Ultima oră
LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal
VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor
Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală” Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală”
Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică
Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună” Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună”
Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo

Suporterii lui Lazio, interzişi la meciul cu Olympique Marseille. Care este motivul

Europa League Publicat de Daian Cutu pe 1 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/20450656/1/lazio.jpg

Suporterii echipei Lazio au primit interdicţie de a merge la Marsilia la meciul cu Olympique Marseille, programat, joi, în Liga Europa. Decizia a fost luată de ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, informează AFP.

"Deplasarea individuală sau colectivă, prin orice mijloace, a oricărei persoane care se foloseşte de calitatea de suporter al Societa Sportiva Lazio sau care se comportă ca atare este interzisă între punctele de frontieră rutiere, feroviare, portuare şi aeroportuare franceze, pe de o parte, şi oraşul Marsilia (Bouches-du-Rhône), pe de altă parte", se arată în decretul semnat de ministrul de Interne.

Ministerul a justificat această interdicţie prin "comportamentul violent al anumitor suporteri” ai echipei Lazio "de manieră recurentă în jurul stadioanelor şi în centrele oraşelor în care au loc meciurile", precum şi prin "interpretarea repetată a cântecelor fasciste şi efectuarea saluturilor naziste".

Decretul aminteşte şi de incidentele care au avut loc cu suporterii turci ai echipei Galatasaray, în timpul ultimului meci din Europa League de la Marsilia, în data de 30 septembrie, în timpul căruia "32 de membri ai forţelor de ordine au fost răniţi", potrivit ministerului. Doi ultraşi din Marsilia şi trei turci au fost arestaţi pentru aruncarea de obiecte. În urma acestor violenţe, UEFA a decis să închidă tribuna nord a Stade Velodrome la meciul cu Lazio.

Ultima întâlnire dintre OM şi Lazio, care a avut loc în 25 octombrie 2018, a fost marcată de violenţe. Cu o zi înainte, "patru persoane (au fost) rănite în urma unor lovituri cu arme albe în timpul unei încăierări în care au fost implicaţi aproape 200 de suporteri”, aminteşte ministerul. În ziua meciului, suporterii celor două echipe s-au ciocnit din nou.

Şi la partida tur, jucată la 21 octombrie şi încheiată la egalitate, scor 0-0, fanii oaspeţi au primit interdicţie de a se deplasa la Roma.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele