Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Swiatek cere mai multă susţinere pentru jucătoarele din Ucraina: “Nu ştiu dacă eu aş fi putut concura dacă o bombă ar fi picat în ţara mea sau casa mi-ar fi fost distrusă”

Tenis Publicat pe 15 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21058654/1/swiatek.jpg

“Nu ştiu dacă eu aş fi putut concura dacă o bombă ar fi picat în ţara mea sau casa mi-ar fi fost distrusă”

Liderul WTA, poloneza Iga Swiatek, a făcut apel pentru mai multă susţinere pentru jucătoarele din Ucraina, în contextul în care duminică, Lesia Ţurenko s-a retras înaintea meciului de la Indian Wells cu belarusa Arina Sabalenka, din cauza unui atac de panică, relatează Reuters.

“Înţeleg total de ce s-a retras, pentru că sincer le respect foarte mult pe fetele din Ucraina. Nu ştiu dacă eu aş fi putut concura dacă o bombă ar fi picat în ţara mea sau casa mi-ar fi fost distrusă”, a spus Svitolina, care poartă la meciuri drapelul Ucrainei pe şapcă.

Simt că ar trebui să se facă maai mult pentru susţinerea juucătoarelor din Ucrainaa, pentru că tot ce discutăm în tenis este dacă sportivele din Belarus şi Rusia ar trebui să fie lăsate să participe şi ce se întâmplă cu ele. Nu cred că este corect, ar trebui să ne concentrăm mai mult pe a ajuta jucătoarele ucraianene şi a le oferi tot ce le trebuie pentru că ele practic trebuie să aibă grijă de familiile lor întregi, povara de pe umerii lor este mare”, a menţionat poloneza.

Ea a criticat-o pe Anastasia Potapova, care a purtat tricoul echipei de fotbal Spartak Moscova înaintea meciului cu Jessica Pegula. Swiatek este de părere că situaţia putea fi evitată.

“La început nu am avut leadershipul potrivit pentru a ne ghida în această situaţie. Sunt multe tensiuni în vestiar, care se vor menţine, evident, pentru că este război. Dar poate tensiunea ar fi fost mai mică dacă WTA ar fi reacţionat de la început pentru a explica tuturor ce este corect şi ce nu este corect”, a adăugat liderul WTA.

Iga Swiatek, numărul 1 mondial, s-a calificat, miercuri, în sferturi la Indian Wells, după ce a trecut de britanica Emma Răducanu, locul 77 mondial, scor 6-3, 6-1, după o oră şi 23 de minute. În sferturi, ea va juca împotriva Soranei Cîrstea, locul 83 mondial.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele