Ultima oră
VIDEO | Metz - Lyon 1-2. Ladislau Boloni are o situaţie tot mai dificilă în clasament VIDEO | Metz - Lyon 1-2. Ladislau Boloni are o situaţie tot mai dificilă în clasament
VIDEO | Bologna - Verona 2-0. Gazdele urcă pe 4 în Serie A! VIDEO | Bologna - Verona 2-0. Gazdele urcă pe 4 în Serie A!
VIDEO | Leverkusen - Mainz 2-1. Liderul din Bundesliga trece cu bine peste un meci complicat VIDEO | Leverkusen - Mainz 2-1. Liderul din Bundesliga trece cu bine peste un meci complicat
EXCLUSIV | Vasile Miriuţă nu este impresionat de baza celor de la FCSB! "Eu le-am văzut astea în '98" EXCLUSIV | Vasile Miriuţă nu este impresionat de baza celor de la FCSB! "Eu le-am văzut astea în '98"
VIDEO | Sub bagheta lui Adi Mutu, CFR arată excelent. ”La statistică stăm bine, dar să dăm continuitate”
VIDEO | Sub bagheta lui Adi Mutu, CFR arată excelent. ”La statistică stăm bine, dar să dăm continuitate”
VIDEO | ”Am avut 30 de minute bune”. Zeljko Kopic vede partea bună din eşecul cu CFR VIDEO | ”Am avut 30 de minute bune”. Zeljko Kopic vede partea bună din eşecul cu CFR

Titlurile de Masters la viteză în coastă se decid la Braşov. Cine sunt candidaţii la trofee

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 12 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21345415/1/cnvc.jpg

Un total de 52 de piloţi vor lua startul în acest weekend, la Trofeul Audi Braşov, etapa finală a Trofeului Naţional Masters la Viteză în Coast, care va decide şi numele celor doi campioni naţionali.

Se anunţă cea mai intensă luptă la titlu din ultimii ani atât la Categoria I, cât şi la Categoria II, ultima destinată monoposturilor şi prototipurilor. Traseul de concurs va fi amenajat pe Drumul Poienii din Braşov, cu start din zona Livada Poştei, un loc deja tradiţional pentru iubitorii motorsportului din România.

La Categoria I, lupta se va da între Alexandru Piţigoi (Porsche 997), care are 83 de puncte, şi Mihai Leu (Audi R8 GT3), cu 79 de puncte.

Surpriză pe lista de start este Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), care va fi şi arbitru în lupta pentru titlu. Multiplul campion de raliuri are licenţă pentru tot sezonul şi va puncta şi în clasament. Pe un spectaculos Mitsubishi Evo, Călin Fagadar se anunţă şi el un reper al duelului din vârful vitezei în coastă.

Astfel, pentru a fi sigur de al patrulea titlu în această disciplină, Mihai Leu nu are altă opţiune decât să încheie pe prima poziţie. În schimb, în cazul unei alte clasări a lui Leu, Piţigoi devine campion pentru a doua oară şi cu locul 2 sau 3.

La Categoria II, cea dedicată monoposturilor şi prototipurilor, nu mai puţin de 5 piloţi au şanse matematice la titlu, însă 3 dintre aceştia sunt în lupta decisivă. Jerome France (Nova Proto) şi Octavian Ciovică (Radical SR8) au câte 62 de puncte, iar Costel Căşuneanu (Wolf F1 Mistral) a a adunat 56 după primele 4 runde. Oricare dintre cei 3 va câştiga etapa, acela va fi şi campionul absolut al sezonului 2023. Dragoş Savloschi (Radical Prosport), cu 52 de puncte, şi Emil Ghinea (Norma M20), cu 51 de puncte, depind doar de conjuctura rezultatelor.

Etapa de la Poiana Braşov va avea şi un invitat special pe traseul de concurs. Campionul Franţei, Geoffrey Schatz (Nova NP03), va concura pentru prima dată în România. De asemenea, dublul campion de raliuri, Dan Gîrtofan, originar chiar din Braşov, revine la volanul unui model Skoda Fabia Rally2.

Trofeul Audi Braşov va debuta sâmbătă dimineaţă, de la ora 9:00, cu manşele de recunoaşteri, urmând ca la ora 18:30 să se încheie a doua manşă de antrenamente cronometrate. Duminică, duelul decisiv se va da de la ora 13:20, atunci când începe prima manşă de concurs, care va fi şi transmisă în direct pe youtube FRAS şi Prima Sport3. Duminică dimineaţă mai sunt două manşe de recunoaşteri.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele