adplus-dvertising
Ultima oră
VIDEO ǀ Toni Petrea nu acceptă uşor prelungirea contractului cu FCSB: ” Depinde de mai multe lucruri!” VIDEO ǀ Toni Petrea nu acceptă uşor prelungirea contractului cu FCSB: ” Depinde de mai multe lucruri!”
VIDEO | Octavian Popescu crede că gerşelile de arbitraj au făcut ca partida cu CFR să nu conteze. ”Poate dacă nu erau greşelile de arbitraj” VIDEO | Octavian Popescu crede că gerşelile de arbitraj au făcut ca partida cu CFR să nu conteze. ”Poate dacă nu erau greşelile de arbitraj”
Răzvan Marin a retrogradat alături de Cagliari în Serie B. Salernitana, la care este împrumutat Drăguşin, s-a salvat Răzvan Marin a retrogradat alături de Cagliari în Serie B. Salernitana, la care este împrumutat Drăguşin, s-a salvat
VIDEO | Deac, omul pentru care vacanţa nu există: "Când nu mai pot, las pe altul mai tânăr. Nu mai sper la echipa naţională!" VIDEO | Deac, omul pentru care vacanţa nu există: "Când nu mai pot, las pe altul mai tânăr. Nu mai sper la echipa naţională!"
Cadiz, echipa lui Florin Andone, se menţine în La Liga. Granada a retrogradat Cadiz, echipa lui Florin Andone, se menţine în La Liga. Granada a retrogradat
FC Copenhaga campioană în Danemarca, Steaua Roşie Belgrad în Serbia FC Copenhaga campioană în Danemarca, Steaua Roşie Belgrad în Serbia

Suspiciunile cu privire la mai multe meciuri de box trucate la JO din 2016 nu s-au putut dovedi

Box Publicat de Daian Cutu pe 11 dec 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38221/20502297/1/jo.jpg

Richard McLaren, care a anchetat şi dopajul din sportul din Rusia, a anchetat împreună cu echipa sa numeroase meciuri de box de la Jocurile Olimpice din 2016, însă nu a putut găsi o metodologie pentru a se declara dacă un anumit meci a fost manipulat, relatează The Guardian.

McLaren a spus vineri că deşi a analizat 77 de meciuri, echipa sa nu a reuşit să găsească o metodologie “care să ne permită să fim încrezători că se întrunesc standardele legale pentru a disciplina o persoană care ar fi fost implicată în manipularea unui meci”. “Arbitrajul în box este foarte subiectiv, deoarece nu există repere clare pentru evaluarea confruntărilor”, a adăugat el. “Astfel că deşi am încercat diverse metodologii ca să putem declara că un meci a fost manipulat, am ajuns la concluzia că nu este posibil să facem acest lucru astfel încât să vină acţiuni disciplinare în acest sport”, a mai declaarat Richard McLaren.

În septembrie, o anchetă independentă comandată de Federaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) arăta că meciuri de la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, au fost trucate. Ancheta fusese făcută tot de Richard McLaren.

 “Profesorul McLaren şi echipa sa au identificat un sistem de manipulare a rezultatelor meciurilor de la turneul de box Rio 2016. Acum trebuie să analizăm cu atenţie raportul şi să vedem ce paşi trebuie făcuţi pentru a se face dreptate. Ceea ce este important este să ne asigurăm că există mecanisme care să arate că rezultatele sunt dincolo de suspiciuni”, declara atunci preşedintele AIBA, Umar Kremlev.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Box

Ultimele articole Toate articolele