revista Ştiinţă & Tehnică, publicaţia bilunara de business New Money etc).
  • O primă direcţie importantă este educaţia prin sport. Fundaţia este implicată în susţinerea şahului, Fundaţia Superbet aduce în România, începand cu 2019, cei mai buni şahişti ai lumii, în cadrul turneului Grand Chess Tour - împreună cu legendarul Garry Kasparov.  
  • Fundaţia este şi partener strategic al Federaţiei Române de Şah, promovând şahul la toate nivelurile. 
  • Prin proiectul “Step by Step - The Super Gambit”, Fundaţia caută să introducă principiile şahului în toate disciplinile şcolare. 
  • Un alt proiect dedicat susţinerii performanţei este GoScholarship, iniţiat de echipa Sports HUB, care oferă tot ce este mai bun tinerilor sportivi, ca o completare a pregătirii sportive şi educaţionale.
  • A doua direcţie de implicare a Fundaţiei este cea dedicată sănătăţii. Printre proiectele notabile de până acum figurează  #pariempebine, proiect în cadrul căruia Fundaţia Superbet a coordonat în 2020 şi în 2021 donaţii de echipamente şi materiale către 165 spitale din România. 
  • în rândul proiectelor mari susţinute de Fundaţia Superbet se numără parteneriatele cu Asociaţia Imunis şi Fundaţia Renaşterea. Asociaţia Imunis a reuşit să sprijine zeci de supravieţuitoare ale cancerului de sân prin intermediul workshop-urilor ţinute despre alimentaţie şi prin introducerea sportului în rândul activităţilor recurente.
  • Tot alături de Fundaţia Renaşterea, anual în data de 1 octombrie, Fundaţia Superbet organizează evenimentul “Iluminare în roz”. De asemenea, Fundaţia Superbet este sponsor principal al evenimentului „Race for Cure”, proiect de fundraising destinat prevenţiei medicale pentru femeile aflate în imposibilitatea de a-şi asigura servicii medicale periodice.
  • Nu în ultimul rând, Fundaţia este partenerul principal al Asociaţiei Climb Again, afiliată la Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă (FRAE)

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Alte știri

Ultimele articole Toate articolele