Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

U. Craiova poate fi nevoită, în scenariul negru, să plătească 7.8 milioane de euro în urma litigiilor cu Hanca şi Vînă. UPDATE: Solicitările jucătorilor, respinse

CS Universitatea Craiova Publicat pe 1 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38230/20995824/1/rps4377.jpg

Sergiu Hanca şi Ionuţ Vînă sunt în litigiu cu Universitatea Craiova, făcând plângere clubului după ce au fost excluşi din lot în mandatul lui Mirel Rădoi, în perioada 12 noiembrie - 7 decembrie. Ei solicită în total 2.8 milioane de euro, dar oltenii ar putea fi obligaţi, într-un anumit context, să plătească mult mai mult, 7.8 milioane de euro.

UPDATE: S-a dat o primă decizie, a comisiilor interne, iar LPF a anunţat că cererile jucătorilor au fost considerate inadmisibile.

Admite în principiu cererea de chemare în garanţie formulată de pârât. Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii invocată de pârât, ca neîntemeiată.

Respinge cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în garanţie, ca neîntemeiată. Cu recurs”, se arată în motivare, conform lpf.ro


Informaţiile iniţiale 

Deşi jucătorii au revenit în lot după ce antrenor a fost numit Eugen Neagoe, cazul este în curs de judecare la Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF.

Hanca vrea un total de 2.5 milioane de euro, clauza din contract şi salariile până la finalul acordului, în timp ce Vînă solicită 300.000 de euro, echivalentul salariilor de până la finalul contractului.

Situaţia se complică pentru Universitatea Craiova, conform ProSport, dacă jucătorii vor merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar anumite clauze din contractele lor pot fi folosite în detrimentul clubului.

Astfel, în cazul lui Hanca, acordul cu oltenii prevede o clauză de două milioane de euro dacă va fi rupt de una dintre părţi. Şi această sumă s-ar aduna în contul lui Hanca, dacă va câştiga eventualul proces de la Lausanne.

În ceea ce-l priveşte pe Ionuţ Vînă, situaţia lui e şi mai complicată, pentru că în contractul său e precizat faptul că, dacă decide să plece de la U. Craiova, va fi nevoit să plătească 5 milioane de euro echipei. Acelaşi lucru nu se aplică în cazul în care echipa decide să renunţe unilateral la mijlocaş, iar TAS consideră abuzive aceste clauze şi ar putea obliga U. Craiova, se pare, conform sursei amintite, să plătească ea banii în cauză.

În total, Universitatea Craiova ar putea fi nevoită, într-un scenariu negru, să achite în total 7.8 milioane de euro celor doi jucători.

Mihai Rotaru confirma că Sergiu Hanca cere despăgubiri uriaşe

Liniştea nu s-a aşternut la Universitatea Craiova după plecarea lui Mirel Rădoi. Clubului i-au fost intentate două litigii la Comisia de Disciplină a FRF.

Sergiu Hanca şi Ionuţ Vînă şi-au mandatat avocaţii, considerând că au fost excluşi din lot abuziv de Mirel Rădoi. Rămâne de văzut dacă aceştia îşi vor retrage plângerile ca urmare a plecării tehnicianului.

Finanţatorul echipei, Mihai Rotaru a dezvăluit că Hanca cere suma de două milioane de euro, dar se pare că ar fi vorba de 2.5 milioane de euro.

Noi suntem în litigii cu Hanca şi Vînă. Hanca ne cere două milioane de euro, Vînă nu ştiu câţi bani cere”, a spus Rotaru în urmă cu o lună.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri