Ultima oră
EXCLUSIV | Cipri Deac, elogiat în ziua în care atinge o bornă fantastică EXCLUSIV | Cipri Deac, elogiat în ziua în care atinge o bornă fantastică
Motivul pentru care internaţionalul marocan Ilias Chair a fost condamnat la închisoare Motivul pentru care internaţionalul marocan Ilias Chair a fost condamnat la închisoare
”Vă spun cu mare sinceritate”. Cornel Şfaiter, detalii despre revenirea lui Luis Phelipe la Poli Iaşi ”Vă spun cu mare sinceritate”. Cornel Şfaiter, detalii despre revenirea lui Luis Phelipe la Poli Iaşi
VIDEO | CFR Cluj - Dinamo 2-0, în direct la Prima Sport 1! Muhar, reluare perfectă cu capul VIDEO | CFR Cluj - Dinamo 2-0, în direct la Prima Sport 1! Muhar, reluare perfectă cu capul
EXCLUSIV | Adrian Mititelu i-a stabilit viitorul lui Giovanni Costantino EXCLUSIV | Adrian Mititelu i-a stabilit viitorul lui Giovanni Costantino
VIDEO | Dinamoviştii nu l-au uitat pe Gigi Mulţescu! Banner emoţionant pentru tehnicianul care se confruntă cu probleme de sănătate VIDEO | Dinamoviştii nu l-au uitat pe Gigi Mulţescu! Banner emoţionant pentru tehnicianul care se confruntă cu probleme de sănătate

Transylvania Open WTA 250 are un nou loc în calendarul WTA!

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 29 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21403198/1/tennis-in-back-to-2024.jpg

Transylvania Open, votat de jucătoare cel mai bun turneu WTA 250 în 2022, a obţinut o nouă poziţie în calendarul Woman’s Tennis Association (WTA) şi revine în BT Arena la mai puţin de cinci luni de la încheierea ultimei ediţii.

Cea de-a patra ediţie a turneului de tenis din Cluj-Napoca va avea loc în perioada 3-11 februarie 2024, la începutul sezonului competiţional, imediat după Linz Open, turneul din Austria WTA500.

Această schimbare îi oferă turneului o poziţie mai avantajoasă, cu şanse mari de a trage la Cluj şi mai multe nume mari ale tenisului mondial feminin.

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250: ”Schimbarea perioadei în care are loc Transylvania Open, din toamnă în iarnă, reprezintă un pas important pentru noi. Este o mişcare strategică şi suntem extrem de fericiţi că am reuşit să o implementăm. Prin plasarea noastră la începutul calendarului, după Australian Open, vom fi printre primele turnee din circuit, sporind şansele noastre de a aduce la Cluj jucătoare valoroase. Prin programarea evenimentului după alte competiţii din aceeaşi zonă, oferim jucătoarelor posibilitatea de a continua seria de turnee în Europa. În plus, la început de an, jucătoarele sunt într-o formă mai bună şi determinate să acumuleze rapid cât mai multe puncte pentru a-şi asigura o poziţie puternică în clasament. Sperăm să ne menţinem şi în viitor această poziţie avantajoasă.”

Cea de-a patra ediţie a turneului de tenis din Cluj-Napoca va avea loc tot în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. Meciurile se vor juca indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis care vor fi amenajate. În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, şi 16 echipe la dublu, pentru 280 de puncte WTA şi premii în valoare de 267,082$. În plus, tabloul de calificări va avea 24 de jucătoare.

Cei care doresc să participe la următoarea ediţie a turneului de tenis din Cluj pot să cumpere bilete de o zi la preţuri early bird de pe site-ul entertix.ro, până în ianuarie 2024. Acestea oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de la ambele terenuri de joc, iar costul lor variază între 45 şi 145 de lei. După încheierea etapei Early Bird, vor fi puse la vânzare şi abonamente care vor oferi acces la meciuri pe întreaga perioadă a turneului (3-11 februarie).

La meciurile din zilele de calificări (3-4 februarie), fanii tenisului vor avea acces pe bază de rezervare, realizată tot pe site-ul entertix.ro. Rezervările vor putea fi făcute online, începând din ianuarie 2024 şi la faţa locului, în timpul turneului, în limita locurilor disponibile.

Cele trei ediţii Transylvania Open WTA 250 de până acum au fost organizate în luna octombrie, înainte de WTA Finals. Turneul din 2023 a avut loc în perioada 16-22 octombrie şi a fost câştigat la simplu de Tamara Korpatsch. Tânăra jucătoare din Germania a obţinut la Cluj primul titlu WTA 250 din carieră, după finala jucată cu Gabriela Ruse. Campioane la dublu au fost Jodie Burrage şi Jil Teichmann, după finala disputată cu Leolia Jeanjean şi Valeriya Strakhova. Pentru Gabriela Ruse, turneul de la Cluj a deschis o serie de victorii în Billie Jean King Cup unde, alături de Jaqueline Cristian, Anca Todoni şi Horia Tecău, a adus victoria României în faţa Serbiei.

Transylvania Open WTA 250 2023 a însemnat 9 zile de tenis, dintre care 2 de calificări, cu meciuri jucate pe cele două terenuri de tenis organizate în BT Arena. Jucătoarele au avut la dispoziţie 2 terenuri suplimentare de antrenament. În cadrul meciurilor au fost utilizate 3600 de mingi de tenis. Pentru amenajarea celor două terenuri de joc au fost necesare lucrări logistice speciale de separare a sălii polivalente, realizată prin montarea a 3000 mp de cortină fonoabsorbantă şi ignifugă. La organizarea turneului a lucrat o echipă formată din peste 800 de persoane, iar bugetul s-a ridicat la 1,5 milioane de euro.

Despre Transylvania Open WTA 250

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România şi face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reuneşte jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiţie intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creştere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România şi în lume.


 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele