Ultima oră
Zinedine Zidane revine! A bătut palma cu noua echipă şi mai rămâne doar să semneze contractul Zinedine Zidane revine! A bătut palma cu noua echipă şi mai rămâne doar să semneze contractul
Vincenzo Italiano a sărutat o jurnalistă după un gol al Fiorentinei la meciul cu Viktoria Plzen, din Conference League Vincenzo Italiano a sărutat o jurnalistă după un gol al Fiorentinei la meciul cu Viktoria Plzen, din Conference League
Varianta senzaţională pentru Rapid! Antrenorul care ar putea face performanţe în „Giuleşti”. „El s-ar potrivi” | EXCLUSIV Varianta senzaţională pentru Rapid! Antrenorul care ar putea face performanţe în „Giuleşti”. „El s-ar potrivi” | EXCLUSIV
Fostul fotbalist anunţă că a fost vizitat de poliţie de patru ori în trei zile. „Bun venit în Coreea de Nord” Fostul fotbalist anunţă că a fost vizitat de poliţie de patru ori în trei zile. „Bun venit în Coreea de Nord”
Dorit de Barcelona şi Manchester United, Julian Nagelsman a anunţat unde va antrena din sezonul viitor Dorit de Barcelona şi Manchester United, Julian Nagelsman a anunţat unde va antrena din sezonul viitor
Vestea pe care toţi fanii FCSB-ului o aşteptau! Revenire de senzaţie pentru derby-ul cu Rapid Vestea pe care toţi fanii FCSB-ului o aşteptau! Revenire de senzaţie pentru derby-ul cu Rapid

Tot ce trebuie să ştii despre cursa de la Le Mans din 2022

Noutăți Publicat pe 10 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20736244/1/primasport-1.jpg

Sporturile cu motor au mulţi fani, care se distrează şi la sloturile tematice pe platforme precum Net Bet casino. O sursă de inspiraţie pentru producătorii de jocuri este chiar cursa de 24 de ore de la Le Mans, una dintre cele mai fascinante competiţii din istoria automobilismului.

Prima ediţie a acestui curse s-a desfăşurat în anul 1923. De atunci, principiul este acelaşi: maşinile trebuie să ruleze 24 de ore continuu. În acest timp, piloţii trebuie să gestioneze piesele, accesoriile şi consumabilele (carburantul), anvelopele şi materialele de frânare. O maşină poate fi condusă pe rând de trei şoferi, fiecare rulând între 45 de minute şi 4 ore, înainte de a se opri la boxe special amenajate pentru a face schimbul. La sfârşitul celor 24 de ore, este declarată câştigătoare maşina care a parcurs cele mai multe ture.

Având în vedere particularitatea care pune accent pe anduranţă, cursa reprezintă o adevărată provocare pentru inginerii de la cei mai renumiţi constructori de maşini. De-a lungul timpului, pe circuitul de la Le Mans au fost folosite pentru prima oară mai mult inovaţii tehnice, precum sistemul de frânare cu disc, janta, optimizarea aerodinamică, pneul cu carcasă radială ş.a.

Maşinile pornesc pe 11 iunie, de la ora 17:00

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20736244/2/primasport-2.jpg

În acest an, cursa începe sâmbătă, 11 iunie, de la ora 17:00, şi se termină duminică, 12 iunie, la ora 17:00. Va fi cea de-a 90-a ediţie găzduită de „Circuit de la Sarthe” şi organizată de Automobile Club de l'Ouest. Sunt calificate direct echipele care au câştigat la categoria lor în 2021 şi care s-au impus în campionate la European Le Mans Series, Asian Le Mans Series şi Michelin Le Mans Cup. De asemenea, doi participanţi de la IMSA SportsCar Championship au primit „Wild card-uri”.

Iată care sunt echipele calificate „din oficiu” în acest an:

  • categoria LMP2 – Team WRT (Belgia), United Autosports (Regatul Unit), DKR Engineering (Olanda), Ben Keating (SUA), Nielsen Racing (Regatul Unit), CD Sport (Spania)
  • categoria LMGTE-Pro – Iron Lynx (Italia), Spirit of Race (Elveţia), Inception Racing (Regatul Unit)
  • categoria LMGTE Am – AF Corse (Italia), Rob Feriol (SUA), Iron Lynx (Italia).

În calificările desfăşurate la mijlocul săptămânii, piloţii au încercat să obţină cel mai rapid tur, pentru a se poziţiona cât mai bine la start. În cele 24 de ore ale cursei propriu-zise, niciun pilot nu are voie să se afle în maşină pentru mai mult de 14 ore. De altfel, pariorii vor avea posibilitatea să mizeze pe participantul care va fi la volan cele mai multe minute. Un asemenea pariu poate aduce un câştig ce poate fi retras după confirmarea identităţii, prin trimiterea unei copii după o factură de utilităţi.

Printre piloţi, un dublu nominalizat la Premiile Oscar

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20736244/3/primasport-3.jpg

Dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut, printre piloţii care se vor alinia la start se va număra şi Michael Fassbender, actor nominalizat de două ori la premiile Oscar, cunoscut pentru rolurile din X-Men, Inglorious Bastards sau Prometheus. Fassbender a fost oaspete de onoare în 2018, a „alergat” pe acest circuit în cadrul Porsche Carrera Cup şi a participat la teste înaintea ediţiei din 2021 a cursei de 24 de ore. „Este ceva ce creează dependenţă, e greu de spus în cuvinte. În momentul în care părăseam circuitul voiam să revin pe el imediat. Chiar şi prin oraş, îţi poţi da seama că le curge prin vene cursa. Sunt curse cu motor adevărate", a spus Fassbender.

Anul trecut, Mike Conway, José María López şi Kamui Kobayashi au condus o Toyota cu numărul 7, care a devenit primul Hypercar ce s-a impus vreodată în întrecerea franceză.

Pentru prima oară după ediţia din 2019, spectacolul cailor putere va putea fi urmărit chiar din tribune de către pasionaţi.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Noutăți

Ultimele articole Toate articolele