Ultima oră
Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro! Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro!
VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gol anulat pentru offside al oaspeţilor VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gol anulat pentru offside al oaspeţilor
Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin
Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri
Un antrenor din Superliga se află în negocieri: „Ambele părţi vrem” Un antrenor din Superliga se află în negocieri: „Ambele părţi vrem”
”Uită-te la el! E depăşit de situaţie, eu nu am mai văzut antrenor ca ăsta”. Ionel Ganea, fără menajamente cu Bogdan Lobonţ ”Uită-te la el! E depăşit de situaţie, eu nu am mai văzut antrenor ca ăsta”. Ionel Ganea, fără menajamente cu Bogdan Lobonţ

Tehnologia semiautomată a decis! Cui i-a fost atribuit, în cele din urmă, "golul fantomă" din Portugalia - Uruguay

CM 2022 Publicat pe 29 nov 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/39606/20934718/2/r2.jpg


Tehnologia ofsaid-ului semiautomat a fost folosită pentru a pune capăt dezbaterii legate de golul marcat de Portugalia în minutul 54 al meciului cu Uruguay, câştigat cu 2-0. Spaniolii de la AS au anunţat, marţi, că reuşita îi aparţine lui Bruno Fernandes, nu lui Cristiano Ronaldo!
 
A atins sau nu Cristiano Ronaldo mingea centrată de Bruno Fernandes? E întrebarea care i-a împărţit pe fani în două tabere în orele de după meciul Portugalia - Uruguay 2-0, iar "problema" a fost soluţionată, în cele din urmă, graţie tehnologiei semiautomate pe care FIFA a implementat-o la Campionatul Mondial din Qatar.
 
Al Rihla, mingea oficială a turneului final qatarez, conţine un cip implementat pentru a detecta atingerile fine şi a elucida în special situaţiile de ofsaid, însă noua inveţie a fost folosită şi pentru a afla dacă Ronaldo a atins sau nu balonul la pasa lui Bruno Fernandes. Marţi, spaniolii de la AS au anunţat că, potrivit informaţiilor obţinute din cipul inclus în minge, golul e al lui Bruno Fernandes, aşa cum a fost creditat şi de către FIFA în timpul meciului: "Un cip i-a furat golul lui Cristiano Ronaldo", susţin jurnaliştii iberici.
 
Ronaldo rămâne, astfel, doar cu golul marcat din penalty contra Ghanei, reuşită care l-a transformat în singurul fotbalist din istorie cu gol la cinci ediţii ale Cupei Mondiale.
 
Imediat după ce mingea a intrat în poartă, Ronaldo s-a bucurat, dând impresia că a atins balonul venit dinspre fostul său coleg de la United, dar reluările au arătat că golgheterul Portugaliei nu a atins mingea. Controversa a continuat şi după finalul meciului, când Ronaldo a făcut semne grăitoare şi a transmis că a deviat balonul spre colţul lung.
 
Conform presei portugheze, Comisia Tehnică din cadrul FIFA va analiza atent faza şi va comunica decizia în cursul zilei de marţi. Cel mai probabil, golul va fi trecut în contul lui Bruno Fernandes.
"Am sărbătorit golul ca şi cum ar fi fost al lui Cristiano. Mi s-a părut că a atins mingea. Obiectivul meu era să îi centrez. Indiferent cum ar fi, suntem fericiţi pentru victorie", a spus Bruno Fernandes, la finalul meciului.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CM 2022

Ultimele articole Toate articolele